Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TOÇEK TİYATRO TOPLULUKLARI’DAN “HANSEL VE DENİZ KIZI”

TOÇEK TİYATRO TOPLULUKLARI’DAN “HANSEL VE DENİZ KIZI”

26
0

Tiyatro Yönetmeni Şükran Raif’in yönettiği, “Hansel ve Deniz Kızı” çocuk oyunu 24 Haziran 2011 Cuma akşamı Sirkelli köyünün futbol sahasında sahne aldı. Etraf köylerden çocukların büyük ilgi gösterdiği tiyatro oyununu izlemeye gelenler arasında T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Kozlukebir Belediyesi Başkan Yardımcıları Muzaffer Mustafa ve Aydın Başoğlu, Meclis Başkanı Rıdvan Mustafa, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsiller Derneği Başkanı Ecevit Emin ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Kozlukebir Belediyesi “Toplumsal Hareket” Listesi Başkanı Saadettin Şakir Hüseyin ve Meclis üyeleri’nin yanısıra çok sayıda izleyici katıldı. Özellikle küçük çocukların tiyatroya ilgisi görülmeye değerdi.

 

Yönetmen Şükran Raif yaptığı konuşmasında, TOÇEK olarak tiyatro anlamında 11 yıldan bu yana Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kültürüne katkı sağladıklarını ve sahip çıktıklarını söyledi. Şükran Raif şöyle devam etti. “Sevgili izleyiciler, daha evvel anavatan Türkiye’den buraya gelen önemli kişiler hep şunun üzerinde durdular, “kültürünüze sahip çıkın”. Bizler bu kültür olayını gerçekleştirerek sizlerle birlikte burada bulunmakla destek verdiniz ve hep birlikte kültürümüze sahip çıkıyoruz.

Bizlerde TOÇEK olarak 11 yıldan bu yana kültürümüze sahip çıkıyoruz” dedi.

 

Kozlukebir Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Başoğlu da yaptığı konuşmada “belediye olarak bu tür etkinlerin yanında var olmaya devam edeceğiz, destek vereceğiz ve elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız” dedi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ecevit Emin “tiyatro kültürümüzün, sanatımızın gelecek nesillere aktarabilecek en önemli unsurlardan biridir. Tiyatro aynı zamanda bir milletin, bir toplumun aynası olduğuna inanıyorum. Şükran Raif’e desteklerimiz devam edecektir” dedi.

 

SARNIÇ: “SANAT BİR TOPLUMUN CAN DAMARIDIR”

 

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç bu davetten ötürü Yönetmen Şükran Raif’e ve BTAYT Derneği Başkanı Ecevit Emin’e teşekkür etti.

Sarnıç konuşmasında şu hususlara değindi: “Önceki konuşmacılarında belirttiği gibi sanat bir toplumun can damarıdır. Oradan beslenir, oradan güçlenir. Bu bir kültürdür ve gelecek nesillere aktarılır. Bu itibarla bütün dünyada gelişmiş toplumlarda özellikle tiyatroya çok büyük önem verilir. Bu Türkiye’de de böyledir, Yunanistan’da da. Ama önemli olan sizlerin bağrından çıkan, sizleri yansıtan, sizlere mesaj veren orjinal eserlerin ortaya çıkarılmasıdır. Şürkran hanımı gerçekten tebrik ediyorum. Hem kendisini hem onun yetiştirdiği gençleri de tebrik ediyorum.” Dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından oyuna geçildi ve oyunu sahneleyen amatör sanatçılarımızın oyun içerisinde küçük izleyicilerle karşılıklı diyalogları “evet” “hayır”ları oyuna bir ayrı güzellik katarken çocukların oyuna ne kadar konsantre olduklarını gösterdi.

Birlik gazetesi olarak yönetmen şükran Raif’i ve oyuncuları tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz