Ana Sayfa Yunanistan Haber Nimfea’dan Bulgaristan’a Gidenler Dönüşte 7 Gün Karantinada Kalacak

Nimfea’dan Bulgaristan’a Gidenler Dönüşte 7 Gün Karantinada Kalacak

2
0

Bulgaristan’a gidip Yunanistan’a dönenler 7 günlük mecburi karantinada kalacak. Yunanistan’dan Bulgaristan’a gidip Yunanistan’a dönenler, bugünden itibaren yedi günlük zorunlu bir karantinaya girecekler.

Bu uygulama, komşu ülke Bulgaristan kısıtlamayı kaldırdığı için, Yunan vatandaşlarının 1 Haziran bu günden itibaren Bulgaristan’a girmesine izin verilen Makaza-Nimfea sınır kapısı için geçerli olduğu belirtiliyor.

Bulgaristan’a giden Yunan vatandaşları orada zorunlu bir karantinaya girmiyorlar, ancak Yunanistan’a geri döndüklerinde yedi gün boyunca zorunlu olarak ev karantinasında kontrol altına giriyorlar. Bu uygulamaya eğer uymazlarsa, yasanın öngördüğü gibi para cezası uygulanacak. Bu Karantina uygulaması elinde belgesi olan profesyonel anlamda ticaretle uğraşanlar için geçerli değil.

Bu arada, yabancıların Yunanistan’a Nimfea sınır Kapısı üzerinden girmesine yönelik kısıtlayıcı önlemler, en az 15 Haziran’a kadar devam ediyor. Böylece Bulgarlar, Rumenler ve Yunanistan’ı ziyaret etmek isteyenler Nimfea sınır kapısından geçmek için en az 15 gün daha beklemek zorunda.

Aynı durum Yunanistan- Türkiye arasında Kipi-İpsala Sınır kapısı için de geçerli. Hükümet tarafından daha önce de belirtildiği üzere Kuzey Yunanistan’daki kara sınır kapılarının 15 Haziran tarihinden sonra açılması planlanıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz