Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SÖPA’LI ÖĞRETMENLERİN TÜRKÇE EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

SÖPA’LI ÖĞRETMENLERİN TÜRKÇE EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

16
0

“Müslüman Çocukların Eğitim Programı” (MÇEP), Azınlık okullarında okutulan Türkçe kitapların yazarlarını, SÖPA mezunu öğretmenlere seminer vermeleri amacıyla Batı Trakya’ya getiriyor.

Batı Trakya’da “Frangudaki Programı” olarak bilinen “Müslüman Çocukların Eğitimi Programı”, Rodop – Evros illeri Selanik Özel Pedagoji Akademisi (SÖPA) Mezunu Öğretmenler Derneği ve İskeçe ili Azınlık Okulları SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği ile yaptığı işbirliği çerçevesinde azınlık okullarındaki Türkçe müfredat bölümünde okutulan ders kitaplarının yazarlarını seminer vermeleri amacıyla Gümülcine ve İskeçe’ye getiriyor.

MÇEP’nin Türkçe Bölüm Sorumlusu Herkül Millas’ın koordinasyonunda gerçekleştirilecek seminerlerde Türkiye’den 6 kitap yazarı katılarak SÖPA mezunu öğretmenlere hazırladıkları kitaplar konusunda bilgi verecekler.

Gümülcine ve İskeçe’de 15 Aralık tarihinde aynı anda başlayacak seminerler 17 Aralık günü son bulacak. Üç gün sürecek seminerlere azınlık okullarında okutulan Türkçe ders kitaplarının yazarlarından 4 kişi Türkçe ve 2 kişi de matematik dersi olmak üzere toplam 6 uzman eğitmen katılacak.

Gümülcine ve İskeçe’de başlayacak seminerlere Rodop – Evros illeri Selanik Özel Pedagoji Akademisi (SÖPA) Mezunu Öğretmenler Derneği’ne kayıtlı 200 ve İskeçe ili Azınlık Okulları SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği’ne kayıtlı 180 azınlık öğretmeninin katılması bekleniyor.

60’ar kişilik gruplar halinde verilecek seminerler 15 Aralık Perşembe günü saat 16.00’da başlayacak ve 17 Aralık Cumartesi günü 14.00’te son bulacak.

Türkçe müfredatta kullanılan ders kitaplarının yazarları üç gün boyunca toplam 80 saat seminer vermiş olacaklar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz