Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TZEVELEKİ: “TÜRK İŞADAMLARININ, YUNANİSTAN’A YATIRIM YAPMASINI ARZULUYORUZ”

TZEVELEKİ: “TÜRK İŞADAMLARININ, YUNANİSTAN’A YATIRIM YAPMASINI ARZULUYORUZ”

20
0

Yunanistan’ın Edirne Konsolosu bayan Paraskevi Tzeveleki, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Şengen Vizeleri” konulu toplantıya katıldı. Tzeveleki toplantıda yaptığı konuşmasında, “Çorlu, Çerkezköy ve Tekirdağ Ticaret Odaları bizim için lokomotif. Türk işadamlarının, Yunanistan’a yatırım yapmasını arzuluyoruz.” Dedi.

Şengen bölgesi içindeki Yunanistan’ın, Türkiye’ye yakın tek Şengen vizesi veren ülke olduğunu ve Türkiye ile ilişkilerinin devam etmesini istediklerini belirtti.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Şengen Vizeleri” konulu toplantıya katılan Tzeveleki, yaptığı konuşmada, Edirne Konsolosluğu olarak Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ bölgelerinden sorumlu olduklarını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler ile Türkiye arasında Şengen vize anlaşması bulunduğunu belirten Tzeveleki, Bulgaristan’ın AB ülkesi olduğunu ancak, Şengen vizesi ülkesi olmadığını bildirdi.

Bulgaristan’ın sadece uluslararası vize verebileceğini anlatan Tzeveleki, şöyle konuştu:

 

“Yunanistan’dan alınan Şengen vizesi ile Bulgaristan’a giriş yapılabilir. Ancak Bulgaristan’dan aldığınız vize ile Yunanistan’a girmeniz mümkün değil. Şu anda Bulgaristan bir denetimden geçmekte. Denetim bittikten sonra Şengen vizesi verebilecek. Çorlu, Çerkezköy ve Tekirdağ Ticaret Odaları bizim için lokomotif. Türk işadamlarının, Yunanistan’a yatırım yapmasını arzuluyoruz. “

 

Toplu ve transit vizelerin kalktığını da belirten Konsolos Tzeveleki, Şengen vizelerinin kullanılmaya başlanmasıyla da transit ve toplu vizelerin artık verilmediğini ifade etti.

 

Şengen vizelerini veren ülkelerin konsoloslarının işbirliğinin arttığını da belirten Tzeveleki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Bu ülkelerin başkonsolosları bir araya gelerek işbirliğini arttırmış durumda. Şengen vizesi aldığınızda gideceğiniz yerin önceden belli olması gerekmekte. Başvuruda bulunanların başvuruları incelendikten sonra 10 ile 5 yıl vize alabiliyorlar. Şengen bölgesi içindeki Yunanistan, Türkiye’ye yakın tek Şengen vizesi veren ülke konumunda. Türkiye ile ilişkilerimizin devam etmesini istiyoruz. İlişkilerimizin devam etmesi için ise iş adamlarına ve ticaret odalarına büyük görevler düşüyor. “

 

ADALARA GÜNÜBİRLİK VİZELER

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina’ya yaptığı ziyarette, adalara günübirlik vizeler ile ziyaretler yapılmasını istediklerini belirten Tzeveleki, AB’den ciddi şekilde uyarı aldıklarını da söyledi.

 

Tzeveleki şunları kaydetti:

 

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan, Yunanistan gezisi sırasında adalara günlük vize ile ziyaretler yapılmasını istedik. Ancak bu konuda AB’den ciddi anlamda uyarı aldık. AB ülkelerinden birini ziyaret edenler 90 günden fazla kalamadıkları için bazen süre aşımı olabiliyor. Bunun içinde ikinciye tekrar vize için başvuru yaptıklarında ise bu Şengen vizesi ülkeleri arasında vize kanuna muhalefet edenler listesine ekleniyor ve kendisine uyarıda bulunuluyor. “

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz