Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunan ve Rum Liderlerden Sözde “Soykırım” Mesajı

Yunan ve Rum Liderlerden Sözde “Soykırım” Mesajı

4
0

Yunanistan ve Güney Kıbrıs yönetimi birlikte hareket ederek sözde Ermeni “soykırımı” iftirasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Yunanistan’da Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in yanı sıra Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis sözde “Ermeni Soykırım”ın tanınması için açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu mesajında, ​​”tarihin en karanlık sayfası”ndan bahsederek, bunun aynı zamanda hayatın korunması, insan haklarına riayet ve milliyet, din ve kimlikte çeşitliliğin pekiştirilmesinin ne kadar önemli olduğunun da bir hatırlatıcısı olduğunu vurguluyor.

Sakellaropulu, “Toplumdaşlarımıza karşı ayrımcılığa, şiddete ve nefrete karşı sürekli uyanıklık ve tepki, hepimizin görevidir ve ulusların ve halkların barış içinde bir arada yaşamasının temel koşuludur.” İfadelerini kullanıyor.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Twitter’da yaptığı bir paylaşımda, “Ermeni Soykırımı’nın başlangıcından ve 1,5 milyon insanın sistematik olarak katledilmesinden 107 yıl sonra, kurbanların anısını saygıyla anıyoruz. Geçmişin kara sayfalarını hatırlamak, gelecekte benzer suçları önlemek için bir rehberdir. Öncelikli kaygımız, barış ve herkese karşılıklı saygının olduğu bir gelecek.” İfadelerini kullandı.

Son olarak Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasidis ise Twitter’da yaptığı bir paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Ermeni kardeşlerle birlikte mücadeleye devam ediyoruz. Korkunç soykırımın hatırası canlı kalmalıdır. “Bir daha asla” çığlığı bugün her zamankinden daha güncel. Ermeni Soykırımı’nın küresel olarak tanınması kampanyası her zamankinden daha gerekli.” Paylaşımında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz