Ana Sayfa Batı Trakya Haberler T.C. ATİNA BÜYÜKELÇİSİ KERİM URAS KOZLUKEBİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

T.C. ATİNA BÜYÜKELÇİSİ KERİM URAS KOZLUKEBİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

10
0

Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Batı Trakya’daki resmi ziyaretinin üçüncü gününe sabah Gümülcine bölgesinden başladı. Rodop İli’ne bağlı Sirkeli köyü merkezli Kozlukebir Belediyesi’ni ziyaret eden Atina Büyükelçisi Kerim Uras’a, Müsteşar İlhan Şener, Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve Muavin Konsoloslar Berin Okur ve İlkay Kocayiğit eşlik ettiler. Büyükelçi Kerim Uras’ı ve beraberindeki heyeti; Belediye binası önünde çiçeklerle karşılayan Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Meclis Başkanı Rıdvan Mustafa ve diğer Meclis üyeleri, daha sonra Belediye Meclis salonuna geçerek Meclis üyeleriyle bir araya gelip karşılıklı sohbet ettiler.

İbrahim Şerif: “Dileriz ki; burada da Celal Bayar Lisesi gibi bir okulumuz olsun.”

Belediye Başkanı İbrahim Şerif yaptığı konuşmada; Büyükelçi Kerim Uras ve beraberindeki heyete bu ziyaretten dolayı teşekkür etti ve belediyenin yapısı hakkı kısa bir bilgi verdi. Daha sonra bölge halkının ekonomik gelir kaynağının çoğunlukla tütüne dayalı ve bunun yanında pamuk, hayvancılık ve diğer tarım ürünlerinin olduğunu aktaran İbrahim Şerif: “Son zamanlarda tütünün fiyatının düşmesi ve diğer ekonomik şartlar neticesinde, bu halkımızı diğer ülkelere göçe zorlamaktadır. Ekonomik olarak Yunanistan’ın yanı sıra bizler azınlık olarak daha da zor durumdayız. Ayrıca bizim burada eğitim alanında bir ortaokul veya lisemiz yok. Dileriz ki; burada da Celal Bayar Lisesi gibi bir okulumuz olsun. Çünkü belediyemize bağlı 57 köyümüz var ve bu köyler Türklerin yoğun olarak yaşadığı köylerdir. İnşallah bu ihtiyaçlarımız bir an evvel çözüme kavuşur.” dedi.

Büyükelçi Kerim Uras: “Bu ekonomik kriz, insanları aynı payda altında topluyor.”

Daha sonra Büyükelçi Kerim Uras söz alarak; burada birinci önceliklerin ekonomi ve eğitim olduğunu ifade etti. Sayın Kerim Uras konuşmasında: “Bu iki konuyu halletmemiz gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu ekonomik kriz insanları aynı payda altında topluyor. Türk, müslüman, yunan ve hıristiyan demeden herkesin derdi aynı ve ateş düştüğü yeri yakıyor. Dolayısıyla bizlerin birinci önceliğimiz buna bir çıkış sağlamaktır. Aynı zamanda azınlığımızın esenliği ve onların rahat etmesidir. Aslında bunların ikisi de aynı noktada birleşiyor. İnsanlar kendilerini evde rahat hissetmiyorsa, isim problem oluyorsa, kimlik problem oluyorsa, bu da en azından insanları ekonomi kadar yıpratan ve zorlağa sokan bir durumdur. Burada gördüğüm kadarıyla milletvekilleri, bir zihniyet değişikliği içindeler bu da sevindiricidir. Ekonominin kan damarı para ve para da bankalarda var. Dolayısıyla bu bankacılığa ve kredilere bir işlerlik kazandırmamız gerekir. Onun için de bankalar arası işbirliğine gidilmesinin iyi olacağını düşünüyorum.

Büyükelçi Kerim Uras: “Eğitimsiz insan ilerleyemez ve hakkını arayamaz. Ayrıca kimliğimizden kültürümüzden taviz vermediğimiz takdirde artık önümüzün açık olduğuna inanıyorum ”

Eğitim konusuna gelince internet üzerinden eğitim buna da öncelik vereceğiz. Böylece her öğrenci kendi serbest zamanında, hocasına ulaşabilecek bir ortam yaratmamız ve gerekirse her eve bir bilgisayar vermemiz lazım. Bence soydaşlarımızın her evinde bir bilgisayarı olmayan kalmasın. Bu eğitim meselesini bir çözüm yoluna koyalım. Çünkü eğitimsiz insan ilerleyemez ve hakkını arayamaz. Bunları hayata geçirebilirsek, burasının geleceğinin çok parlak olduğunu görüyorum. Biz bu konulara doğru yaklaştığımız ve kimliğimizden kültürümüzden taviz vermediğimiz takdirde artık önümüzün açık olduğuna inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Ayrıca Büyükelçi Kerim Uras ve beraberindeki heyeti karşılayanlar arasında Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Yassıköy Belediye Başkanı ve B.T.T.A.D.K. Başkanı İsmet Kadı, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Belediye Başkanı Danışmanı Rıdvan Koca Mümin, Belediye Başkan yardımcıları Aydın Başoğlu, Ekrem Halil, Muzaffer Molla, Mehmet Nizam yer aldılar. Ana Muhalefet Başkanı Halit Mehmet katılmazken onun yerine Meclis Üyesi Rıdvan Ahmet, Toplumsal Hareket Başkanı Saadettin Şakir Hüseyin, B.T.A.Y.T.D. yönetim kurulu üyesi Osman İsmail ve Hüseyin Hafız Ahmet, Evros İli D.E.B. Gençlik Kolları Başkanı İkbal Kara Sali Osman, D.E.B. Partisi Asbaşkanı Ali Pencal, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Mustafa KaraHüseyin ve diğer Meclis Üyeleri yer aldılar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz