Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan İzmir’e Turizm Çıkarması Yapıyor

Yunanistan İzmir’e Turizm Çıkarması Yapıyor

4
0

Yunanistan Turizm Bakanı Vasilis Kikilias kalabalık bir heyetle İzmir’e gidiyor. Bakan Kikilias yarın İzmir’de Türk mevkidaşı Mehmet Nuri Ersoy ile de bir görüşme gerçekleştirecek.

Bugün İzmir’de başlayan ve 18 Kasım 2021 tarihine kadar sürecek olan Ortak Turizm Komitesi 4. Oturumu ve 9. Yunan-Türk Turizm Forumu’na katılmak üzere İzmir’e giden Yunan Bakan Kikilias, 17 Kasım Çarşamba günü (yarın), Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile iki ülkede turizm sektörünü ilgilendiren ikili konuların ele alınmasının beklendiği özel bir görüşme yapacak.

Ortak Turizm Komitesi’nin gündeminde, diğerlerinin yanı sıra, Covid-19 ile ilgili mevcut durum ve turizm sektöründe sağlık protokolleri konusunda deneyim alışverişi, ortak ilgi alanlarında bilgi ve pratik bilgi alışverişi, yanı sıra deniz turizmi ve kruvaziyer turizmi alanında işbirliği konuları ele alınacak.

İzmir’e giden Yunan heyetinde Yunanistan’ın Türkiye Büyükelçisi Mihalis Diamesis, Turizm Politikası ve Kalkınma Genel Sekreteri Vicki Loizu, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Sekreteri Marios Themistokleus, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Despina Balkiza, Enterprise Greece CEO’su Georgios Filiopulos, Yunanistan Oteller Odası (XEE) Başkanı Aleksandros Vasilikos, Panhellenik Otelciler Federasyonu (POX) Başkanı Grigoris Tasios, Yunanistan Turist ve Seyahat Acenteleri Dernekleri Federasyonu (FedHATTA) Başkanı Lisandros Çilidis, Ege Üniversitesi Rektörü Hrissi Viçilaki, Bir grup Yunan üniversiteleri temsilcileri, Dışişleri, Turizm ve Denizcilik ve Ada Politikası Bakanlıkları yetkililerinin yanı sıra Turizmde faaliyet gösteren Yunan şirketlerinin temsilcileri bulunuyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz