Ana Sayfa Batı Trakya Haberler T.C. GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU İLHAN ŞENER TANIŞMA VE NEZAKET ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

T.C. GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU İLHAN ŞENER TANIŞMA VE NEZAKET ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

10
0

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener nezaket ziyaretlerine devam ediyor. Bu çerçevede 12 Temmuz 2012 tarihinde sabahın erken saatlerinde Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreteri Aris Yannakidis’i makamında ziyaret eden Başkonsolos İlhan Şener, burada yaklaşık yarım saat karşılıklı görüş alış verişinde bulundular.

 

Ziyaret sırasında İdari Sekreter Kostas Kaçimigas ve Meclis Üyesi Kaan Mümin de hazır bulundu. Görüşme sonrası her iki taraf karşılıklı olarak birbirlerine hediye takdim ettikten sonra basına kısa bir açıklamada bulundular.

Doğu Makedonya Bölge Sekreteri Aris Yannakidis yapmış olduğu açıklamada “bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Başkonsolosunun nezaket ziyareti vardı ve kendisini büyük memnuniyetle karşıladım. Kendisine bölgemizin üretimin ve kalkınmanın hangi seviyede bulunduğunu aktarma fırsatı buldum. Kendisine bölgede var olan kalkınma fırsatlarını aktardım. Ayrıca Yunanistan, Türkiye ve Bulgaristan’ın sınırdaş bölgesindeki Yerel Yönetimlerin önemini ve olanaklarını sundum ve böylece ortak bir kalkınma ortamını bulmamız gerektiği aktardım. Ayrıca halkların yaşam seviyesini yükseltebilecek ortak projelerin üretilmesi ve uygulamaya konulması konularını ele aldık ve kendisine bol şans ve iyi bir işbirliği diledim” dedi.

 

Başkonsolos İlhan Şener: “Biz Yunan halkının dinamizminine inanıyoruz, Türk Yunan ilişkilerinin her alanda ilerletilmesi için üzerime düşeni yapacağım”

 

T.C. Gümülcine Başkonsolosu İlhan Şener ziyaret sonrası şunları söyledi:

“Ben de sayın Başkan’a vakit ayırdığı için teşekkür ediyorum. Kendilerine Atina’dan Büyükelçimiz sayın Kerim Uras beyefendinin selamlarını getirdim. Kendilerini daha önceden de tanıdığım için bu tanışma ziyareti değil, bir nezaket ziyaretidir. Sayın Başkan’ın burada görev yapıyor olması, bölgenin kalkınması için bir şans.

Yunansitan zor bir dönemden geçiyor, ama biz Yunan halkının dinamizminine inanıyoruz. İnşallah bu krizi Yunanlı dostlarımız, en kısa sürede atlatacaktır. Ben de Yunanistan’daki her Türk diplomatı gibi Türk Yunan ilişkilerinin her alanda ilerletilmesi için üzerime düşeni yapacağım. Görevim boyunca da sayın Başkan’la iyi bir işbirliği içinde olacağıma eminim. Kendisine başarılı çalışmalarında devamını diliyorum. Teşekkür ediyorum.”

 

Başkonsolos İlhan Şener, Aris Yannakidis’in ziyaretinin ardından Yassıköy (İasmos) Belediyesi’ne geçti. Burada Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’yı makamında ziyaret eden İlhan Şener, Belediyenin çalışmaları ve diğer konularda karşılıklı görüş alış verişinde bulundular. Şener, bu ziyaretin anlamının çok değişik olduğunu çünkü Belediye Başkanı sayın İsmet Kadı’nın aynı zamanda Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı olması dolayısıyla da ilk ziyaretini buraya gerçekleştirdiğini dile getirdi ve sırasıyla diğer belediye başkanlarını da ziyaret edeceğini belirtti.

Ziyaret sonrasında Birlik gazetesine bu ziyareti değerlendiren Belediye Başkanı İsmet kadı şunları söyledi: “Bugün bölgedeki görevine yeni başlayan sayın Başkonsolosumuz bizleri ziyaret etti. Dolayısıyla bu ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Biliyorum ki kendileri çok başarılı bir diplomat. Bölgemizide çok iyi biliyor. Bunun da bizim için çok iyi ve pozitif bir olay olarak değerlendiriyorum. Ben de bu ziyaretin ardından kendisine hem teşekkür ediyor hemde bölgede kalacağı süre boyunca başarılar diliyorum.” Dedi.

 

Yassıköy Belediyesi ziyaretinin ardından İskeçe iline geçen Başkonsolos İlhan Şener burada İskeçe Belediye Başkanı Mihalis Stilyanidis’i ziyaret etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz