Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÜÇ YUNANLI SELANİK’TEN, TRABZON’A PEDAL ÇEVİRİYOR

ÜÇ YUNANLI SELANİK’TEN, TRABZON’A PEDAL ÇEVİRİYOR

19
0

Üç Yunanlı bisikletçi 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’nda yapılacak törene katılmak için Selanik’ten Trabzon’a 1.800 km pedal çeviriyor.

Bisikletçiler Pantelis Cercevelis, Vasilis Yosmas ve Panagiotis Sotiriadis, İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptılar. Yunanlı bisikletçileri Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) Başkanı Hakan Eşme ve dernek üyeleri Keşan’da karşılandılar.

Vermio kasabasından Trabzon’a gidecek bisikletliler, 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’nda yapılacak törene katılacaklar.

Bisikletçilere bu yolculuklarında Giannis Kifonidis ve Hristos Bukoros araçla eşlik ederek, yol güzergahı boyunca fotoğraf ve video çekecekler.

Bu gezinin nasıl ortaya çıktığını Selanik’te pontos-news.gr haber portalına anlatan Pantelis Cercevelis şunları söyledi:

“2011 yılında yapılan ayini canlı olarak vermek üzere bir gazeteci ekibiyle Pontus’ta (Karadeniz Bölgesi) bulundum. İnsanlarla konuştukça manastır ve tarihi hakkında daha fazla şeyler öğreniyordum. Daha sonraki yıllarda mesleki konularda ve sağlığımla ilgili bazı olumsuzluklar yaşadım. Yaşadıkça sürekli aklıma Pontus (Karadeniz Bölgesi) ve Sümela Manastırı’ndan görüntüler geliyordu. Üçüncü defa içime gelince bir adak adadım. “Panagia mu (Meyem Ana) beni iyileştir, sağlığıma kavuştur ve ben bisikletimle senin yanına gelecem” dedim.

Bu şekilde doğdu içimdeki 1.800 kilometrelik yol. Bir adak ve tüm Yunanlılar için bir mum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz