Ana Sayfa Batı Trakya Haberler VOLOS’TA ÖLEN ASKERİN EVİNDE ELEKTRİĞİ KESTİLER!

VOLOS’TA ÖLEN ASKERİN EVİNDE ELEKTRİĞİ KESTİLER!

24
0

Volos’ta ölen askerin evinde elektriği kestiler. Yunanistan’ın Volos kentinde 7 Ekim 2014 tarihinde “GLAFİRON” eğitim ve tatbikat alanında eğitim atışı yapıldığı sırada havan topu mermisi boru içinde patlamış ve 3 asker ölmüştü. Ölen askerlerden 19 yaşında Fotis A’nın Patra’da bulunan ailesinin Elektrik Kurumuna olan borcu nedeniyle elektriği kesildi.

Ölen askerin kız kardeşinin söyledikleri Yunan basınında geniş yer buldu. Elektriğin kesilmesinin sebebi ise, askerin ölümünden sonra artık ailenin çok çocuklu olan ailelere yapılan uygulamadan faydalanamamasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Aileden yapılan açıklamaya göre, yaşamını yitiren askerin ailesine ordu tarafından masraflar için verilen 13.000 euro tazminatın hesaba yatırılmadan önce 3.000 eurosunun maliye tarafından vergi olarak kesildiği belirtiliyor.

Ölen askerin kız kardeşinin şunları söylediği ifade ediliyor:

“Volos’ta ölen askerin kız kardeşiyim. DEİ (Elektrik Kurumu) tarafından bize artık çok çocuklu ailelere yapılan uygulanmayı hak etmediğimizi haber verdiler. Çünkü artık dört çocuk değil üç çocukuz. Askeriyenin Fotis’e verdiği 13.000 euro daha hesaba yatırılmadan önce 3.000 eurosunu Maliye aldı.

UTANÇ, REZALET…Ne zaman böyle KAHRAMAN çocuklar kayboluyor, çünkü çocuğumuzu bize öyle adlandırdılar ve devlet sadece nereden para toplayacağına bakıyor. UTANÇÇÇÇ!!!!! Bunun, çocuklarımızın kaybolduğu zaman nasıl berbat bir ülkede yaşadığımızın halk tarafından öğrenilmesini istedik.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz