Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞÜKRÜ KÖSE; “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ PANAYIRLA PEKİŞİYOR”

ŞÜKRÜ KÖSE; “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ PANAYIRLA PEKİŞİYOR”

17
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “14. Batı Trakyalılar Panayırı ve 8. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası” renkli görüntülere sahne oldu.

 

Gündoğdu Köyü’nde yapılan Panayır, sıcak havaya rağmen Bursalılar tarafından yoğun ilgi gördü. Mesire alanını dolduran binlerce kişi, bir yandan panayırın keyfini çıkartırken diğer yandan kıran kırana geçen yağlı güreşleri takip etti. 235 sporcunun yer aldığı 8. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası’na, Türkiye’nin dört bir yanından katılan güreşçilerin yanı sıra Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan’dan da yaklaşık 30 pehlivan katıldı.

 

Panayıra Bursa milletvekili Necati Özensoy ,Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Elbeyli Belediye Başkanı Şakir Yıldız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Abdullah Karadağ, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Avukat Burhaneddin Hakgüder, Yalova Şube Başkanı Hasan Tekce , Çalı Güreşleri Panayır ağası İrfan Çakmak ve siyasi partilerin il,ilçe başkan ve yöneticileri ile birçok sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katıldı.

Yurtdışından ise Kosova, FYROM (Makedonya), Bulgaristan, Romanya,Yunanistan’dan gelen sporcularla birlikte  birçok yönetici katıldı. Batı Trakya’dan ise Batı Trakya Azınlık Danışma Kurulu As Başkanı, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Erkan Ruşen, Hemetli eski nahiye Müdürü Mehmet Eminoğlu, Batı Trakya İmam-Hatip Mezunları Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet, GTGB eski Başkanlarından DEB Partisi genel danışmanı Arif Hüseyinoğlu, Seçek Panayır ağası Hüseyin Deli ve Alantepe Panayır ağası Ahmet Aziz ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Osmangazi Halk Dansları Topluluğu gösterisiyle başladı.

 

“Birlik ve beraberlik duyguları daha da pekişiyor”

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse, programın açılışında yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik duygularının, geleneksel hale gelen ve bu yıl 14.sü düzenlenen ‘Batı Trakyalılar Panayırı ve 8. Uluslararası Balkan Güreş Şampiyonası’ ile daha da pekiştiğini söyledi.

14. Batı Trakyalılar Panayırı ve beraberinde düzenlenen 8. Uluslararası Balkan Güreş Şampiyonası’nın, uluslararası niteliği olan ve  bu yıl yağlı güreşlerimize yurtdışından katılan balkan ülkesinin beşe ulaştığını, böylece gelenek ve kültürlerimizin paylaşıldığı yeni nesillere aktarıldığı bu güzel panayırımızın, Batı Trakyalılar ile özdeşleşmiş bir etkinlik halini aldığını belirten Köse, binlerce hemşerileriyle panayırda buluşmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Panayıra katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Türkiye’nin yaklaşık 600 yıllık kültürünü bir kez daha yaşamanın heyecanını paylaştığını söyledi. Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak kültürümüzü yaşatmak için çalışıyoruz. Bu yolda sivil toplum kuruluşları ile fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu tür etkinlikler bizi birbirimizle kucaklaşmamızı sağlıyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından panayır ağası Cengiz Resimoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder’le birlikte kazan başında açılış yapıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı şampiyonada, güreşçiler 9 kategoride mücadele verdi. Karşılaşmalar sonunda bu yılda şampiyon değişmedi ve Başpehlivan Murat Aydoğdu oldu. Panayır ağası ise 38 bin lira veren Erdoğan Çavuş oldu.

 

 

YAĞLI GÜREŞ SONUÇLARI

BOYLAR

 

ADI   SOYADI

BÖLGESİ

SPORCU SAYISI

 

1

MURAT AYDOĞDU

 

 

 

BAŞ

2

ÜMİT BALTA

 

12

 

 

3

ERKAN ERTAN

 

 

 

 

3

SEZGİN YÜKSEL

 

 

 

 

1

METİN KILIÇ

 

 

 

BAŞ ALTI

2

TAHİR YILMAZ

 

12

 

 

3

İMDAT ERTAN

 

 

 

 

3

AHMET ARICI

 

 

 

 

1

BEKİR OKUMUŞ

 

 

 

BÜYÜK

2

ÖZCAN ÖNCÜL

 

14

 

ORTA

3

SONER TOTO

 

 

 

 

3

SAVAŞ TAN

 

 

 

 

1

MEMİŞ KATMERLİKAYA

 

 

 

KÜÇÜK ORTA

2

ADEM USTAOĞLU

 

16

 

BÜYÜK

3

MUSTAFA AY

 

 

 

BOY

3

HALİT PARLAR

 

 

 

 

1

NUH CEYLAN

 

 

 

KÜÇÜK ORTA

2

EMRE KARABACAK

 

26

 

KÜÇÜK

3

GÜRCAN ÇALIŞKAN

 

 

 

BOY

3

İSMAİL CAN

 

 

 

 

1

DAYAN MİTROF ( MAKEDON)

 

 

 

DESTE

2

UĞUR ÖZTURGUT

 

18

 

 

3

SUAT SÜREN

 

 

 

 

3

FEDOL KASTROL (KOSOVA)

 

 

 

 

1

AHMET ÖZDEMİR

 

 

 

AYAK

2

BURAK DOĞAN

 

17

 

 

3

BARIŞ KAYA

 

 

 

 

3

M.EMİN GÜMÜŞ

 

 

 

 

1

TAHA ÇOKADAR

 

 

 

TOZKOPARAN

2

HİDAYET AVCI

 

26

 

 

3

ALİHAN SARI

 

 

 

 

3

TUĞRUL KALDEMİR

 

 

 

 

1

TARIK GÜR

 

 

 

TEŞVİK 2

2

İLKAY BEKTEŞ

 

19

 

 

3

H.İBRAHİM KARACA

 

 

 

 

3

ONURCAN DURSUN

 

 

 

 

1

ALİ GEN

 

 

 

TEŞVİK 1

2

SERGEN TUNCAY

 

21

 

 

3

OKTAY TUNCAY

 

 

 

 

3

ERCAN AYHAN

 

 

 

 

1

UMUR AYBEY

 

 

 

MİNK 2

2

TURGUT AYBEY

 

24

 

 

3

CAFER YAHŞİ

 

 

 

 

3

NECEDET AKYOL

 

 

 

 

1

YUSUFHAN BAYAR

 

 

 

MİNİK 1

2

MUSTAFA AĞLAR

 

22

 

 

3

AHMET BAKAR

 

 

 

 

3

BURAK ASLAN

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz