Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TANER MUSTAFAOĞLU: “BATI TRAKYA TÜRKLERİ’NİN KİMLİK ZAFERİ”

TANER MUSTAFAOĞLU: “BATI TRAKYA TÜRKLERİ’NİN KİMLİK ZAFERİ”

23
0

Yunanistan da yıllardır ikinci sınıf vatandaş muammelesi gören Batı Trakya Türkeri, Pazar günü yapılan AP seçimlerinde bir rekora imza atarak Yunanlı siyasetçilere anlamlı bir mesaj verdiler. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Taner Mustafaoğlu seçimi ”Batı Trakya Türkleri’nin Kimlik Zaferi” olarak değerlendirdi.

Her fırsatta Yunan hükümeti tarafından kimlikleri inkar edilen Batı Trakya Türkleri, Pazar günü yapılan AP seçimlerinde Yunanistan’a en iyi dersi sandıkta verdiler. AP seçimlerine DEB çatısı altında katılan Türk adaylar, Gümülcine’de yüzde 39.8, İskeçe de de yüzde 25 oy olarak yeni bir rekora imza attılar. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Taner Mustafaoğlu seçimi ”Batı Trakya Türkleri’nin Kimlik Zaferi” olarak değerlendirdi. Mustafaoğlu,”Türk adaylar 42.640’ın üzerinde oy olarak tahminlerimizin üzerine çıktı. Artık Yunanistan Batı Trakla Türkleri ile ilgili yeni adımlar atmak zorundadır” dedi.

YUNANİSTAN ADIM ATMAK ZORUNDA

Alınacak otuz binin üzerinde oyun başarı olarak değerlendirilebileceğini ifade eden Mustafaoğlu, Türk adaylar AP seçimlerinde aldıkları 42.640 oyla merhum Dr. Sadık Ahmet’in oy oranına çok yaklaştıklarını söyledi.

Türk adayların 42 binin üzerinde oyla, Yunanlı yetkililere ”Baskılara son verin’’ dediğini hatırlatan Mustafaoğlu, Hepimiz Türk adayların desteklenmesi için çalıştık. Kardeşlerimizi 40 otobüsle Türkye’den Batı Trakya ya gönderdik. Onlar da bizi utandırmadı ve oylarını Türk adaylarda birleştirdi. Artık sıra Yunan hükümetinde. Yunanistan Türk azınlığın elde ettiği seçim başarısını göz önünde bulundurarak, Batı Trakya Türk azınlığı ile ilgili yeni yapıcı politikalar geliştirmek zorundadır. Artık Batı Trakya da Türklerle ilgili yaşanacak her istenmeyen olaydan AB’nin haberi olacaktır’’dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz