Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YALNIZ DEĞİLSİNİZ- AVRUPA’DA ÇEŞİTLİLİK İÇİN 1 MİLYON” İMZA KAMPANYASINA DESTEK OL!

“YALNIZ DEĞİLSİNİZ- AVRUPA’DA ÇEŞİTLİLİK İÇİN 1 MİLYON” İMZA KAMPANYASINA DESTEK OL!

32
0

“Azınlıkları Koruma Paketi” başlıklı girişim için imza kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

3 Nisan 2017 tarihinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescil edilerek Haziran 2017’de imzaya açılan Avrupa Milletleri Federal Birliği’nin (FUEN) öncülüğünde başlatılan “Azınlıkları Koruma Paketi” başlıklı girişim için imza kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

Ulusal azınlıklar için Avrupa genelinde bir koruma mekanizmasının oluşturulmasını ve Avrupa’daki dilsel ve kültürel çeşitliliğin güçlendirilmesini amaçlayan “Azınlıkları Koruma Paketi” isimli Avrupa Vatandaşları Girişimi 350 bin imzaya ulaştı.

Avrupa’da ulusal ve dilsel azınlıklara mensup kişilerin korunmasını iyileştirmeye ve AB’de kültürel ve dilsel çeşitliliği güçlendirmeye çağıran girişim için 2 Nisan 2018’e kadar AB üyesi en az yedi farklı ülkeden 1 milyon imzanın toplanması gerekiyor.

AB üyesi bir ülkede sürekli ikamet eden veya AB üyesi bir devletin vatandaşı olan veyahut her iki koşulu birden taşıyan herkes Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi’ne imzalarıyla destek verebilir. Almanya’da sürekli ikamet eden Yunan vatandaşı olan Batı Trakya Türkleri ya da Alman vatandaşlığına geçmiş Batı Trakya Türkleri de kampanyaya Almanya’dan imza vererek destek olabilirler.

Kampanyaya nasıl destek olabilirsin?

Kampanyaya Almanya’dan destek vermek için:

Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi – 1 Milyon İmza Kampanyası’nın ana sayfası olan;

http://www.minority-safepack.eu/main/index sayfasına giderek AB ülkeleri seçeneğine tıklamak gerekiyor.

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/ linkinde açılan yeni sayfada “Bu girişimi desteklemek için aşağıdaki formu doldurun” yazısının altında yer alan formda “Lütfen ülkeyi seçiniz” ibaresinde Almanya’yı seçerek önünüze açılacak formu doldurmanız yeterli!

Formda yer alan isim, soyisim, doğum tarihi, doğum yeri, vatandaşlık ve ikamet adresinden oluşan bilgileri doldurduktan sonra tek yapmanız gereken “Destekle” butonuna basmak! 

Yalnızca 1 dakikanızı alacak formu doldurarak Avrupa’da yaşayan ulusal azınlıkların kaderini değiştirme potansiyeline sahip bu girişime destek olabilirsiniz!

“Yalnız değilsiniz! Avrupa’da çeşitlilik için bir milyon imza” sloganı ile Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri olarak girişime destek olabilir, ülkemiz Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türkleri dahil Avrupa’da yaşayan tüm ulusal azınlıkların haklarını garanti altına alacak bir koruma mekanizması yaratılmasını amaçlayan bu girişimi destekleyebilirsiniz. Önemli olan 2 Nisan 2018’e kadar 1 milyon imza toplamak!

Online olarak yapamam diyorsan, linkteki formu yazdır ya da üye derneklerimizden temin et, doldur ve bize yolla!

Girişime online olarak destek veremeyecek olan Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri ise http://www.minority-safepack.eu/assets/downloads/forms/MSPI_Germany_DE_v2.pdf linkinde yer alan formun çıktısını alarak ya da formu ABTTF üyesi derneklerimizden temin ederek doldurabilirsiniz.

Büyük harfler ile tam ve eksiksiz olarak doldurulması gereken formları şahsen ya da ABTTF üyesi derneklerimiz aracılığı ile info@abttf.org adresine ya da aşağıdaki posta adresimize iletebilirsiniz:

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu

Wemerstr. 2 58454

Witten, Almanya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz