Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YENİ BAŞKAN SİNAN TÜRKMEN

YENİ BAŞKAN SİNAN TÜRKMEN

21
0

Türkiye’de Batı Trakya Türklerinin yoğun olarak yaşadığı İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şubesi 14. Olağan Kongresi 13 Ocak 2013 Pazar günü derneğin ve spor kulübünün konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kongrenin Divan Başkanlığı’na avukat Hasan Yazıcı, Başkan Yardımcılığı’na avukat Hüseyin Dilek, Katiplik görevine Sami Hayrullahve Salih Yörük getirildi.

Açılış ve Divan Teşekkülü Divan Başkanı tarafından okunarak, oylama sonucunda oy birliği ile kabul edildi. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından, Şube Başkanı Orhan Sar yapmış olduğu konuşmada, üyelere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder’inde katıldığı kongrede bir konuşma yaparak, Batı Trakya’daki yaşanan sıkıntılara değindi ve kongrenin başarılı olmasını temenni etti.

Avukat Asım Güven de konuşmasında bugün Batı Trakya’lıların Türklük ve hakları konusunda yaşadıkları sorunlara değinerek, seçilen dernek yöneticilerin bu konularda yapılan haksızlıklara karşı mücadele etmelerini istedi.

Mimar Sami Hayrullah da konuşmasında gençlere çok güvendiğini, vermiş oldukları çalışmalardan dolayı memnun olduğunu belirterek, bazı üyelerin birbirlerine karşı yapmış oldukları yanlış hareketlerine son vermelerini istedi.

Mehmet Türkmen de konuşmasında birlik ve beraberliğin devam etmesini dileyerek, herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından; Faaliyet Raporu, Hesap Raporu, Denetim Kurulu Raporu ve Muammen Bütçe Okunması konuları, oy birliği ile kabul edildi.

Seçimler maddesinde tek Liste olduğundan gizli oylama yapılarak, açık tasnifle seçim yapıldı. Yapılan oylama sonucunda 14.Olağan Başkanlık görevine Sinan Türkmen seçildi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz