Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YASSIKÖY BELEDİYESİ “240 İMAM YASASI”NI KINADI

YASSIKÖY BELEDİYESİ “240 İMAM YASASI”NI KINADI

17
0

Yassıköy (İasmos) Belediyesi, “240 İmam Yasası” olarak bilinen 4115/2013 sayılı yasanın meclisten geçmesini kınadığını duyurdu. Kınamada, “240 İmam Yasası olarak bilinen 4115/2013 sayılı yasanın meclisten geçmesini büyük bir üzüntü ile karşıladığımızı belirtmek isteriz. Azınlığımızın Din ve vicdan özgürlüğüne Lozan Antlaşması’na ve ülkemizin imzaladığı ikili ve uluslararası antlaşmalardan doğan haklarımıza ağır darbe indiren bu yasayı şiddetle kınıyoruz.” İfadelerine yer veriliyor.

 

KINAMA

 

Azınlık kamuoyunda 240 İmam Yasası olarak bilinen 4115/2013 sayılı yasanın meclisten geçmesini büyük bir üzüntü ile karşıladığımızı belirtmek isteriz. Azınlığımızın Din ve vicdan özgürlüğüne Lozan Antlaşması’na ve ülkemizin imzaladığı ikili ve uluslararası antlaşmalardan doğan haklarımıza ağır darbe indiren bu yasayı şiddetle kınıyoruz.

Bugüne kadar Vakıflarımız, Müftülüklerimiz ve Eğitimimize olduğu gibi, kutsal camilerimizi de kontrol altına almayı hedefleyen bu yasa Azınlık bireyleri üzerinde derin bir üzüntü bırakmıştır.

Yasa Mecliste görüşülürken Azınlığın temsilcisi olan Milletvekillerimize yapılan çirkin saldırıları da Azınlık halkına yapılmış addediyoruz ve ülkemiz demokrasisi adına bundan utanç duyuyoruz.

Azınlığımızın Parlementodaki temsilcileri, Azınlık önde gelenleri ve Eğitim kurumlarımızla diyaloga girilmeden çıkarılan bu yasa Yunan Demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır.

Azınlık halkı tarafından kabul edilmeyen bu yasanın bir an önce iptal edilerek, toplumumuzla girilecek diyalog sonrası yeni bir yasa hazırlanmasını talep ediyoruz.

Tek ses olarak Azınlığımızın gösterdiği direnci umutla karşılayarak, yasanın iptali hususunda yapılacak girişimlerde Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının yanında olduğumuzu saygılarımızla arz ederiz.

 

Soydaş Yassıköy Belediye Meclis Üyeleri

İSMET KADI – Belediye Başkanı

SABRİ ÖMER – Belediye Başkan Yardımcısı

ÖZCAN MEHMET- Belediye Başkan Yardımcısı 

NADİR İDRİS- Belediye Başkan Yardımcısı

HASAN MANDRACI – Belediye Başkan Yardımcısı

ÖNDER MÜMİN- Belediye Meclis Başkanı

TURGAY MÜMİN Belediye Meclis Üyesi

MUSTAFA HAFIZ OSMAN- Belediye Meclis Üyesi

MUSTAFA MUSTAFA- Belediye Meclis Üyesi

MÜMİN MÜMİN- Belediye Meclis Üyesi

HÜSEYİN HÜSEYİN- Belediye Meclis Üyesi

MEHMET MEHMET- Belediye Meclis Üyesi

RAMADAN TOPÇU- Belediye Meclis Üyesi

İLBAY DELİ- Belediye Meclis Üyesi

SEDAT ARAP – Belediye Meclis Üyesi

NİYAZİ YOLUÇ- Belediye Meclis Üyesi

BİLGE FERHAT- Belediye Meclis Üyesi

REMZİ ARİF- Belediye Meclis Üyesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz