Ana Sayfa Türkiye | Dünya “Üçüncü Kez Uyardı! Yunanistan’ın Bu Tür Adımları Atması Hayra Alamet Değil”

“Üçüncü Kez Uyardı! Yunanistan’ın Bu Tür Adımları Atması Hayra Alamet Değil”

1
0

“Bu tür gayri meşru tehditler devam ederse, sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda, biz ne diyoruz, sabrın sonu selamettir. Ve biz de o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’te ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradan bir kez daha Yunanistan’a mesaj gönderdi ve bu bir haftada üçüncü kez bir uyarı niteliğinde oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yöneltilen soruda, Yunanistan’ın gayrimeşru eylemlerine sert tepki göstererek, “Benim bu anlattıklarım bir rüya değil… Eğer bir gece ansızın gelebiliriz diyorsak, ne dedim Teknofeste bunu söyledim bir gece ansızın gelebiliriz. Niye? ellerinde bu adalar var, bu adalarda üsler var, buralardan hareketle bize karşı bu tür gayri meşru tehditler devam ederse, sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda, biz ne diyoruz, sabrın sonu selamettir. Ve biz de o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız. Bunu da Yunanistan’ın ben bildiğine inanıyorum. Ve o vakit saat gelirse gereği yapılır. Çünkü bizim uçaklarımıza böyle radar kilitlemesi, şu bu filan bu tür adımları atmak hayra alamet değil.” İfadelerini kullanarak bir kez daha Yunanistan’a kararlı bir şekilde mesaj gönderdi.

“Yunanistan kendine çeki düzen vermeye başladı, aksi halde bir gece ansızın gidebiliriz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’a gerçekleştireceği resmi ziyaretler öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Yunanistan’ın Türk F-16’larına 3 kez radar kilidi atmasıyla ilgili Türkiye’nin girişimlerinin sorulması üzerine, “Bu konuyla ilgili olarak Savunma Bakanlığı’mız gerek NATO Genel Sekreteri ile gerek diğer temsilcileriyle bu görüşmeleri sürdürüyor. Bu kilit atma olayı noktasında hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan bunun farkında. Farkında oldukları için kendilerine onlar da bir çekidüzen verme yoluna girmiş vaziyetteler. Özellikle şahsımın da son hafta içinde yaptığım konuşmalarda oraya yönelik açıklamalarım, zannediyorum sizlere yansımıştır. Bundan sonraki süreçte de Yunanistan, Türkiye’yle nasıl bir ilişki içinde olacağının herhalde kararını çok daha düşünerek verecektir. Aksi taktirde hep söylediğim gibi yine söylüyorum; bir gece ansızın gidebiliriz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz