Ana Sayfa Yunanistan Haber Theodorikakos İstanbul’da Rum Toplumu Üyeleriyle Buluştu

Theodorikakos İstanbul’da Rum Toplumu Üyeleriyle Buluştu

2
0

Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, İstanbul ziyareti sırasında Rum toplumuyla bir araya geldi.

Paskalya bayramı dolayısıyla Yunanistan Sivil Koruma Bakanı Takis Theodorikakos İstanbul’da Rum toplumu üyeleriyle buluştu. Bakan Theodorikakos twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “bize asla unutmamamız gerekeni hatırlatıyorlar” ifadelerini kullandı.

Sivil Koruma Bakanı Takis Theodorikakos paylaşımında şu ifadelere yer veriyor:

“İstanbul’dan ayrılmadan önce, en büyük kutsal Taksiarhon kilisesinin avlusunda Konstantinupolis’in (İstanbul) Rumlarıyla buluşma sevincine eriştim. Boğaz’ın bu tarihi köyü olan Büyük Dere Topluluğu (Megalo Rema) her yıl Paskalya geleneklerinin hazırlığını organize ediyor. Yanlarında bulunmak için ahlaki bir yükümlülüğüm vardı.

Kilisede misafir edildim, Konstantinopolis’teki (İstanbul) Rum Topluluklarının temsilcileriyle konuştum ve onlara Yunan devletinin sürekli ve hakiki ilgisini ifade ettim. İstiyorlar, bu ilgiye ihtiyaçları var ve uzun yıllar sonra bir Yunan Sivil Savunma Bakanı’nın ilk ziyaretinin sevinciyle birlikte bunu cesaretle dile getirdiler.

Konstantinopolis’in (İstanbul) soydaşları çoğu zaman zor şartlar altında ve tutkularını canlı tutan hatıralarla, Rum Ortodoks geleneğinin örf ve adetlerini takdire şayan bir şevkle sürdürüyorlar! Duygulandırıcılar! Atalarının evlerinde yaşamakta ısrar ediyorlar, bize asla unutmamamız gereken şeyleri hatırlatıyorlar. Onlara sağlık ve güç diliyorum. Mutlu Diriliş, Mutlu Paskalyalar!”

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz