Ana Sayfa Batı Trakya Haberler UNUTMAYALIM! YUNANİSTAN’I VATAN EDEN TÜRK GAZİLERİMİZ DE VAR! ŞEHİTLERİMİZİ DE RAHMET VE...

UNUTMAYALIM! YUNANİSTAN’I VATAN EDEN TÜRK GAZİLERİMİZ DE VAR! ŞEHİTLERİMİZİ DE RAHMET VE SAYGIYLA ANIYORUZ

29
0

Unutmayalım! Yunanistan’ı VATAN eden Türk Gazilerimiz de var!şehitlerimizi de rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Gazilerimiz, Yunanistan denilen bu vatanımızı canları pahasına savunan, Epir dağları ve tüm geniş kırsal bölgede, karda kışta yiyeceğini suyunu ölümün kol gezdiği cephede, doğada karların altında dondurucu soğukta arayıp bularak hayatta kalan bu kahramanlarımız bedenlerinin birer parçasını bıraktılar, yıllar sonra geri döndüler.

Döndüklerinde ise onları yine telafisi olmayan acılar bekliyordu. Kimileri evde anne babalarını, kardeşlerini bulamadı, kimileri de savaşa gitmezden önce evlilik hayaliyle anne babasının hazırladığı damatlık elbiselerini halen kapının kolunda asılı buldu. İşte Vatan dediğimiz, hizmet, hak, hukuk, adalet beklediğimiz bu Yunanistan böyle VATAN oldu!

HER 28 EKİM’DE İÇLERİNE KAPANDILAR!

AMA ASLA PİŞMAN OLMADILAR, BELKİ BEDENLERİNDEN PARÇALARINI CEPHELERDE BIRAKTILAR, AMA VATANLARINI KURTARDILAR!!!!

NUR İÇİNDE YATIN EY ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ.

Bedenlerinden birer parçalarını cephelerde bu Vatan için bırakan KAHRAMAN GAZİLERİMİZ, her yıl 28 Ekim tarihi “OXİ” (HAYIR) kutlamaları yaklaşırken günler öncesinden kendi içlerine kapanırlar ve yaşadıkları o günlerin asla geri gelmesini istemezlerdi. Çünkü onlar savaşın acımasız yüzünü yaşamış birer kahraman büyüğümüz olarak, ülkemiz Yunanistan’ı ölümüne savunmuşlardı. Vatanı savunmaya çağrıldıklarında bir dakika dahi tereddüt etmeden cephenin yolunu tuttular. Cephede kimi alnından vuruldu, kimi kalbinden, ama pes etmediler, düşmana geçit vermediler, iki bacakla, iki kolla, iki gözle gittiler, KAHRAMAN GAZİLERİMİZ geri dönerken bunları kaybederek döndüler.

İşte bu gerçeği hiçbir devlet kanunu ve şimdiki sözde vatansever aşırı milliyetçi faşistler asla inkar edemezler. Yaşanan acıları silemezler. Yanni’nin, Kosta’nın, Hristo’nun savaşarak bu vatanı savunduğu kadar belki de daha fazlasını Gümülcine Kesikbaş Mahallesi’nden GAZİ HALİL, Yenice Mahalle’den GAZİ İSMAİL, Arifhane Mahallesi’nden GAZİ AHMET ve daha niceleri, İskeçe’den Dedeağaç’tan hepsinin mekanları Cennet olsun. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz