Ana Sayfa Batı Trakya Haber Ucuz Politika, Bu Dönemde Yakışmıyor!

Ucuz Politika, Bu Dönemde Yakışmıyor!

1
1

“Koyun can derdinde, kasap et derdinde” der ya bir atasözümüz ha işte galiba bu fotoğraf karesini özetler gibi.

Siz okuyucularımızın da bildiği üzere Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesine bağlı dört köyün karantinası, DMT Genel Sekreterliği’nin normalde yapması gereken çalışmanın bile “reklamını yapmak” için siyasiler açısından birinci sınıf bir fırsat gibi görünüyor. Hani insanlar sormadan da edemiyor, “böyle bir zamanda buna ne gerek var?”.

Koronavirüsün yayılmasını sınırlamak üzere Rodop ilinin dört köyünde (Dolapçılar, Işıklar, Durhasanlar ve Hacıköy) vatandaşların uygulanan karantina dolayısıyla yaşadıkları olumsuz durumlarda bile siyasiler boş durmuyor ve fırsatı kaçırmadan yapılan yardımların fotoğraf karelerini yayınlamaktan geri kalmıyorlar.

DMT Bölge Genel Sekreteri Hristos Metios’un emriyle, geçtiğimiz yirmi dört saat içinde DMT Bölge Genel Sekreteri Yardımcısı Nikos Çalikidis, Mali Konulardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İbram ve İcra Sekreteri Zoi Kosmidu da dahil olmak üzere dağıtılan yardımları koordine etmek üzere bölgeye gittiler. Tabii ki de iyi yaptılar, ancak ellerine aldıkları yardım kolileri ile fotoğraf çektirip sonra da sosyal medyada paylaşmaları, böyle bir dönemde gereklimiydi? Buna ne gerek var? Sorularını da beraberinde getirdi. Kaldı ki zaten DMT Bölge Genel Sekreterliği neredeyse tüm çalışmalar hakkında basına basın bülteni gönderiyor.

Ancak bir başka gerçek, karantina altında bulunan bu dört köyümüzdeki kardeşlerimize insani yardımın yapılması DMT Bölge Genel Sekreteri Hristos Metios’un bir kararı değil. Karar Sivil Koruma Genel Sekreterliği’nin bir kararı. Bu kararda Dolapçılar, Işıklar, Durhasanlar ve Hacıköy’deki vatandaşların temel gıda ve ilaç gibi ihtiyaçlarının karşılanması açıkça ifade ediliyor.

Bu nedenle, dağıtılan yardımların DMT Genel Sekreteri Hristos Metios’un kararıyla değil, Sivil Koruma Genel Sekreterliğinin ilgili emirlerine göre yapıldığı açıktır.

Bölgemizde Koronavirüs ile durum oldukça çok ciddi. Dolayısıyla da en azından bu dönemde “fotoğrafla siyasi reklam” politikasını sınırlandırmak iyi olur. Ağırlığı fotoğraf karelerine değil, vatandaşların hizmetine vermek en doğrusu olacaktır.

Sosyal medyada bu durum hakkında okuyucular şöyle bir tepki vermiş:

Kaldı ki siyasilerin bu dönemde böyle bir hareketi Yunan basını tarafından da eleştiriden nasibini aldı.

Hronos gazetesinin başlığı yukarıdaki gibidir.

Foto-yorum DMT Bölge Genel Sekreteri Yardımcısı Ahmet İbram’ın sosyal medya paylaşım sayfasından alıntıdır.

1 Yorum

  1. Belediye paylaşım yaparken yorumlara bakmıyordunuz? Koy kapılarındaki koliler bile paylaşıldı. Yalan üzerine yalan açıklamalar yaptı muhtar onları niye yorumlamıyorsunuz? Yorumlardaki c vitaminine takıldım, fotoğraflara dikkat ederseniz bir kamyonet var ve içi portakal dolu meyve sebze ihtiyaçlarıda dağıtımı yapıldı. Onların c vitamini alkol heralde. Köyün ortasına süpriz hediye paketi bekliyorlar heralde.. Yardım fotoğrafları paylaşılmasaydı da yardım etmedi denilcekti insanlığın kolayı bulunmaz. Bence yardımları yorumlayacağınıza dolapçılar köyünün halkının nişanından bahsedelim. Bunuda paylaşın bu da yorumlamaya açık bir konudur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz