Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE’DE ÖNEMLİ BİR TOPLANTIDA YİNE AZINLIK YOK SAYILDI!

İSKEÇE’DE ÖNEMLİ BİR TOPLANTIDA YİNE AZINLIK YOK SAYILDI!

20
0

Yine Batı Trakya’da iki toplumun birlikte yaşamını gözardı ederek Azınlığı yok saydılar. Avrupa Konseyi Siyasi Çalışmalar Okulları Ağı “Birlikte Yaşam” tarafından 21-24 Ağustos 2014 tarihlerinde İskeçe’de (Xanthi) “Bugün Avrupa’da Demokrasinin Meydan Okuması: Demokratik Temsil, Meşruiyet, Hareketlilik, Toplumun Katılımı ve Kamu Kavramı” semineri yapılıyor.

Bu kadar önemli konu başlığı olan bir seminerin Batı Trakya’da yapılması hasebiyle, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haberdar edilmemesi ve davet edilmemesi kafalarda ciddi anlamda soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu.

Konu başlığı “Bugün Avrupa’da Demokrasinin Meydan Okuması: Demokratik Temsil, Meşruiyet, Hareketlilik, Toplumun Katılımı ve Kamu Kavramı” olunca, Batı Trakya’da birlikte yaşayan Yunanlılarla Türkleri de tabii ki yakından ilgilendiriyor.

Seminere yurt içinden ve yurt dışından otuz delege katılacak. Katılacak olan delegelerin arasında Akademisyenler, Gazeteciler ve Siyasiler bulunuyor.   

Seminerin amacı, bugün Avrupa’da ve Yunanistan’da demokratik temsil ve sosyal uyum konularında karşılaşılan zorlukları keşfetmek, ekonomik krizin, temsili demokrasinin meşruiyet krizi, Avrupa genelinde açılan imkanlar ve bakış açısı, kamu mallarının kolektif hak talebi ve toplumların meydana çıkarılması hedefleniyor.

Bu önemli etkinliğin öncülüğünü İskeçe’de yerel anlamda faliyet gösteren Terakkiperver Birliği tarafından yapılıyor. 

Ancak önemli konuların ele alınacağı ve üzerlerinde fikir alışverişi ve beyin jimnastiği yapılacak olan bu önemli etkinlik hakkında her nedense bilinmez Azınlık basını her zaman olduğu gibi yine haberdar edilmedi.

Oysa her fırsatta ülkemiz Yunanistan’ın Kuzey’inde Azınlığın çoğunluk ile Batı Trakya’da birlikte yaşamı Avrupalılara sorunsuz çalışan bir model olarak gösterilmeye devam ediyor. Oysa Azınlık basını başta olmak üzere Azınlık insanının bu önemli toplantıdan haberi dahi yok. 

Buradan Azınlık içinde ve güncel yaşamında sorumlu bir basın olarak Avrupalılara, Yunanistan Devletine ve Yerel Yunan basınına, Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi idarecilere soruyoruz:

AZINLIĞI NE ZAMAN GÖRECEK VE VAR SAYACAKSINIZ, AZINLIKLA AYNI MASANIN ETRAFINDA TOPLANARAK NE ZAMAN KONUŞACAKSINIZ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz