Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TRT “MİRAÇ KANDİLİ”Nİ GÖKÇEPINAR’DAN CANLI YAYINLA TÜM DÜNYAYA AKTARDI

TRT “MİRAÇ KANDİLİ”Nİ GÖKÇEPINAR’DAN CANLI YAYINLA TÜM DÜNYAYA AKTARDI

13
0

Türkiye devlet televizyonu TRT, Batı Trakya İskeçe bölgesi Gökçepınar köyünden “Miraç Kandli”ni canlı olarak tüm dünyaya aktardı.

Son dönemlerde TRT kanalının tüm balkan ülkelerinde yaşayan müslümanların ortak değerlerini, ortak kültürlerini, kimliklerini, öz varlıklarını yansıtan tüm etkinliklerine katılarak, onları yalnız bırakmıyor. TRT televizyonu da, 5 Haziran 2013 tarihinde Miraç Kandili dolayısıyla İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’nün öncülüğünde ve Gökçepınar halkının önemli özverileri ve desteğiyle Gökçepınar köyü camiinden canlı yayın yaparak, adeta Batı Trakya Türkleri’nin gurur kaynağı oldu.

Başta Yapımcı-Yönetmen Metin Edirneli ve yardımcısı bayan Devrim Ünlü önderliğinde gerçekleştirilen canlı yayına, deneyimli gazeteci Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Yunanistan Temsilcisi ve BİRLİK Gazetesi Sahibi İlhan Tahsin yayının canlı olarak yapılması için danışmanlık göreviyle birlikte teknik destek sağladı.

TRT ekibinin bu yayını, başta Batı Trakya Türk Azınlığı içerisinde olmak üzere, İskeçe ili ve Gökçepınar köyünde büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Gökçepınar köyündeki Miraç Kandili”ne katılanlar arasında başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve Muavin Konsolos Adnan Öztürk olmak üzere, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, T.C. Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Ömer Çay, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, Çetin Mandacı, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, yerel idareciler ve camiyi tıklım tıklım dolduran kadın erkek ve çocuklarla birlikte yaklaşık 300 kişi ve üzeri bölge halkı yer aldı.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz