Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SOFYA’DA IRKÇILAR MÜSLÜMANLARA SALDIRDI

SOFYA’DA IRKÇILAR MÜSLÜMANLARA SALDIRDI

22
0

Sofya’da Ataka partisinin Cuma namazı esnasında organize ettiği gösteride istenmeyen olaylar yaşandı. Camiye gelen Ataka sempatizanları ile Müslümanlar arasında çıkan olaylarda iki kişi göz altına alınırken, atılan taşlardan yaralanan iki kişi de hastaneye kaldırıldı.

 

Cuma namazı sırasında camiden gelen sesleri protesto etmek için cami önüne gelen parti sempatizanları, ‘Burası Bulgaristan’ ve “(Türk partisi olarak bilinen) DPS’ye hayır” gibi sloganlar attı. Camideki hatibin vaaza başlamasıyla göstericiler cemaati ıslıklamaya başladı. Daha sonra göstericilerden biri hoparlörü götürmeye niyetlenince, Müslümanlardan bir grup, bunu engellemeye çalıştı.

 

Müslümanların namaz kıldığı yere yumurta, taş ve sopalar atıldı. Cami hatibi mikrofondan sabır niyaz ederek Müslümanların sakin olmasını istedi. Polisin tavırlarına alkışla cevap veren cemaat, yaralanan Aziz isimli Müslümana ambulans gelinceye kadar ilk müdahalrde bulundu.

 

Kısa zaman içinde birbirine giren gruplar, polisin müdahalesiyle önlendi. Ataka Lideri Volen Siderov, olay yerine gelerek polisleri suçlayıp İçişleri Bakanı’nın istifasını istedi.

Kaynak: kırcaali Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz