Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YALNIZ YAŞAYANLAR VE YOKSULLAR HALEN YARDIM BEKLİYOR!

YALNIZ YAŞAYANLAR VE YOKSULLAR HALEN YARDIM BEKLİYOR!

11
0

Rodop ilinde yalnız yaşayan yaşlı ve yoksullar halen yardım bekliyor. Yunanistan’daki ekonomik krizin etkileri en fazla Batı Trakya bölgesinde yaşayan Azınlık insanını etkiledi. Devletin sosyal hizmetlerinin ulaşmadığı ailelerin başında Azınlık aileleri geliyor. Kimi kimsesi olmayan ve yalnız yaşayan yaşlıların durumu ise içler acısı olmaya devam ediyor. Yıllarca AB’den bu uğurda harcanmak üzere alınan ve halen günümüzde değişik destek proğramlar kapsamında alınmaya devam eden ödeneklerin nerelere harcandığı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Zaman zaman AB proğramları kapsamında Batı Trakya bölgesinde Belediyeler tarafından gıda dağıtımı yapılıyor, ancak ne yazık ki bu dağıtımdan en fazla araçlarıyla yardım mahallinde gelen varlıklı ailelerin faydalandığı açıkça görülüyor.

Gerçek yardıma muhtaç ailelerin durumu ise BİRLİK Gazetesi’nin Gümülcine sokaklarında görüntülediği bu video çekimi ile açıkça ortaya çıkmaya yetti. Bu görüntülenen sadece bir yoksul ve yaşlı yalnız yaşayan ve gerçek anlamda yardıma muhtaç olan din kardeşimizin durumu, buna benzer ve evlerinde yatalak olan, kimi kimsesi olmayan, dışarı dahi çıkamayan daha belki yüzlerce insanımız mevcut. Ancak bu insanlara yardım elini uzatan malesef yok.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x38qxdk_gumulcinede-yalniz-ve-yoksullar_news

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz