Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YANLIŞ UYGULAMALAR GÖNÜLLERE ASLA GEM VURAMAZ!

YANLIŞ UYGULAMALAR GÖNÜLLERE ASLA GEM VURAMAZ!

28
0

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Bayan İrşad Ekibi 12 Kasım 2014 Çarşamba akşamı Gümülcine’de Chris – Eve otelinde binlerce bayanın katılımıyla 8. Aşure Etkinliği’düzenledi. Binlerce bayanın katıldığı etkinlikte, bir kez daha Yunan devletinin yanlış uygulama ve dayatmacı yasalarla Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı insanının gönüllerine gem vurulamayacağı açıkça görüldü.

Bu yıl sekizincisi yapılan Aşure etkinliğine konuşmacı olarak Türkiye’den Konya İli Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, Kur’an Kursu Öğreticileri Hafife Bilgili ve Hanife Öner katıldı.

Etkinliğe göreve yeni başlayan Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza akıncı olmak üzere, Muavin Konsoloslar, Adnan Öztürk, Alper Atak ve Murat Ertaş, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Selanik Muavin Konsolosu Aysun Oğuzer, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Türkiye’den İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İpsala Kaymakamı Eyüp Özdemir, ve diğer kurum kuruluş temsilcilerinin yanısıra çok sayıda bayan katıldı.

Etkinlik, Türkiye’den gelen konuk vaizelerin okumuş olduğu Kur’anı Kerim, ilahiler ile günün anlam ve önemini belirten dini konuşmalarla başladı ve sona erdi. Sunuculuğunu Gümülcine Müftülüğü Bayan İrşad Ekibi Başkanı Cahide Haseki’nin yaptığı etkinlikte Haseki, katılımcılara ve aşurenin hazırlanmasında katkı sağlayan Evrenköy halkına teşekkür etti.

Selamlama konuşmalarını yapmak üzere ilk olarak kürsüye Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif geldi. Müftü Şerif, “kendi kültürünü gelecek nesillere aktarmayan toplumlar zaman içinde yok olmaya mahkumdurlar” diyen Müftü Şerif konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu akşam aşure etkinliğini anlamak, tarihin derinliklerinden gelen aşure etkinliğini bir kez daha anlatmak, hatırlamak ve gelecek nesillere aktarmak için burada toplandık. Muharrem ayınızı, aşure gününüzü, Hicri yılbaşınızı tebrik ediyorum. Hicri 1436. yılı Batı Trakya’mıza, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Herkese Keşan’dan kucak dolusu selam getirdiğini söyleyen Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında, “bu programa emek veren, katkı sağlayan ve bunun yanında inanışınızı, değerlerinizi, kimliğinizi, kültürünüzü unutmadığınız için sizleri tebrik ediyorum.” diye konuştu.

İpsala Kaymakamı Eyüp Özdemir konuşmasında aynı etkinliği İpsala’da gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Batı Trakya’daki soydaşların bu etkinliğe büyük ilgi gösterdiğini ve bunun gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman çok yüksek katılımdan dolayı manevi duygular içinde olduğunu belirtterek, “bizler de benzer bir program İpsala’da gerçekleştirdik. Yaklaşık üç bin kişiye aşure ikramı yaptık. Programımıza Prof.Dr. Mustafa Karataş hocamız katıldı. Kendisine ‘Meriç nehrinin öte yakasında Batı Trakya’mız var’ diyerek onu davet ettim ve kendisinden söz aldım. Karataş bey de bana ‘Siz ne zaman isterseniz, Batı Trakya’lılarla olmaktan mutluluk duyarım’ dedi. Bu vesileyle sizlere Mustafa Karataş hocamızın da selamlarını getirdim. İnşallah Müftü beyden alacağım tarih kendilerine bildirildikten sonra en kısa zamanda birlikte olmayı ümit ediyorum.”Dedi.

“Batı Trakya’da görev yapmak çok kutlu bir vazifedir.”

Son olarak kürsüye selamlama konuşmalarını yapmak üzere Gümülcine’de yeni göreve başlayan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı geldi. Başkonsolos Akıncı şunları dile getirdi:

“Batı Trakya Türk toplumunun değerli üyeleri ve diğer katılımcılar, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Malumunuz, bu benim Batı Trakya’daki ilk günüm. Bizim diplomasi geleneğimizde Batı Trakya’da görev yapmak çok kutlu bir vazifedir. Bir mashariyettir. Böyle bir görevin şahsıma verilmiş olduğu için son derece mutlu ve heyecanlıyım. Batı Trakya’daki ik günümün böylesine uğurlu bereketli bir programa denk gelmesini de son derece uğurlu bir işaret sayıyorum. Bu programı düzenleyen Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne de teşekkür ediyorum.  Toplumların adetlerini, geleneklerini, inançlarını yaşatmaları ve yeni nesillere aktarmaları çok önemli bir sorumluluktur. Aşure bizim inancımızda son derece derin kökleri olan bir gelenektir. Ben daha önce görev yaptığım yerlerde de aşure merasimlerine katıldım. Diyebilirim ki, en olgun en derinliği olan, Muharrem ayını en iyi idrak eden promlardan biri de bu. Dolayısıyla bu geleneği yaşatmak, yeni nesillere de aktarmak hepimizin vazifesidir. Hepinizi saygıyla ve hürmetle selamlıyorum.”

 

Daha sonra Konya İli Meram İlçesi Kur’an Kursu öğreticisi Hanife Öner Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından Konya İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç “Muharrem Ayı ve Kulluğa Hicret” başlığı altında bir konuşma yaptı. “Hicreti sizler çok iyi yaşıyorsunuz” diyen Bilgiç Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicretini anlattı. Sadece Allah’a kulluk etmek gerektiğinin altını çizen bilgiç Allah’ın emanetlerine koşmak ve Allah’ın yasaklarından da kaçılması gerektiğini vurguladı.

 Etkinlik, katılımcılara aşure ikramı ve okunan ilahilerle son buldu.

VİDEO İZLE: YÜKLENİYOR.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz