Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NDE YENİ DÖNEM

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NDE YENİ DÖNEM

33
0

İskeçe Türk Birliği’nde yeni dönem başladı. Şimdi sıra tabelanın konulmasında.

Fiilien var olan ancak Yunanistan Hukuku açısından yok sayılan İskeçe Türk Birliği yoluna devam ediyor. İsminde Türk sözcüğü yer aldığından dolayı, çeyrek asır öncesi Yunanistan tarafından yasaklanan ve yıllarca Yunanistan iç hukuku kapsamında mahkemelerde “acımasızca süründürülen” İskeçe Türk Birliği, aynı zamanda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın gurur ve bayrağı haline geldi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) görülen davada haklı bulunmasına rağmen, Yunan devleti bu kararı uygulamakta direnmeye devam ediyor. İskeçe’deki Türklerin gururu ve gözbebeği olan bu derneği ve dolayısıda tüm Batı Trakya Türk Azınlık insanını bu defasında iç yargı yoluyla süründürmeye devam eden Yunan devleti aslında ne yapmak istediğini kendisi dahi anlamış değil. Çünkü, İskeçe Türk Birliği fiilen var ve Yunanistan’a göre tanınmasada, yasaklı olsada faliyetlerine devam ediyor ve edecek.

Yunanistan gibi bir Avrupa ülkesinin Batı Trakya Türk Azınlığı’na karşı ve dolayısıylada da ülke ve insan hakları demokrasisine karşı kelime oyunlarıyla oyun oynaması gerçekten anlaşılamıyor. Yunanistan eğer Batı trakya Türklerini asimile ederek, baskılar uygulayarak, sinir savaşı ve ekonomik baskılar uygulama yöntemleriyle burada yaşayan 150 bin Türkü asla ve asla yok edemeyeceğini anlamalıdır.

Her fırsatta Yunanistan’ın bu en ücra köşesinde Türk toplumu ile Yunanlıların birlikte yaşamını hak, hukuk, insan hakları açısından bir model olarak dünyaya tanıtmaya çalışan Yunan devleti, aslında kendi kendine yalan söylüyor ve kendisini aldatıyor.

Oysa, bilinçli şekilde yapılan bu yanlış yönetim şekli ülkenin ekonomisine de zarar veriyor. Batı Trakya Türk Azınlığı gerçekten Yunanistan başta olmak üzere tüm Güneydoğu Avrupa bölgesi için bir model oluşturmaktadır ancak bu iyi hakkaniyet Yunanistan tarafından malesef değerlendirilemiyor. Batı Trakya’da yaşayan Türkler, daima “ötekiler” olarak görüldü ve görülmeye devam ediyor.

Sivil Toplum kuruluşları bu uygulamanın kanıtıdır. Gümülcine’de Gümülcine Türk Gençler Birliği, İskeçe’de İskeçe Türk Birliği, Avrupa’da sınırların kalktığı 2011 yılında halen ötekiler olarak görülmeye devam ediyor.

Aksini mi iddia ediyorsunuz?

Hodri meydan, ispat edin o zaman.

 

AHMET KARA GÜVEN TAZELEDİ

 

İskeçe Türk Birliği’nin 84. yıllık Olağan Genel Kurulu 10 Nisan 2011 Pazar günü yapıldı. Divan Başkanlığını Hüseyin Zeybek, yazmanlığı da Nevriye Delihüseyin ve Cafer Caferoğlu yaptı. Sabahleyin başlayan seçim heyecanı gece geç saatlere kadar sürdü.

Bu yıl rekor bir katılımla, 667 üyenin oy kullandığı (664 geçerli ve 3 geçersiz) İskeçe Türk Birliği kongresinde Yönetim ve Denetim Kuruluna aday olanlar ve aldıkları oylar aşağıdaki şekildedir;

 

YÖNETİM KURULU ADAYLARI

 

Hüseyin Mehmet Usta: 288 oy

İsmet Tüccar: 276 oy

Ahmet Kara: 275 oy

Celalettin Dülger: 256 oy

İbrahim İbrahimko: 242 oy

Sevtap Hint: 229 oy

Tülin Mustafaoğlu: 224 oy

Erkut Çolak: 212 oy

Hüseyin Ahmetoğlu: 203 oy

Adem Efendi: 153 oy

Bülent Hacı Salih: 105 oy

Aysel Sağır: 100 oy

Ekrem Baltacı: 20 oy

 

DENETİM KURULU ADAYLARI

 

Ali Salihoğlu: 350 oy

Ali Hakkı: 281 oy

Ekrem Rasim: 242 oy

Cafer Caferoğlu: 210 oy

 

12 Nisan 2011 Salı akşamı İskeçe Türk Bİrliği Lokalinde yapılan görev dağılımı sonucunda yeni Yönetim ve Denetim Kurulu şu şekilde oluşmuştur;

 

YÖNETİM KURULU

 

Başkan: Ahmet Kara

Asbaşkan: Hüseyin Mehmet Usta

Genel Sekreter: Sevtap Hint

Kasadar: İbrahim İbrahimko

Üye: İsmet Tüccar

Üye: Celâlettin Dülger

Üye: Tülin Mustafaoğlu

 

Yedek Üye: Erkut Çolak

Yedek Üye: Hüseyin Ahmetoğlu

Yedek Üye: Adem Efendi

Yedek Üye: Bülent Hacı Salih

Yedek Üye: Aysel Sağır

Yedek Üye: Ekrem Baltacı

 

DENETİM KURULU

 

Başkan: Ekrem Rasim

Üye: Ali Salihoğlu

Üye: Ali Hakkı

Yedek Üye: Cafer Caferoğlu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz