Ana Sayfa Batı Trakya Haberler THY SELANİK MÜDÜRÜ UTKU YAZAN GÜMÜLCİNE’DE ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

THY SELANİK MÜDÜRÜ UTKU YAZAN GÜMÜLCİNE’DE ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

23
0

Türk Hava Yolları (THY) Kuzey Yunanistan Selanik Müdürü Utku Yazan, Gümülcine’de temaslarda bulundu. Türk Hava Yolları’nın Kuzey Yunanistan ve tüm bölgeyi tanıtmak için Yerel Yönetimlerle işbirliğine hazır olduklarını söyleyen Utku Yazan, “amacımız Kuzey Yunanistan’ın tüm şehirlerindeki güzellikleri tarihi dokularııyla tanıtmak. İstanbul üzerinden Selanik’e gelecek olan turistlerin Selanik, Serez, Kavala, Drama ve geniş bölgedeki diğer şehirlerdeki belediyelerle işbirliği içerisinde çalışarak turizmin arttırılması için THY olarak katkı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Gümülcine’de ilk önce Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni (BTAYTD) ziyaret eden Utku Yazan, Derneğin Asbaşkanı Dr. Osman İsmail ve Denetim Kurulu üyesi Ercan Tuban ile görüştü. Yazan, bölgenin tanıtımı için sivil toplum örgütlerine büyük sorumluluklar düştüğünü ve istenildiği takdirde tüm derneklerle ayırım gözetmeksizin işbirliği ve yardıma jhazır olduklarını iletti.

Asbaşkan Dr. Osman İsmail de sırasıyla bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Müdür Utku Yazan’a teşekkür etti. Dernek olarak ülkenin ve bölgenin kültürel ve tarihsel yapılarıyla tanıtımı için çalıştıklarını söyledi. Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Dr. Osman, hep birlikte çalışarak ülkemizin bu krizden çıkması için elllerinden geleni yaptıklarını aktardı.

Utku Yazan daha sonra Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa’yı ziyaret etti. Yazan, Gümülcine belediye başkanı Yorgos Petridis’i geçmişte ziyaret etmek istediğini ancak Başkanın yoğun çalışma temposu nedeniyle bunun mümkün olmadığı söyledi. Bu ziyaretin ileri bir tarihte gerçekleşmesi için Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa’dan uygun bir tarih bulmalarını ve ziyaretin gerçekleşmesi arzusunda olduğunu söyledi.

Ardından T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’a veda ziyareti gerçekleştiren utku Yazan, Sarnıç’ın Büyükelçi olarak yeni gideceği bölgede aynen Batı Trakya’da olduğu gibi başarılı bir çalışma yapması dileğiyle kendisine başarılar diledi.

Ziyaretlerin ardında Selanik’e dönen Utku Yazan en kısa zamanda Dedeağaç ve Drama Belediye Başkanlarını ve Bölge Genel Sekreteri Aris Yannakidis’i de ziyaret etmek istediğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz