Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “Sorumluluğu Olan Herkesi Uyarıyoruz! Saldırılarınıza Son Verin!”

“Sorumluluğu Olan Herkesi Uyarıyoruz! Saldırılarınıza Son Verin!”

10
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, yayınladığı yazılı mesajda Yunanistan hükümetine ve bizzat Başbakan Çipras’a uyarı niteliğinde mesaj gönderdi.

Yazılı mesaj aynen şu şekildedir.

“Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, Başbakan Aleksis Çipras’ın hafta başında 26 Mayıs 2019’da Yunanistan’da gerçekleştirilecek olan Belediye ve Avrupa Parlamentosu Seçimleri münasebeti ile İskeçe’ye gerçekleştirdiği ziyarette, Batı Trakya Türklerini ilgilendiren Müftülük, Vakıf ve Azınlık Okulları sorunları hakkında önümüzdeki süreçte düşündükleri düzenleme ve yaptıkları çalışmalar hakkındaki beyanlarına istinaden yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Hüseyin “Sayın Başbakan, basına yansıdığı şekliyle İskeçe’de yaptığı konuşmasında Müftülük ve Vakıf İdare Heyeti seçimlerine değinerek 1920/1991 sayılı yasanın değişmesi gerektiğini düşündüklerini ve inceleme yaptıklarını beyan ederek “Bu yasa, Müftünün Azınlık din adamları tarafından seçilmesini ve Azınlık tarafından olabildiğince büyük ölçüde kabul görmelerini sağlayacak bir süreçle değiştirilmelidir” diyerek Müftülük seçimlerine atıfta bulunuyor.

Fakat yaptığı bu açıklamada aleni şekilde Müftüyü 240 imam yasası ile Hristiyanlar tarafından görevlendirilen heyet ve din adamları seçecektir diyemiyor.

Sayın Çipras, İslam dininde ruhban sınıfı yoktur.

Azınlık din adamlarından oluşan ve sizin tanımladığınız gibi Batı Trakya’da bir heyet yoktur ve olmayacaktır.

240 İmam yasası ile Batı Trakya Türk Azınlığına dayatarak uygulamaya sokmak istediğiniz bu aciz ve vahim tezgahtan vazgeçin.

Evet samimiyseniz, daha önceki toplumun karşısına ilk çıktığınız seçim propaganda dönemlerindeki vaatlerinizi de unutmamış iseniz, gelin Batı Trakya Türklerinin gasp edilen haklarını geri iade edin.

Gelin yaklaşık 40 yıl önce Batı Trakya Türk Azınlığının simge kurumlarından söktüğünüz Türk tabelalarını geri asın.

Gelin Batı Trakya Türk Azınlığının özgür iradesi ile camilerinde yapacağı Müftülük seçimini kabul edin.

Gelin Vakıf mallarının kontrolünü tamamen asıl sahibi olan Batı Trakya Türk Azınlığına iade edin.

Gelin kapatılan Azınlık Okullarının tekrar açılması için talimat verin. O okullarımızda, anaokulu düzeyinde de ana dilimizi  çocuklarımıza biz öğretmeyi biliriz.

Yoksa yıllardır seçim propaganda dönemlerinde olduğu gibi ucu açık, arka planda farklı hesaplar güdülen ve bizlerce de neyi kast ettiğinizi çok net bildiğimiz söylemlerle Batı Trakya Türk Azınlığını kandırmaya çalışmayın. Türk Azınlığın aklı ile alay etmeyin.

Sorumluluğu olan herkesi UYARIYORUZ…  Batı Trakya Türk Azınlığı’nın etnik kimliğine, dini inancına, diline, camilerine, okullarına, müftülüklerine, vakıflarına, derneklerine yani uluslararası hukukun güvencesindeki azınlığımızın hukuki özerkliğine saldırılarınıza son verin diyoruz.

Ben bu vesile ile bir kez daha sayın Çipras’ı Batı Trakya Türk Azınlığına karşı net olmaya, sorunların çözümüne yönelik açık olmaya ve dürüst olamaya davet ediyorum.

Son olarak da 26 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak olan Belediye ve Avrupa parlamentosu Seçimlerinde “Türk’ün Oyu Türk’e” diyerek tüm hemşehrilerimi azınlık mensubu Belediye Başkan ve encümen adayları ile Dostluk Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi listelerinden giren Avrupa Parlamentosu adaylarını desteklemeye davet ediyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz