Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNA OSMANGAZİ DAMGASI

TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNA OSMANGAZİ DAMGASI

11
0

Osmangazi Belediyesi, özellikle Balkanlara yönelik bölgesel işbirliği ve karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi yönünde attığı adımları kararlılıkla sürdürüyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın davetiyle Yunanistan’dan Bursa’ya gelen basın mensupları Bursalı meslektaşları ile buluşurken, Bursa ve Osmangazi’yi tanıma fırsatı yakaladı.

 

Osmangazi Belediyesi, uluslar arası alanda attığı adımlarla yerel yönetimlerin ülkeler arasın ilişkilere sağlayacağı olumlu yansımaların en güzel örneklerini sergiliyor. Özellikle Balkanlara yönelik atılan adımlarla önemli bir rüzgâr oluşturan Osmangazi Belediyesi, ilişkilerin üst düzeye çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor. Balkanlarla Türkiye arasındaki tarihsel ve kültürel ilişkileri, günün şartlarına uygun olarak diğer alanlara da yaymak isteyen Osmangazi Belediyesi’nin cesur adımları, Balkan coğrafyasında da etkisini gösteriyor.

 

BAŞKAN DÜNDAR KARŞILADI

 

Bu çalışmalar kapsamında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın davetlisi olarak Yunanistan’dan Bursa’ya gelen basın mensupları Bursalı meslektaşları ile buluşurken, Bursa ve Osmangazi’deki yatırımları inceleme, Bursa’yı tanıma şansı yakaladı. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın da katıldığı medya buluşmasında, sıcak görüntüler oluştu. Önceki akşam Bursa’ya ulaşan Yunanistan kafilesi, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Botanikpark İskender Efendi Konağı’nda verdiği yemeğe katıldı. Tanışma yemeğinin ardından dün sabah Ördekli Kültür Merkezi’nde Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen kokteylde, Türk ve Yunanistan’dan gelen basın mensupları buluştu.

 

ÖRDEKLİ’DE BÜYÜK BULUŞMA

 

Burada konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Balkanlarda dostluk ve barışın devamının sağlanması için yerel yönetimlerin işbirliğinin büyük önem taşıdığı söyledi. Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yerel yönetimler düzeyinde artmasının iki ülke arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkileyeceğini anlatan Başkan Dündar, ilişkilerin gelişmesinde basının da önemli bir görev üstlendiğini kaydetti. Gazetecilerin bakışı ve gözlemlerini yansıtmalarının toplumlar üzerinde önemli etkileri olduğunun altını çizen Başkan Dündar, özellikle Türk nüfusun yaşadığı Gümülcine, Drama, Kavala, Dedeağaç ve İskeçe’den gazetecileri davet ettiklerini bundan sonraki aşamada belediye başkanlarını konuk etmek istediklerini ve bu ziyaretin onun önünü açacağına inandığını vurguladı.

 

DEVAMI GELECEK

 

Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak sınır komşumuz Yunanistan ile göreve geldiğimiz günden itibaren dostluk ve iş birliği anlaşmaları yapıyor karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Benim Yunanistan doğumlu olmam, Bursa’da yaşayan birçok hemşerimizin de Batı Trakyalı olması, Yunanistan’da Türk nüfusunun yoğun olması nedeni ile bu bölge ile ilişkilerimiz daha sıcak ve sürekli bir diyalog içerisinde devam ediyor. Bugün yaptığımız bu tanışma toplantısı ile istedik ki bizim çalışmalarımıza kamuoyuna yön veren, kanı önderlerimiz değeri basın mensuplarımız da dâhil olsun, her iki ülkenin basın mensupları birbirleri ile tanışıp fikir alışverişinde bulunsun ve dilerlerse bu vesile ile bir çalışma platformu oluştursun” dedi. Göçmen nüfusu ile dikkati çeken Osmangazi’de Yunanistan medyasına Bursa ve Osmangazi’yi tanıtarak aradaki önyargıları kırmak istediklerini de ifade eden Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak yerel medyamızın belediyemize, yerel medyaların yerel yönetimlere katkılarının önemini biliyoruz. Bu toplantı ile ayrıca bunu tekrar hatırlamak, teşekkür etmek, her iki ülke medyası ile paylaşıp konuşmak istedik. Bu tanışma toplantısı bir başlangıç, bir ilktir. Bunun devamında benzer organizasyonlar yapmayı, belediyeler arası inşa edilen dostluğun iki ülke yerel medyası arasında da kurulmasına vesile olmayı amaçlıyoruz. Davetimize katılarak bizi onurlandıran Yunanistan medyasına ve Bursa medyamıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

GAZETECİLERİN ROLÜ ÖNEMLİ

 

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı da yaptığı konuşmada kendisinin de Balkan kökenli bir ailenin çocuğu olduğuna dikkati çekti. Bursa medyası hakkında konuk gazetecilere bilgi veren Kolaylı, Bursa’da yerel medyanın bağımsız haber yapabildiğini, yerel yönetimleri ve genel yönetimi eleştirebildiğini kaydetti. Halkların kardeşliğine inanan birisi olarak Yunanistan’dan gelen gazetecilerle buluşmanın kendisini mutlu ettiğini anlatan Kolaylı, bu tür ilişkilerin gelişmesinde her iki ülkenin gazetecilerine de büyük görev düştüğünü kaydetti.

 

VİZELER KALKSIN

 

Yunanistan’dan gelen gazeteciler de kendilerini davet ederek Bursa’da ağırlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ederek, bu tür ziyaretlerin iki ülke halkları arasındaki dostluk bağlarının güçlenmesini sağlayacağını ifade ettiler. Türklerin Yunanistan’a Yunanlıların da Türkiye’ye turistik gezi yapmalarının halkların yakınlaşmasında rol oynayacağını ifade eden gazeteciler, iki ülke arasında vizelerin de kaldırılmasını istedi. Osmangazi Belediyesi’nin davetiyle Bursa’ya gelen Yunanistan’ın Drama, İskeçe, Gümülcine, Dedeağaç ve Rodop bölgelerinin azınlık ve Yunan gazetecilerinden oluşan heyet kokteylin ardından Osmangazi Belediyesi’nin yatırım ve tesislerini gezdi. Çarşamba Katlı Otoparkı ve Kapalı Pazaryeri, Sahipsiz Hayvanlar Doğam Yaşam ve Tedavi Merkezi ve tarihi çarşıyı gezen Yunanistan’dan gelen gazeteciler, Osmangazi’ye hayran kaldı.

 

YUNANİSTAN’DAN BURSA’YA GELEN BASIN MENSUPLARI, MESLEKTAŞLARIYLA BULUŞTU

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın davetiyle Yunanistan’dan Bursa’ya gelen basın mensupları, meslektaşlarıyla buluştu.

 

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın da katıldığı medya buluşması, Dündar’ın Botanikpark İskender Efendi Konağı’nda verdiği yemekle başladı.

 

Dündar, yemekte, Balkanlar’da dostluk ve barışın sağlanması için yerel yönetimlerin işbirliğinin büyük önem taşıdığı söyledi.

 

Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yerel yönetimler düzeyinde artmasının iki ülke arasındaki işbirliğini olumlu yönde etkileyeceğini vurgulayan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak sınır komşumuz Yunanistan ile göreve geldiğimiz günden itibaren dostluk ve iş birliği anlaşmaları yapıyoruz. İki ülke olarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Benim Yunanistan doğumlu olmam, Bursa’da yaşayan birçok hemşehrimizin de Batı Trakyalı olması, bu bölge ile ilişkilerimizin daha sıcak ve sürekli bir diyalog içinde geçmesini sağlıyor” dedi.

 

Kolaylı ise kendisinin de Balkan kökenli bir ailenin çocuğu olduğuna dikkati çekti. Bursa medyası hakkında konuk gazetecilere bilgi veren Kolaylı, Bursa’da yerel medyanın bağımsız haber yapabildiğini, yerel yönetimleri ve genel yönetimi eleştirebildiğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz