Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TEK RUMELİ TV’DE BATI TRAKYA’NIN GÜNDEMİ “GÜNDEM ÖZEL”DE TARTIŞILDI

TEK RUMELİ TV’DE BATI TRAKYA’NIN GÜNDEMİ “GÜNDEM ÖZEL”DE TARTIŞILDI

15
0

Balkanlar’da yaşayan Müslüman Türklerin sesi soluğu olan Tek Rumeli Televizyonu, Batı Trakya Türkleri’nin gündemini Gökhan Tuzladan’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem Özel” programında masaya yatırdı. Yarınki seçimler öncesi gündeme damgasını vuran konuların ele alındığı programda Batı Trakya’dan Türk Milletvekili adayların ve seçmenlerin sesine kulak verildi. Tek Rumeli Televizyonu’nun İstanbul’daki stüdyolarından canlı olarak yayınlanan programın konukları Dostluk, Eşitlik Barış, (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Haküder ve Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını ve 6 Mayıs 2012 Pazar günü yapılacak Milletvekili seçimlerini değerlendirdiler.

Seçimlerin Batı Trakya ayağını enine boyuna tartışan konuklar, Batı Trakya Türk Azınlık seçmeninin sandığa gitmeleri gerekliliğinin altını çizdiler ve bölgedeki spekülasyonlara kulak asmamaları konusunda bilgilendirdiler. Bilindiği üzere son bir hafta içinde bölgede yayılan haberlere göre, Yunanlı seçmenlerin iki büyük partiyi ND ve PASOK’u cezalandırmak üzere sandığa gitmeyecekleri haberlerinin yalan ve asılsız olduğunu, aksine tüm Türklerin sandık başına giderek oy kullanmalarının çok önemli olduğunu vurguladılar.

 

“OYLARIMIZI SEÇİLME ŞANSI YÜKSEK OLAN TÜRK ADAYLARA VERMELİYİZ”

Programda, Türk seçmenin özellikle tercihlerini seçilme şansı olan Türk adaylardan yana kullanmalarının önemine değinen Gazeteci İlhan Tahsin, “değerli kardeşlerim, Batı Trakya Türkleri bilinçli şekilde son günlerde bölgede yayılan spekülasyonlara kulak asmadan, işi şansa bırakmadan oyunu kullanmak üzere muhakkak sandık başına gitmelidir. Bu da yetmediği gibi, oylarını küçük partilerdeki seçilme şansının düşük olduğu Türk adaylara vererek bölünmelerden uzak durmaları gerektiğine inanıyorum. Değerli kardeşlerim, kaybedecek bir oyumuz dahi olmadığını herkes çok iyi bilmelidir. Tercihimizi tecrübeli ve şeçilme şansı yüksek olan adaylardan yana kullanmalıyız. Bu seçimlerde yeni adayları deneme gibi bir lüksümüz yok, bunu gayet iyi anlamalıyız. Yunanlı seçmenden Türk adaylara bir oy dahi gelmediğini hepimiz yıllardan beri çık iyi biliyoruz. Oysa biz Yunanlı adaylara her seçimde binlerce oy veriyoruz. Artık bunu da göz önünde bulundurmalıyız. Parlamento’da bizim sesimizin duyulmasını istiyorsak oylarımızı bizim Türk adaylarımıza kullanmaktan başka tercihimiz olmamalıdır. Oylarımız adaylar arasında adayları küstürmeyelim diye parsellenirse işimizin zor olacağını herkesin bilmesini istiyorum. Herkes bizim insanımız, hiç bir aday “bizden değildir” demiyoruz, kaldı ki hiç bir zaman da demedik. Ancak işi şansa bırakmadan oyumuzu bilinçli ve hissi davranmadan Azınlığımızın stratejik çıkarları yolunda kullanmalıyız.” Dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz