Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN BATI TRAKYA’DA KUR’AN ÖĞRETİMİ İÇİN DİN ÖĞRETİCİSİ ALIMINA İLİŞKİN ARANAN NİTELİKLERİ...

YUNANİSTAN BATI TRAKYA’DA KUR’AN ÖĞRETİMİ İÇİN DİN ÖĞRETİCİSİ ALIMINA İLİŞKİN ARANAN NİTELİKLERİ YAYINLADI

26
0

Yunanistan’da Milli Eğitim Bakanlığı Batı Trakya’da Camiler’de Kur’an Kursları’nda, birinci derece ve ikinci derece devlet okulları da dahil olmak üzere Kur’an öğretimi için Din Öğreticileri alımına ilişkin aranan nitelikleri Resmi Gazete’de yayınladı.

24 Haziran 2016 tarihli ve Resmi Gazete’nin 1863 sayılı sayfasında yayınlanan karar gereği, Batı Trakya’da Camiler’de Kur’an Kursları’nda, birinci derece ve ikinci derece devlet okulları da dahil olmak üzere Kur’an öğretimi için Din Öğreticileri alımına ilişkin aranan nitelikleri sıraladı. 

 

Προσόντα για την πρόσληψη ιεροδιδασκάλων για τη διδασκαλία του Κορανίου

Καθορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας  τα προσόντα, τα κριτήρια επιλογής ανά κατηγορία, καθώς και τη διαδικασία πρόσληψης ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής Θρησκείας στις Μουφτείες Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, με έργο:

α) Τη διδασκαλία του Κορανίου στα Τεμένη της Θράκης και σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης.

β) Τη διδασκαλία μαθημάτων θρησκευτικής μουσουλμανικής εξειδίκευσης, καθώς και την αραβική γλώσσα στα μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια και

γ) Την υπηρεσία ως βοηθητικό διοικητικό προσωπικό στην Κεντρική Υπηρεσία της Μουφτείας, ως ακολούθως:

1. Γενικά Προσόντα

Οι υποψήφιοι πρέπει:

α) Να είναι Έλληνες πολίτες μόνιμοι κάτοικοι Θράκης, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

β) Να έχουν συμπληρώσει, οι μεν υποψήφιοι κατηγορίας Π.Ε και Δ.Ε το 21ο έτος της ηλικίας τους, οι δε υποψήφιοι κατηγορίας Υ.Ε το 20ο έτος.

γ) Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νομίμως από αυτές.

δ) Να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση, όπως ορίζεται στο άρθρο 8 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26/ Α ́/2007).

ε) Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων της συγκεκριμένης θέσης. στ) Να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους.

2. Απαιτούμενοι τίτλοι εκπαίδευσης:

α) Οι απαιτούμενοι τίτλοι εκπαίδευσης κατά κατηγορία είναι οι ακόλουθοι:

αα) Για την κατηγορία ΠΕ ή ΤΕ:

Πτυχίο Ισλαμικών Σπουδών Ανώτατης Θεολογικής Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι με τα ανωτέρω τυπικά προσόντα υπολείπονται των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί, επιτρέπεται ο διορισμός σε θέση ιεροδιδασκάλου και κατόχων πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής, εφόσον οι τελευταίοι είναι απόφοιτοι των Ιεροσπουδα- στηρίων της Θράκης.

ββ) Για την κατηγορία ΔΕ: Κατά την πρώτη εφαρμογή του Ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24/Α ́/2013) και πάντως όχι πέραν της πρώτης πενταετίας γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι με απολυτήριο τίτλο εκπαιδευτικού ιδρύματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν υπηρετήσει επί δεκαετία ως ιεροδιδάσκαλοι ή απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) που έχουν εμπειρία διδασκαλίας του Κορανίου.

γγ) Για την κατηγορία ΥΕ: Κατά την πρώτη εφαρμογή του Ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24/Α ́/2013) και πάντως όχι πέραν της πρώτης πενταετίας γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι με απολυτήριο τίτλο Γυμνασίου ή σχολείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν υπηρετήσει επί δεκαετία ως ιεροδιδάσκαλοι.

Δεν απαιτείται βεβαίωση δεκαετούς υπηρεσίας ως ιεροδιδασκάλων για όσους έχουν ήδη υπηρετήσει τουλάχιστον επί εννέα (9) μήνες σε θέση ιεροδιδασκάλου, καθώς επίσης και για τους αποφοίτους των Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής οι οποίοι επίσης γίνονται δεκτοί κατά την πρώτη εφαρμογή του Ν. 4115/2013 και πάντως όχι πέραν της πρώτης πενταετίας.

β) Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται:

αα) Για τίτλους Ισλαμικών Σπουδών Ανώτατης Θεολογικής Σχολής: Πράξη αναγνώρισης από τον Διεπιστημο- νικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) περί ισοτιμίας και αντιστοιχίας του τίτλου.

Σε περίπτωση που από την πράξη ή το πιστοποιητικό αναγνώρισης δεν προκύπτει το γνωστικό αντικείμενο, απαιτείται βεβαίωση από το εκπαιδευτικό ίδρυμα που χορήγησε τον τίτλο, η οποία να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και επίσημη μετάφρασή της.

Ειδικά για τα πτυχία της Κύπρου: πριν από την πλή- ρη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1-5-2004) δεν απαιτείται αντιστοιχία για τα πτυχία που αναφέρονται στο Π.δ. 299/1997 (ΦΕΚ 214/ Α ́/1997) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο μόνο του Π.δ. 367/2001 (ΦΕΚ 245/Α ́/2001), ενώ για τα ίδια πτυχία καθώς και για όλα τα υπόλοιπα, τα οποία έχουν χρόνο κτήσης μετά την ένταξη της στην Ε.Ε. απαιτείται ισοτιμία και αντιστοιχία.

ββ) Για τίτλους Δευτεροβάθμιας μη Τεχνικής ή μη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης απαιτείται βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής και για Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση αλλοδαπής, πράξη ισοτιμίας και κατάταξης της επιτροπής ισοτιμιών του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαιδεύσεως και Καταρτίσεως (Ο.Ε.Ε.Κ.) ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμούς.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και βεβαίωση για την αντιστοιχία του βαθμού από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων σε εικοσάβαθμη κλίμακα.

γγ) Για τίτλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων ή από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής.

δδ) Εξαιρούνται από την υποχρέωση προσκόμισης πράξης αναγνώρισης για την ισοτιμία και την αντιστοιχία του τίτλου, όσοι υποψήφιοι υποβάλλουν αποφάσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, οι οποίες χορηγήθηκαν από:

i) το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.) του άρθρου 55 του Π.δ. 38/2010 (ΦΕΚ 78/Α ́/2010) όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με την παρ. αριθμ. 016(20) του άρθρου 1 του Ν. 4093/2012, (ΦΕΚ 222 Α ́/2012), «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων» ή

ii) το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Α.Ε.Ι.Τ.Τ.Ε.) του άρθρου 10 του Π.δ. 165/2000, (ΦΕΚ 149/Α ́/2000) «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας με ένα γενικό σύστημα αναγνώρισης των διπλωμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πιστοποιούν επαγγελματική εκπαί- δευση ελάχιστης διάρκειας τριών ετών, σύμφωνα με την οδηγία 89/48/ΕΟΚ του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων» όπως τροποποιήθηκε με τη παρ. 4 του άρθρου 60 του Π.δ. 38/2010, (ΦΕΚ 78 /Α ́/2010), ή

iii) το Συμβούλιο Επαγγελματικής Αναγνώρισης Τίτλων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Σ.Ε.Α.Τ.Ε.Κ.) του άρθρου 13 και 14 του Π.δ. 231/1998, (ΦΕΚ 178/Α ́/1998) «Δεύτε- ρο γενικό σύστημα αναγνώρισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, το οποίο συμπληρώνει την οδηγία 89/48/ ΕΟΚ, σύμφωνα με τις οδηγίες 92/51/ΕΟΚ του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, 94/38/ΕΚ και 95/43/ΕΚ της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων» όπως τροποποιήθηκε με τη παρ. 4 του άρθρου 60 του Π.δ. 38/2010, (ΦΕΚ 78 /Α ́/2010) και την παρ. 40 του άρθρου 30 του Ν. 4111/2013, (ΦΕΚ 18 Α ́/2013) «Προσαρμογή της ελ- ληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, και άλλες διατάξεις.».

3. Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Με την αίτηση, ο υποψήφιος θα συνυποβάλλει τα εξής δικαιολογητικά:

α) Επικυρωμένη φωτοτυπία των δύο (2) όψεων της Αστυνομικής Ταυτότητας στην οποία αναγράφεται η χρονολογία γέννησης του, η εγγραφή στο Μητρώο Αρ- ρένων ή στο γενικό Μητρώο Δημοτών, το θρήσκευμα και η υπηκοότητα. Σε περίπτωση που το θρήσκευμα ή η υπηκοότητα δεν αναγράφονται στο δελτίο ταυτότητας, θα αποδεικνύονται με οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο.

β) Βεβαίωση πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής) του οικείου δήμου, από την οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος είναι μόνιμος κάτοικος του δήμου αυτού.

γ) Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών.

(ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Στις περιπτώσεις που αφορούν τίτλους σπουδών που αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή, οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο του ξενόγλωσσου τίτλου ούτε επίσημη μετάφραση αυτού. Αρκεί η υποβολή των απαιτούμενων πράξεων ή πιστοποιητικών ή αποφάσεων ή βεβαιώσεων των αρμοδίων οργάνων που ορίζονται ανωτέρω).

δ) Βιογραφικό σημείωμα για τις μέχρι σήμερα ασχολίες του σχετικά με τη διδασκαλία του Κορανίου, που θα αποδεικνύονται με νόμιμα παραστατικά.

ε) Υπεύθυνη δήλωση από την οποία θα προκύπτει ότι δεν συντρέχουν κωλύματα διορισμού.

στ) Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή τη νόμι- μη απαλλαγή από αυτές.

 

Όσοι έχουν υπηρετήσει επί τουλάχιστον 9 μήνες ως Ιεροδιδάσκαλοι θα υποβάλλουν μόνο το βιογραφικό τους σημείωμα, υπεύθυνη δήλωση από την οποία να προκύπτει ότι δεν έχουν μεταβληθεί τα στοιχεία που αναγράφονται στα δικαιολογητικά που είχαν καταθέσει κατά την προηγούμενη πρόσληψη τους, καθώς επίσης και υπεύθυνη δήλωση από την οποία θα προκύπτει ότι δεν συντρέχουν κωλύματα διορισμού.

4. Κριτήρια, διαδικασία και τρόπος επιλογής των υποψηφίων

Η πλήρωση των προαναφερομένων θέσεων γίνεται με επιλογή, κατόπιν προκήρυξης. Την προκήρυξη εκδίδει το Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες στη συνέχεια τις διαβιβάζουν στις Μουφτείες, προκειμένου να τεθούν υπόψη της οικείας Επιτροπής. Η οικεία Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για την επιλογή των καταλληλότερων ιεροδιδασκάλων, αφού εξετάσει τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων, σχηματίζει συνολική εικόνα για την ικανότητα τους, συνεκτιμώντας το ήθος, τη δραστηριότητα και την όλη προσωπικότητά τους, όπως επίσης και την προηγούμενη σταδιοδρομία τους ως ιεροδιδασκάλων, καλώντας τους σε προφορική συνέντευξη. Ο τόπος και ο χρόνος της συνέντευξης ορίζονται με σχετική ανακοίνωση, η οποία γνωστοποιείται με κάθε πρόσφορο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Επίσης, στην προκήρυξη αναφέρονται ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους, η διαδικασία και ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων, τα καθήκοντα του γραμματέα των επιτροπών, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την πρόσληψή τους.

Οι ιεροδιδάσκαλοι προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι εννέα (9) μηνών και η σχετική σύμβαση υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο δημόσιο.

Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 6 του Ν. 4283/2014 (ΦΕΚ 189/Α ́/2014) με κοινή απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κατά παρέκκλιση της παρ. 1, μπορεί να παρατείνεται μονομερώς η ισχύς της σύμβασης εργασίας των υπηρετούντων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Ιεροδιδασκάλων. Οι συμβάσεις που παρατείνονται, λήγουν αυτόματα, χωρίς άλλη διατύπωση και χωρίς κανένα δικαίωμα αποζημίωσης, από την ημερομηνία έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης περί πρόσληψης των επιτυχόντων που έχουν επιλεγεί κατόπιν της δημόσιας προκήρυξης, θεωρούμενης της ημερομηνίας αυτής και ως συμβατικής ημερομηνίας λήξεως της ισχύος τους. Σε κάθε περίπτωση, η παράταση που προβλέπεται στην ανωτέρω παράγραφο, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους εννέα (9) μήνες.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

24 Ιουνίου 2016

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Αρ. Φύλλου 1863

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

1
Κατανομή διακριθέντων αθλητών στο Υπουργείο
Εθνικής Άμυνας.

2
Καθορισμός προσόντων, κριτηρίων επιλογής και
διαδικασίας πρόσληψης ιεροδιδασκάλων για τη
διδασκαλία του Κορανίου στις Μουφτείες της
Θράκης.

3
Τροποποίηση άδειας Ιδιωτικού Σχολείου Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης – Νηπιαγωγείου Συστεγαζόμενου
με ΜΦΠΑΔ.

4
Καθορισμός αποζημίωσης εξωτερικού δικηγόρου
στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

5
Καθορισμός αποζημίωσης εξωτερικού δικηγόρου
στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

6
Επιβολή πολλαπλών τελών στην KHALIQ MISBAH
του ABDUL και της AJRAS.

7
Καθορισμός ανώτατου αριθμού δραστηριοποιούμενων
επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων
στην ακτή του όρμου Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας
Δ. Ενότητας Παλαιοκαστριτών/Δ. Κέρκυρας.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.Κ./55/1497,12003 (1)

Κατανομή διακριθέντων αθλητών στο Υπουργείο
Εθνικής Άμυνας.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Έχοντας υπόψη :

1. Τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 2 και 3 και του
άρθρου 11 του Ν. 3833/2010 «Προστασία της εθνικής
οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της
δημοσιονομικήs κρίσης» (ΦΕΚ 40/Α΄/15-3-2010), όπως
ισχύουν, και τις διατάξεις της παρ. 21 του άρθρου ενάτου
του Ν. 4057/2012(ΦΕΚ 54/Α΄/2012).
2. Το Π.δ. 73/23-09-2015 (ΦΕΚ 116/Α΄/2015) «Διορισμός
Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών
Υπουργών και Υφυπουργών».
3. Την απόφαση Υ21/06-10-2015 (ΦΕΚ 2144 /Β΄/2015)
«Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό
Εσωτερικών και Διοκητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο
Βερναρδάκη.
4. Την αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/71/οικ. 4573/01-3-2011
(ΦΕΚ 323/Β΄/1-3-2011) κοινή απόφαση των Υπουργών
Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
και Οικονομικών, για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων
και των κριτηρίων κατανομής προσωπικού.
5. Τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 4210/2013
«Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις»
(ΦΕΚ 254/Α΄/2013).
6. Τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 26 του
Ν. 4325/2015 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση
Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις»
(ΦΕΚ 47/Α΄/2015).
7. Την αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.12/71/οικ.1153/16-01-2014
υπουργική απόφαση με θέμα: «Καθορισμός της διαδικασίας
τοποθέτησης των διατεθέντων για διορισμό διακριθέντων
αθλητών σε κενές οργανικές ή σε συνιστώμενες
προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες και φορείς του
δημοσίου» (ΦΕΚ 86/Β΄/21.01.2014 με ΑΔΑ: ΒΙΨ9Χ-ΓΙ3).
8. Το αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/458/οικ.22215/11-09-2014
(ΑΔΑ:ΒΙΨΡΧ-ΩΔΔ) έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής
Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
καθώς και τα απαντητικά σε αυτό έγγραφα των Δ/νσεων
Διοικητικού των φορέων.
9. Το αριθμ. 44576/28-12-2015 έγγραφο της Δ/νσης
Προσωπικού Τοποικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και
το αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΑΤΔΑΔΤΑ/75114/5709/1609/
16-03-2016 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
10. Την ανάγκη ορθολογικής κατανομής και αξιοποίησης
του τακτικού προσωπικού και των λειτουργών που
διορίζονται ή προσλαμβάνονται στους φορείς της παρ.
1 του άρθρου 1 του Ν. 3812/2009.
11. Το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται
επιπλέον δαπάνη, αποφασίζουμε:
Την κατανομή δύο (2) διακριθέντων αθλητών κατηγορίας
ΔΕ ως εξής:

21126 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Τεύχος Β’ 1863/24.06.2016

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΝΟΜΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΛΑΔΟΣ
ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΑ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ
ΧΑΤΖΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΑ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2016

Ο Αναπληρωτής Υπουργός

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

Ι

Αριθμ. 91504/Θ1 (2)

Καθορισμός προσόντων, κριτηρίων επιλογής και
διαδικασίας πρόσληψης ιεροδιδασκάλων για τη
διδασκαλία του Κορανίου στις Μουφτείες της
Θράκης.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις:

1. α) του Ν. 1920/1991 (ΦΕΚ 11/Α΄/1991) όπως τροποποιήθηκε
με το άρθρο 68 του Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ 32
Α΄/2014) «Κύρωση της από 24/12/1990 ΠΝΠ Περί Μουσουλμάνων
Θρησκευτικών Λειτουργών» (ΦΕΚ 182/Α΄)
και
β) των άρθρων 36 έως 39 του Ν. 3536/2007 (ΦΕΚ 42/Α΄/
2007) όπως αυτά αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 53 του
Ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24/Α΄/2013) και τροποποιήθηκαν με
το άρθρο 6 του Ν. 4283/2014 (ΦΕΚ 189/Α΄/2014), «Ίδρυση
και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την
Παιδεία και άλλες διατάξεις».

2. Του άρθρου 14 παρ. 2 του Ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28/Α΄/
1994), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 παρ. 2 του
Ν. 3812/2009 (ΦΕΚ 234/Α΄/2009) «Αναμόρφωση συστήματος
προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες
διατάξεις».
3. Των άρθρων 4 έως 10 Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26/Α΄/
2007), όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει,
«Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Πολιτικών Διοικητικών
Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.δ. Δ.».
4. Του Π.δ. 114/2014 (ΦΕΚ 181/Α΄/2014), «Οργανισμός
Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».
5. Του Π.δ 70/2015 (ΦΕΚ 114/Α΄/2015), «Ανασύσταση
των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού,……..».
6. Του Π.δ. 73/2015 (ΦΕΚ 116/Α΄/2015), «Διορισμός
Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών
Υπουργών και Υφυπουργών».
7. Της αριθμ. 33/27-12-2006 Π.Υ.Σ. (ΦΕΚ 280/Α΄/2006),
«Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο
Τομέα», όπως ισχύει, η ισχύς της οποίας παρατάθηκε
με τις διατάξεις της πράξης 51/30-12-2015 Π.Υ.Σ.
(ΦΕΚ 183/Α΄/30-12-2015).

8. Την αριθμ. Υ21/6-10-15 (ΦΕΚ 2144/τ. Β΄/2015) «Ανάθεση
αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο
Βερναρδάκη».
9. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης
δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού
προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
Καθορίζουμε τα προσόντα, τα κριτήρια επιλογής ανά
κατηγορία, καθώς και τη διαδικασία πρόσληψης ιεροδιδασκάλων
Ισλαμικής Θρησκείας στις Μουφτείες Ξάνθης,
Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, με έργο:

α) Τη διδασκαλία του Κορανίου στα Τεμένη της Θράκης
και σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης της Θράκης.

β) Τη διδασκαλία μαθημάτων θρησκευτικής μουσουλμανικής
εξειδίκευσης, καθώς και την αραβική γλώσσα
στα μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια και

γ) Την υπηρεσία ως βοηθητικό διοικητικό προσωπικό
στην Κεντρική Υπηρεσία της Μουφτείας, ως ακολούθως:

1. Γενικά Προσόντα
Οι υποψήφιοι πρέπει:
α) Να είναι Έλληνες πολίτες μόνιμοι κάτοικοι Θράκης,
μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

β) Να έχουν συμπληρώσει, οι μεν υποψήφιοι κατηγορίας
Π.Ε και Δ.Ε το 21ο έτος της ηλικίας τους, οι δε
υποψήφιοι κατηγορίας Υ.Ε το 20ο έτος.

γ) Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις
ή να έχουν απαλλαγεί νομίμως από αυτές.

δ) Να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη,
στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση,
όπως ορίζεται στο άρθρο 8 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26/
Α΄/2007).

ε) Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για
την άσκηση των καθηκόντων της συγκεκριμένης θέσης.
στ) Να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους.

2. Απαιτούμενοι τίτλοι εκπαίδευσης:
α) Οι απαιτούμενοι τίτλοι εκπαίδευσης κατά κατηγορία
είναι οι ακόλουθοι:

αα) Για την κατηγορία ΠΕ ή ΤΕ:

Πτυχίο Ισλαμικών Σπουδών Ανώτατης Θεολογικής
Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Σε περίπτωση που
οι υποψήφιοι με τα ανωτέρω τυπικά προσόντα υπολείπονται
των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί, επιτρέπεται
ο διορισμός σε θέση ιεροδιδασκάλου και κατόχων πτυχίου
Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής,
εφόσον οι τελευταίοι είναι απόφοιτοι των Ιεροσπουδαστηρίων
της Θράκης.

ββ) Για την κατηγορία ΔΕ: Κατά την πρώτη εφαρμογή
του Ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24/Α΄/2013) και πάντως όχι πέραν
της πρώτης πενταετίας γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι
με απολυτήριο τίτλο εκπαιδευτικού ιδρύματος Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν υπηρετήσει επί
δεκαετία ως ιεροδιδάσκαλοι ή απόφοιτοι της Ειδικής
Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) που
έχουν εμπειρία διδασκαλίας του Κορανίου.

Τεύχος Β’ 1863/24.06.2016 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
21127

γγ) Για την κατηγορία ΥΕ: Κατά την πρώτη εφαρμογή
του Ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24/Α΄/2013) και πάντως όχι πέραν
της πρώτης πενταετίας γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι με
απολυτήριο τίτλο Γυμνασίου ή σχολείου Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν υπηρετήσει επί δεκαετία
ως ιεροδιδάσκαλοι.

Δεν απαιτείται βεβαίωση δεκαετούς υπηρεσίας ως
ιεροδιδασκάλων για όσους έχουν ήδη υπηρετήσει τουλάχιστον
επί εννέα (9) μήνες σε θέση ιεροδιδασκάλου,
καθώς επίσης και για τους αποφοίτους των Ιεροσπουδαστηρίων
Εχίνου και Κομοτηνής οι οποίοι επίσης γίνονται
δεκτοί κατά την πρώτη εφαρμογή του Ν. 4115/2013 και
πάντως όχι πέραν της πρώτης πενταετίας.

β) Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται:

αα) Για τίτλους Ισλαμικών Σπουδών Ανώτατης Θεολογικής
Σχολής: Πράξη αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό
Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και
Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) περί
ισοτιμίας και αντιστοιχίας του τίτλου.

Σε περίπτωση που από την πράξη ή το πιστοποιητικό
αναγνώρισης δεν προκύπτει το γνωστικό αντικείμενο,
απαιτείται βεβαίωση από το εκπαιδευτικό ίδρυμα που
χορήγησε τον τίτλο, η οποία να καθορίζει το γνωστικό
αντικείμενο, καθώς και επίσημη μετάφρασή της.

Ειδικά για τα πτυχία της Κύπρου: πριν από την πλήρη
ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή
Ένωση (1-5-2004) δεν απαιτείται αντιστοιχία για τα
πτυχία που αναφέρονται στο Π.δ. 299/1997 (ΦΕΚ 214/
Α΄/1997) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο μόνο του
Π.δ. 367/2001 (ΦΕΚ 245/Α΄/2001), ενώ για τα ίδια πτυχία
καθώς και για όλα τα υπόλοιπα, τα οποία έχουν χρόνο
κτήσης μετά την ένταξη της στην Ε.Ε. απαιτείται ισοτιμία
και αντιστοιχία.

ββ) Για τίτλους Δευτεροβάθμιας μη Τεχνικής ή μη
Επαγγελματικής Εκπαίδευσης απαιτείται βεβαίωση
ισοτιμίας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή από τις κατά
τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της
ημεδαπής και για Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση
αλλοδαπής, πράξη ισοτιμίας και κατάταξης της
επιτροπής ισοτιμιών του Οργανισμού Επαγγελματικής
Εκπαιδεύσεως και Καταρτίσεως (Ο.Ε.Ε.Κ.) ή του Εθνικού
Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού
Προσανατολισμούς.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και βεβαίωση για
την αντιστοιχία του βαθμού από την αρμόδια Διεύθυνση
του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων
σε εικοσάβαθμη κλίμακα.

γγ) Για τίτλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, βεβαίωση
ισοτιμίας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου
Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων ή από τις κατά
τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της
ημεδαπής.

δδ) Εξαιρούνται από την υποχρέωση προσκόμισης
πράξης αναγνώρισης για την ισοτιμία και την αντιστοιχία
του τίτλου, όσοι υποψήφιοι υποβάλλουν αποφάσεις
αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, οι οποίες
χορηγήθηκαν από:

i) το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων
(Σ.Α.Ε.Π.) του άρθρου 55 του Π.δ. 38/2010
(ΦΕΚ 78/Α΄/2010) όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με την
παρ. αριθμ. 016(20) του άρθρου 1 του Ν. 4093/2012, (ΦΕΚ
222 Α΄/2012), «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας
στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά
με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων» ή

ii) το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας
Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Α.Ε.Ι.Τ.Τ.Ε.)
του άρθρου 10 του Π.δ. 165/2000, (ΦΕΚ 149/Α΄/2000)
«Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας με ένα γενικό
σύστημα αναγνώρισης των διπλωμάτων Τριτοβάθμιας
Εκπαίδευσης που πιστοποιούν επαγγελματική εκπαίδευση
ελάχιστης διάρκειας τριών ετών, σύμφωνα με την
οδηγία 89/48/ΕΟΚ του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων
» όπως τροποποιήθηκε με τη παρ. 4 του άρθρου
60 του Π.δ. 38/2010, (ΦΕΚ 78 /Α΄/2010), ή

iii) το Συμβούλιο Επαγγελματικής Αναγνώρισης Τίτλων
Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Σ.Ε.Α.Τ.Ε.Κ.) του άρθρου
13 και 14 του Π.δ. 231/1998, (ΦΕΚ 178/Α΄/1998) «Δεύτερο
γενικό σύστημα αναγνώρισης της επαγγελματικής
εκπαίδευσης, το οποίο συμπληρώνει την οδηγία 89/48/
ΕΟΚ, σύμφωνα με τις οδηγίες 92/51/ΕΟΚ του Συμβουλίου
των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, 94/38/ΕΚ και 95/43/ΕΚ της
Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων» όπως τροποποιήθηκε
με τη παρ. 4 του άρθρου 60 του Π.δ. 38/2010,
(ΦΕΚ 78 /Α΄/2010) και την παρ. 40 του άρθρου 30 του
Ν. 4111/2013, (ΦΕΚ 18 Α΄/2013) «Προσαρμογή της ελληνικής
νομοθεσίας στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού
Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης
Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των
επαγγελματικών προσόντων, και άλλες διατάξεις.».

3. Απαιτούμενα δικαιολογητικά
Με την αίτηση, ο υποψήφιος θα συνυποβάλλει τα εξής
δικαιολογητικά:
α) Επικυρωμένη φωτοτυπία των δύο (2) όψεων της
Αστυνομικής Ταυτότητας στην οποία αναγράφεται η
χρονολογία γέννησης του, η εγγραφή στο Μητρώο Αρρένων
ή στο γενικό Μητρώο Δημοτών, το θρήσκευμα
και η υπηκοότητα. Σε περίπτωση που το θρήσκευμα ή η
υπηκοότητα δεν αναγράφονται στο δελτίο ταυτότητας,
θα αποδεικνύονται με οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο.

β) Βεβαίωση πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης
των δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης
συμμετοχής) του οικείου δήμου, από την οποία
να προκύπτει ότι ο υποψήφιος είναι μόνιμος κάτοικος
του δήμου αυτού.

γ) Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών.

(ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Στις περιπτώσεις που αφορούν τίτλους
σπουδών που αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή, οι
υποψήφιοι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν επικυρωμένο
αντίγραφο του ξενόγλωσσου τίτλου ούτε επίσημη
μετάφραση αυτού. Αρκεί η υποβολή των απαιτούμενων
πράξεων ή πιστοποιητικών ή αποφάσεων ή βεβαιώσεων
των αρμοδίων οργάνων που ορίζονται ανωτέρω).

δ) Βιογραφικό σημείωμα για τις μέχρι σήμερα ασχολίες
του σχετικά με τη διδασκαλία του Κορανίου, που θα
αποδεικνύονται με νόμιμα παραστατικά.

21128 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Τεύχος Β’ 1863/24.06.2016

ε) Υπεύθυνη δήλωση από την οποία θα προκύπτει ότι
δεν συντρέχουν κωλύματα διορισμού.

στ) Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης για την
εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή τη νόμιμη
απαλλαγή από αυτές.

Όσοι έχουν υπηρετήσει επί τουλάχιστον 9 μήνες ως
Ιεροδιδάσκαλοι θα υποβάλλουν μόνο το βιογραφικό
τους σημείωμα, υπεύθυνη δήλωση από την οποία να
προκύπτει ότι δεν έχουν μεταβληθεί τα στοιχεία που
αναγράφονται στα δικαιολογητικά που είχαν καταθέσει
κατά την προηγούμενη πρόσληψη τους, καθώς επίσης
και υπεύθυνη δήλωση από την οποία θα προκύπτει ότι
δεν συντρέχουν κωλύματα διορισμού.

4. Κριτήρια, διαδικασία και τρόπος επιλογής των υποψηφίων
Η πλήρωση των προαναφερομένων θέσεων γίνεται με
επιλογή, κατόπιν προκήρυξης. Την προκήρυξη εκδίδει το
Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το
Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
και οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους
στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης, οι οποίες στη συνέχεια τις διαβιβάζουν
στις Μουφτείες, προκειμένου να τεθούν υπόψη της
οικείας Επιτροπής. Η οικεία Επιτροπή προκειμένου να
αποφασίσει για την επιλογή των καταλληλότερων ιεροδιδασκάλων,
αφού εξετάσει τα τυπικά προσόντα των
υποψηφίων, σχηματίζει συνολική εικόνα για την ικανότητα
τους, συνεκτιμώντας το ήθος, τη δραστηριότητα
και την όλη προσωπικότητά τους, όπως επίσης και την
προηγούμενη σταδιοδρομία τους ως ιεροδιδασκάλων,
καλώντας τους σε προφορική συνέντευξη. Ο τόπος και
ο χρόνος της συνέντευξης ορίζονται με σχετική ανακοίνωση,
η οποία γνωστοποιείται με κάθε πρόσφορο
τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση των
ενδιαφερομένων.

Επίσης, στην προκήρυξη αναφέρονται ο τρόπος και ο
χρόνος υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους,
η διαδικασία και ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων,
τα καθήκοντα του γραμματέα των επιτροπών, καθώς
και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την πρόσληψή τους.

Οι ιεροδιδάσκαλοι προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας
ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι εννέα (9) μηνών
και η σχετική σύμβαση υπογράφεται από τον Υπουργό
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά παρέκκλιση
των ισχυουσών διατάξεων για την πρόσληψη προσωπικού
με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο δημόσιο.

Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 6 του Ν. 4283/2014
(ΦΕΚ 189/Α΄/2014) με κοινή απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού
Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κατά
παρέκκλιση της παρ. 1, μπορεί να παρατείνεται μονομερώς
η ισχύς της σύμβασης εργασίας των υπηρετούντων
με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Ιεροδιδασκάλων.
Οι συμβάσεις που παρατείνονται, λήγουν
αυτόματα, χωρίς άλλη διατύπωση και χωρίς κανένα δικαίωμα
αποζημίωσης, από την ημερομηνία έκδοσης της
Υπουργικής Απόφασης περί πρόσληψης των επιτυχόντων
που έχουν επιλεγεί κατόπιν της δημόσιας προκήρυξης,
θεωρούμενης της ημερομηνίας αυτής και ως συμβατικής

ημερομηνίας λήξεως της ισχύος τους. Σε κάθε περίπτωση,
η παράταση που προβλέπεται στην ανωτέρω παράγραφο,
δεν μπορεί να υπερβαίνει τους εννέα (9) μήνες.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της
Κυβέρνησης.

Μαρούσι, 3 Ιουνίου

Οι Υπουργοί

Aναπληρωτής Υπουργός

Εσωτερικών και
Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Παιδείας, Έρευνας
και Θρησκευματων
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ
Ι

Αριθμ. 91100/Δ1 (3)

Τροποποίηση άδειας Ιδιωτικού Σχολείου Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης – Νηπιαγωγείου Συστεγαζόμενου
με ΜΦΠΑΔ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 682/1977 (ΦΕΚ 244 τ. Α΄).
2. Τις διατάξεις της υποπαρ. Θ3 της παρ. Θ του άρθρου
πρώτου του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222/τ. Α΄/12-10-2012)
«Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής
Στρατηγικής… 2013-2016», όπως τροποποιήθηκαν από
τις διατάξεις του άρθρου 30 του Ν. 4111/2013 (ΦΕΚ 18/
τ. Α΄/25-01-2013) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις… και άλλες
επείγουσες διατάξεις» και όπως αντικαταστάθηκαν
από τις διατάξεις του άρθρου πρώτου του Ν. 4152/2013
(ΦΕΚ 107/τ. Α΄/9-5-2013) «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής…
και 4127/2013», του άρθρου 33 του Ν. 4186/2013
(ΦΕΚ 193/τ. Α΄/17-9-2013) «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις», της παρ.
3 του άρθρου έκτου του Ν. 4218/2013 (ΦΕΚ 268/τ. Α΄/
10-12-2013) «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου…
και άλλες διατάξεις» και του άρθρου 11 του
Ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8/τ. Α΄/10-01-2014) «Άδεια εγκατάστασης
και λειτουργίας χώρου παραστάσεων… και
άλλες διατάξεις» και του άρθρου 48 του Ν. 4264/2014
(ΦΕΚ 118/τ. Α΄/15-05-2014) «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων
και άλλες διατάξεις».
3. Την αριθμ. 10135/18-11-2012 υπουργική απόφαση
«Καθορισμός ποσού παραβόλων και χρηματικών
ποσών για παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
κατά την παρ. Θ του πρώτου άρθρου του
Ν. 4093/2012» (Β,3057), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει
με την αριθμ. 34566/ΙΑ/12-03-2013 υπουργική απόφαση
(ΦΕΚ 756 τ Α΄).
4. Την αριθμ. 151678/ΙΑ/3-12-2012 υπουργική απόφαση
«Καθορισμός απαιτούμενων δικαιολογητικών.. ΝΠΔΔ»
(Β΄ 3324)), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αριθμ.
84151/ΙΑ/20-06-2013 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1584 τ. Β΄).
5. Την αριθμ. Φ.2.ΓΒ/165319/Δ5/04-11-2013 υπουργική
απόφαση χορήγησης άδειας Ιδιωτικού Συστεγαζόμενου
Νηπιαγωγείου στον Κορρέ Εμμανουέλ.

Τεύχος Β’ 1863/24.06.2016 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
21129

6. Την από 12-02-2016 αίτηση του ενδιαφερόμενου.
7. Τις αριθμ. ΔΑ/22301/15-04-2016 και ΔΑ/27904/
19-05-2016 αποφάσεις διατύπωσης γνώμης του ΕΟΠΠΕΠ.
8. Την αριθμ. 197109/Α1/04-12-2015 υπουργική απόφαση
«Μεταβίβαση δικαιώματος υπογραφής στο Γενικό
Γραμματέα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.» (ΦΕΚ 2654/τ. Β΄/09-12-2015).
9. Το γεγονός ότι δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος
του κρατικού προϋπολογισμού από την παρούσα απόφαση,
αποφασίζουμε:
Τροποποιούμε την αριθμ. Φ.2.ΓΒ/165319/Δ5/4-11-2013
(ΦΕΚ 338/Β΄/13-02-2014) άδεια Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου
Συστεγαζόμενου με ΜΦΠΑΔ ως προς τη συστέγαση και
τον αριθμό των αιθουσών ως ακολούθως:

Από το σχολικό έτος 2016-2017 χορηγούμε στον Κορρέ
Εμμανουήλ άδεια ιδιωτικού Σχολείου Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης – Νηπιαγωγείου για τέσσερις αίθουσες
διδασκαλίας. Τρεις αίθουσες στον τέταρτο όροφο δυναμικότητας
μία δεκαοκτώ (18) νηπίων, μία δεκαεννέα
νηπίων (19) και μία είκοσι τεσσάρων νηπίων, και μία αίθουσα
στον τρίτο όροφο δυναμικότητας είκοσι οκτώ

(28) νηπίων. Ο συνολικός αριθμός των νηπίων δεν πρέπει
να ξεπερνά τα ογδόντα (80), δεδομένου ότι αυτή είναι η
δυναμικότητα των αύλειων χώρων.
Ο διακριτικός τίτλος ίδρυσης και λειτουργίας είναι «Ιδιωτικό
Νηπιαγωγείο – Κορρές Εμμανουήλ».
Το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει στην οδό Ίστρου 22
στη Ριζούπολη.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.

Μαρούσι, 3 Ιουνίου 2016
Με εντολή Υπουργού
Ο Γενικός Γραμματέας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΗΣ

Ι

Αριθμ. 2/43107/ΔΕΠ (4)

Καθορισμός αποζημίωσης εξωτερικού δικηγόρου
στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 20 του
Ν. 3959/2011 (ΦΕΚ 93Α΄/20.4.2011) περί προστασίας του
ελεύθερου ανταγωνισμού όπως ισχύει.
2. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας
για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα που κυρώθηκε
με το πρώτο άρθρο του Π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98Α΄/
22.4.2005).
3. Το Π.δ. 70/2015 (ΦΕΚ 114Α΄/22.9.2015) «Ανασύσταση
του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας
και Τουρισμού σε Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και
Τουρισμού».
4. Τα Π.δ. 72/2015 (ΦΕΚ 115Α΄/22.9.2015) «Αποδοχή
παραίτησης Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και
Υφυπουργών», του Π.δ. 73/2015 (ΦΕΚ 116Α΄/2015) «Διορισμός
Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών,
Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».
5. Την αριθμ. Υ29/8-10-2015 Π.Α. (ΦΕΚ 2168 Β΄/
09.10.2015) «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή
Υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη».
6. Το Π.δ. 76/2012 (ΦΕΚ 132Α΄/13.6.2012) «Οργανισμός
της Επιτροπής Ανταγωνισμού».
7. Την αριθμ. 117/04.01.2013 (Φ.Ε.Κ. 54 Β΄/16.01.2013)
κοινή υπουργική απόφαση περί του Κανονισμού Λειτουργίας
και Διαχείρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
8. Το αριθμ. 09/01.03.2016 απόσπασμα πρακτικού
(θέμα 2ο) της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού
αναφορικά με την ανάθεση σε εξωτερικό δικηγόρο και
τον καθορισμό αμοιβής, σύμφωνα με τις διατάξεις της
παρ. 6 του άρθρου 20 του Ν. 3959/2011, για τη νομική
εκπροσώπηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώπιον: α)
του Ειρηνοδικείου σχετικά με την από 22/12/2015 αγωγή
της Μαρίας Ζουμπουλάκη και β) του Διοικητικού Εφετείου
Αθηνών αναφορικά με την αριθμ. ΑΚ 310/13-2-2015
αίτηση ακύρωσης της Αλεξάνδρας-Μαρίας Ταραμπίκου.
9. Το γεγονός ότι δεν έχει στελεχωθεί το κατ’ άρθρο
20 του Ν. 3959/2011 Γραφείο Νομικής Υποστήριξης της
Επιτροπής Ανταγωνισμού.
10. Το γεγονός ότι η κατωτέρω αμοιβή κρίνεται δίκαιη
και εύλογη, λαμβανομένων υπόψη του αντικειμένου και
της σπουδαιότητας κάθε υπόθεσης.
11. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν
προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού,
αλλά σε βάρος του Προϋπολογισμού εξόδων
της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του ΚΑΕ 0871 «Αμοιβές
φυσικών προσώπων» για το έτος 2016, όπου υπάρχουν
οι σχετικές πιστώσεις, αποφασίζουμε:
1. Το ύψος της αμοιβής του δικηγόρου Αθηνών Γεωργίου
Αντωνακόπουλου, για τη νομική εκπροσώπηση της
Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με τις ως άνω υπό 8)
υποθέσεις ορίζεται: i) για την υπό στοιχείο α) υπόθεση
στο ποσό των 800,00 € για την παράσταση ενώπιον του
Ειρηνοδικείου, τη σύνταξη υπομνήματος και την κατάθεση
προτάσεων και ii) για την υπό στοιχείο β) υπόθεση
στο ποσό των 2.500,00 € (αναλυόμενο σε 1.000,00 € για
τη σύνταξη και κατάθεση απόψεων και σε 1.500,00 €
για την παράσταση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου
Αθηνών και τη σύνταξη υπομνήματος), πλέον ΦΠΑ και
συμπεριλαμβανομένων των λοιπών νομίμων κρατήσεων
για εκάστη εκ των ανωτέρω υποθέσεων.
2. Η προκαλούμενη δαπάνη θα βαρύνει τον Προϋπολογισμό
της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το έτος 2016,
και συγκεκριμένα τον Κ.Α.Ε. 0871 «Αμοιβές φυσικών
προσώπων».
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή
της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.

Αθήνα 3 Ιουνίου 2016

Οι Υπουργοί

Οικονομίας, Ανάπτυξης Αναπληρωτής Υπουργος
και Τουρισμού Οικονομικών

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ

21130 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Τεύχος Β’ 1863/24.06.2016

Αριθμ. 2/43967/ΔΕΠ (5)

Καθορισμός αποζημίωσης εξωτερικού δικηγόρου
στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 20 του
Ν. 3959/2011 (ΦΕΚ 93Α΄/20.4.2011) περί προστασίας του
ελεύθερου ανταγωνισμού όπως ισχύει.

2. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας
για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα
που κυρώθηκε με το πρώτο άρθρο του Π.δ. 63/2005
(ΦΕΚ 98Α΄/22.4.2005).
3. Το Π.δ. 70/2015 (ΦΕΚ 114Α΄/22.9.2015) «Ανασύσταση
του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας
και Τουρισμού σε Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και
Τουρισμού».
4. Τα Π.δ. 72/2015 (ΦΕΚ 115Α΄/22.9.2015) «Αποδοχή
παραίτησης Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και
Υφυπουργών», του Π.δ. 73/2015 (ΦΕΚ 116Α΄/2015) «Διορισμός
Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών,
Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».
5. Την αριθμ. Υ29/8-10-2015 Π.Α. (ΦΕΚ 2168 Β΄/
09.10.2015) «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή
Υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη».
6. Το Π.δ. 76/2012 (ΦΕΚ 132Α΄/13.6.2012) «Οργανισμός
της Επιτροπής Ανταγωνισμού».
7. Την αριθμ. 117/04.01.2013 (Φ.Ε.Κ. 54/Β΄/16.01.2013)
κοινή υπουργική απόφαση περί του Κανονισμού Λειτουργίας
και Διαχείρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
8. Το αριθμ. 9/01.03.2016 απόσπασμα πρακτικού
(θέμα 2ο) της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού
αναφορικά με την ανάθεση σε εξωτερικό δικηγόρο και
τον καθορισμό αμοιβής, σύμφωνα με τις διατάξεις της
παρ. 6 του άρθρου 20 του Ν. 3959/2011, για τη νομική
εκπροσώπηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώπιον
του ΣτΕ σχετικά με ασκηθείσα αίτηση αναίρεσης της ΑΕ
GLAXOSMITHKLINE κατά της 5484/2014 απόφασης του
ΔΕΑ και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
9. Το γεγονός ότι δεν έχει στελεχωθεί το κατ’ άρθρο
20 του Ν. 3959/2011 Γραφείο Νομικής Υποστήριξης της
Επιτροπής Ανταγωνισμού.
10. Το γεγονός ότι η κατωτέρω αμοιβή κρίνεται δίκαιη
και εύλογη, λαμβανομένων υπόψη του αντικειμένου και
της σπουδαιότητας κάθε υπόθεσης.
11. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν
προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού,
αλλά σε βάρος του Προϋπολογισμού εξόδων
της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του ΚΑΕ 0873 «Αμοιβές
νομικών προσώπων» για το έτος 2016, όπου υπάρχουν
οι σχετικές πιστώσεις, αποφασίζουμε:
1. Το ύψος της αμοιβής του δικηγόρου Βασιλείου
Τουντόπουλου (ΑΜΔΣΑ 20609), μέλους της δικηγορικής
εταιρείας «ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΚΟΥΛΟΡΙΔΑΣ –
ΤΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟΣ», για τη νομική εκπροσώπηση της
Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με την ως άνω υπό
8) υπόθεση, και συγκεκριμένα για την παράσταση και
τη σύνταξη υπομνήματος ενώπιον του Συμβουλίου της
Επικρατείας, ορίζεται στο ποσό των 1.200,00 €, πλέον
ΦΠΑ και συμπεριλαμβανομένων των λοιπών νομίμων
κρατήσεων.

2. Η προκαλούμενη δαπάνη θα βαρύνει τον Προϋπολογισμό
της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το έτος 2016,
και συγκεκριμένα τον Κ.Α.Ε. 0873 «Αμοιβές νομικών
προσώπων».
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή
της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.

Αθήνα 3 Ιουνίου 2016

Οι Υπουργοί

Οικονομίας, Ανάπτυξης Αναπληρωτής Υπουργος
και Τουρισμού Οικονομικών

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ

Ι

(6)
Επιβολή πολλαπλών τελών στην KHALIQ MISBAH
του ABDUL και της AJRAS.

Με την 29/2014/02-06-2016 καταλογιστική πράξη της
Αναπληρώτριας Προϊστάμενης της Διεύθυνσης του Τελωνείου
Οινόης, επιβάλλονται κατ’ άρθρο 150 Ν. 2960/2001
περί «Ε.Τ.Κ.», στην νυν αγνώστου διαμονής, γεννηθείσα
την 03/02/1987 στο Πακιστάν, KHALIQ MISBAH του ABDUL
και της AJRAS, ως προσωπικά υπεύθυνη, πολλαπλά τέλη
για λαθρεμπορία καπνικών (άρθρο 155 του Ν. 2960/2001
περί «Ε.Τ.Κ.»), ύψους τριών χιλιάδων πεντακοσίων ογδόντα
επτά ευρώ και ενενήντα επτά λεπτών (3.587,97 €), τα
οποία προσαυξάνονται με τέλη χαρτοσήμου και Ο.Γ.Α. επί
τελών χαρτοσήμου (2,4%), ήτοι ποσού ογδόντα έξι ευρώ
και έντεκα λεπτών (86,11 €).

Η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης

ΖΑΜΠΕΤΗ ΓΙΑΜΟΥΡΗ

Ι

Αριθμ. 2131.26/2529/1016 (7)

Καθορισμός ανώτατου αριθμού δραστηριοποιούμενων
επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων
στην ακτή του όρμου Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας
Δ. Ενότητας Παλαιοκαστριτών/
Δ. Κέρκυρας.

Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Έχοντας υπόψη:

i. Το άρθρο 141 του Κ.Δ.Ν.Δ., που κυρώθηκε με το
Ν.δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261 Α΄/1973) περί «Κωδικός Δημοσίου
Ναυτικού Δικαίου», όπως ισχύει.
ii. Τις διατάξεις των άρθρων 188, 295 και 296 του Γενικού
Κανονισμού Λιμένα Κέρκυρας (ΦΕΚ 397 Β΄/1978),
όπως ισχύει.

Τεύχος Β’ 1863/24.06.2016 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
21131

iii. To άρθρο 12 του κεφαλαίου Ε του Πρώτου Μέρους
του Ν. 4256/2014 (ΦΕΚ 92 Α΄/2014) περί «Τουριστικών
Πλοίων και άλλες διατάξεις».
iv. To αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει
η ευρύτερη περιοχή του όρμου Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας
και το πλήθος των λουσμένων που προσέρχονται
στην ακτή Αλύπα.
v. Τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα
και σχετίζονται με την ασφάλεια της ναυσιπλοίας και την
προστασία των λουσμένων στον συγκεκριμένο όρμο, με
στόχο την αποτροπή ατυχημάτων από δραστηριοποιούμενα
στην περιοχή επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια,
που διενεργούν ημερήσια θαλάσσια ταξίδια κατά
τις διατάξεις του Ν. 4256/2014, όπως ισχύει.
vi. Την ύπαρξη δύο (02) πόστων εκμίσθωσης θαλασσίων
μέσων αναψυχής με μηχανο¬κίνητα μέσα στην εν
λόγω ακτή, λειτουργούντων κατά τις διατάξεις του Γενικού
Κανονισμού Λιμένα αριθμ. 20.
νii. Την αυξημένη κίνηση – κυκλοφορία ιδιωτικών και
επαγγελματικών σκαφών και λέμβων, ιδιαίτερα κατά τη
θερινή περίοδο, στον όρμο Αλύπα.

viii. Τη γειτνίαση με τον τουριστικό λιμένα Αλύπα, ανεξάρτητα
από το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας του.
ix. Την ανάγκη ρύθμισης θεμάτων που σχετίζονται με
την περιορισμένη διαθεσιμότητα θαλάσσιου χώρου για
την ασφαλή κίνηση και αγκυροβολιά σκαφών λόγω του
στενού εύρους της υπόψη ακτής.
x. Την αριθμ. 2131.26/1683/16/03-06-2016 αναφορά
Α΄Λ/Τ Παλαιοκαστρίτσας.
xi. To γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν
προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
Και με σκοπό:
Α. Την αποφυγή όχλησης των λουομένων και τη διασφάλισή
τους από τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος
που εγκυμονεί η δραστηριοποίηση επαγγελματικών
τουριστικών ημεροπλοίων εντός του όρμου.

Β. Την αποτροπή υποβάθμισης του φυσικού κάλλους
της ευρύτερης ανωτέρω περιοχής από παρεμβάσεις, και
του θαλασσίου περιβάλλοντος γενικότερα, από ρύπανση
και θορύβους, που δύνανται να προκληθούν από την
δραστηριοποίηση επαγγελματικών τουριστικών ημεροπλοίων
στην εν λόγω περιοχή.

Γ. Τη διασφάλιση της τάξης, της ευρυθμίας και της
ασφάλειας, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών που
επικρατούν στην περιοχή.

Δ. Τη διασφάλιση συνθηκών ασφαλούς ναυσιπλοίας
στα σκάφη που εισέρχονται/ εξέρχονται σε/από τον υπόψη
όρμο, αποφασίζουμε:

1. Καθορίζουμε μηδενικό αριθμό επαγγελματικών
τουριστικών ημεροπλοίων που επιτρέπεται να δραστηριοποιούνται
στην ακτή του όρμου Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας.
2. Οι παραβάτες της παρούσας, ανεξάρτητα από τυχόν
αστικές και ποινικές κυρώσεις που συντρέχουν, υπόκεινται
στις ποινές του άρθρου 157 του Κ.Δ.Ν.Δ., που
κυρώθηκε με το Ν.δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261 Α΄/1973) περί
«Κωδικός Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου», όπως ισχύει.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.

Κέρκυρα, 3 Ιουνίου 2016

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΜΑΡΗΣ

21132 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Τεύχος Β’ 1863/24.06.2016

Την ευθύνη για την εκτύπωση, διαχείριση και κυκλοφορία των φύλλων της Εφημερίδας της
Κυβερνήσεως, (ΦΕΚ) στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση, έχει το Εθνικό Tυπογραφείο το
οποίο αποτελεί δημόσια υπηρεσία η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής
Ανασυγκρότησης. Το Εθνικό Τυπογραφείο έχει επίσης την ευθύνη για την κάλυψη των
εκτυπωτικών αναγκών του Δημοσίου. (Ν. 3469/2006, Α΄ 131).

………………………………………………………………….
1. ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΦΕΚ)
Η ηλεκτρονική μορφή των ΦΕΚ καθώς και διάφορες πληροφορίες που σχετίζονται με
αυτά, διατίθενται δωρεάν από την ιστοσελίδα www.et.gr. Για τα ΦΕΚ που δεν έχουν ψηφιοποιηθεί
και καταχωρισθεί στην πιο πάνω ιστοσελίδα δίνεται η δυνατότητα δωρεάν αποστολής
με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μετά από αίτηση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά με τη
συμπλήρωση ειδικής φόρμας.

Η έντυπη μορφή των ΦΕΚ διατίθεται για μεμονωμένα φύλλα με το ανάλογο κόστος από
το τμήμα Πωλήσεων απευθείας ή με ταχυδρομική αποστολή μέσω αίτησης παραγγελίας στα
ΚΕΠ, ενώ για ετήσια συνδρομή από το τμήμα Συνδρομητών. Tο κόστος για ασπρόμαυρο ΦΕΚ
από 1 έως 16 σελίδες είναι 1€, προσαυξανόμενο κατά 0,20€ για κάθε επιπλέον οκτασέλιδο ή
μέρος αυτού.

Τρόπος αποστολής κειμένων προς δημοσίευση

-Τα κείμενα για δημοσίευση στο ΦΕΚ, από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς
του δημόσιου τομέα, αποστέλλονται στην διεύθυνση webmaster.et@et.gr με χρήση
προηγμένης ψηφιακής υπογραφής και χρονοσήμανσης.
-Οι περιλήψεις Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων, αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση
dds@et.gr με τη χρήση απλού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
-Κατ’ εξαίρεση, πολίτες οι οποίοι δεν έχουν αποκτήσει προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή,
μπορούν να αποστέλλουν ταχυδρομικά ή να καταθέτουν με εκπρόσωπό τους κείμενα
προς δημοσίευση αποτυπωμένα σε χαρτί, στο Τμήμα Παραλαβής Δημοσιευτέας Ύλης.
Πληροφορίες σχετικά με την αποστολή/κατάθεση εγγράφων προς δημοσίευση, την
πώληση των τευχών και τους ισχύοντες τιμοκαταλόγους για όλες τις υπηρεσίες θα βρείτε
στην ιστοσελίδα. Επίσης στην ιστοσελίδα μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες
σχετικά με την πορεία δημοσίευσης των εγγράφων, εφόσον γνωρίζετε τον Κωδικό Αριθμό
Δημοσιεύματος (ΚΑΔ). Τον ΚΑΔ εκδίδει το Εθνικό Tυπογραφείο για όλα τα κείμενα που
πληρούν τις προϋποθέσεις δημοσίευσης.

2. ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ του Δημοσίου και των φορέων του
Το Εθνικό Τυπογραφείο μετά από αίτημα φορέα του Δημοσίου αναλαμβάνει να σχεδιάσει
και να εκτυπώσει κάρτες, βιβλία, αφίσες, μπλοκ, μηχανογραφικά έντυπα, φακέλους, φακέλους
αλληλογραφίας, κ.ά. Επίσης σχεδιάζει και κατασκευάζει σφραγίδες.

E……………………………………………………..
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Καποδιστρίου 34, τ.κ. 10432, Αθήνα Ιστοσελίδα: www.et.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210 5279000 – fax: 210 5279054 Πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ της ιστοσελίδας: helpdesk.et@et.gr

Πωλήσεων: (Ισόγειο, τηλ. 210 5279178 – 180) Αποστολή ψηφιακά υπογεγραμμένων
Συνδρομητών: (Ημιόροφος, τηλ. 210 5279136) εγγράφων προς δημοσίευση στο ΦΕΚ:
Πληροφοριών: (Ισόγειο, Γρ. 3 και τηλεφ. κέντρο 210 5279000) webmaster.et@et.gr
Παραλαβής Δημ. Ύλης: (Ισόγειο, τηλ. 210 5279167, 210 5279139) Πληροφορίες για γενικό πρωτόκολλο

Ωράριο για το κοινό: Δευτέρα ως Παρασκευή: 8:00 – 13:30 και αλληλογραφία: grammateia@et.gr

*02018632406160008*

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz