Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE OVASI GÖYNÜKLÜ’DE 8 GOLLÜ SEZON AÇILIŞI

İSKEÇE OVASI GÖYNÜKLÜ’DE 8 GOLLÜ SEZON AÇILIŞI

18
0

T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu futbol takımı geçtiğimiz yıl oynadığı dostluk maçlarında gayet iyi bir grafik çizmişti. Bu yıl sezonu İskeçe’nin ovasında deplasmanda açtı. Göynüklü takımı ile oynadığı maçta deyim yerindeyse karşılıklı gol duellosu yaşandı. Göynüklü takımı kendi sahası ve seyirci avantaşını gayet iyi değerlendirdi ve maçta üstünlüğünü hissettirdi. Maçın il yarısı Göynüklü takımının 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Başkonsolosluk takımı ilk yarı sahada tutuk bir futbol ortaya koyarken, buna rağmen yakaladığı net gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Kaleci Erdal yaptığı kurtarışla maça damgasını vurdu ancak birçok topuda içeriye aldı.

 

Maçın ilk yarısı.

Maçın 8.dk. Sabri yakaladığı bir pozisyonda topu dışarıya vurdu. 10 dk. Sezgin yakaladığı fırsatı değerlendiremedi ve topu üst direkten dışarıya gönderdi. Maçın 15.dk. Göynüklü takımından Levent güzel vurdu ve filelere giden topu kaleci Erdal son anda sağ köşeye düşerek topu kontrol etti. 17.dk. Göynüklü takımı oyuncusu İlaydın kullanılan köşe vuruşunda defansın içinde iyi yükseldi ve kafa vuruşuyla topu az farkla üst direkten dışarıya gönderdi. 19.dk. sağ taraftan bir atak geliştiren Başkonsolosluk takımı Sabri’nin yakaladığı müsait bir pozisyonu değerlendiremedi bu atakta sonuç vermedi. Hemen 1dk. Sonra 20.dk. Göynüklü takımı Engin’in ayağından golü buldu ve durumu 1-0 yaptı. 30.dk. İlaydın sakatlandı ve yerine Ümit girdi. 32.dk. İsmail’in güzel vuruşunu Göynüklü kalecisi sağ köşede kontrol etti.

Başkonsolosluk Futbol Takımı:

Erdal, Mustafa Sarnıç, İsmail, Ersin, Süleyman, Sezgin, Ercan, Murat, Sabri, Adnan Öztürk, Ufuk Gözaydın, Yılmaz, Selçuk, Osman.  

Maçın en güzel pozisyonu 34. dk. yaşandı. Kaleci Erdal yaptığı kurtarışla profesyonel kalecilere adeta şapka çıkarttı. Süleyman’ın kafa vuruşunda filelere giden topu adeta yerden iki metre yukarıya havalan Erdal dışarıya çeldi. Bu pozisyon maçın en güzel poziynonlarından biriydi diyebiliriz. Kaleci Erdal deyim yerindeyse yerden havalandı ve mükemmel bir uçuşla gole engel oldu.

İlk yarının son dakikasında Sezgin az farkla topu dışarıya attı ve ilk yarı Göynüklü takımının 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

 

Maçın ikinci yarısı.

Maçın 2. yarısı bol gollü geçti. Sanki iki takım gollerini 2. yarıya saklamıştı. 2. yarıya Başkonsolosluk takımı 3 değişiklik birden yaparak başladı. Başkonsolos Mustafa Sarnıç, Muavin Konsoloslar Adnan Öztürk, Ufuk Gözaydın çıktı, yerine Yılmaz, Selçuk ve Osman girdi. 2. yarının ilk pozisyonu 36.dk. Göynüklü takımından geldi ve uzaktan sert bir şutu kaleci Erdal üst direkten dışarıya çıkardı. Hemen 1dk. sonra 37. dk. Başkonsolosluk takımı penaltı kazandı ve penaltı vuruşunu Ercan gole çevirdi böylece durumu 1-1 eşitliğe getirdi. Başkonsolosluk takımı bu dakiklarda oyunda üst üste pozisyonlar yakaladı. 39.dk. Sabri’nin ortasına Sezgin kafayı vurdu ancak top az farkla üstten dışarıya çıktı. 40. dk. İsmail uzaktan sert şutla kaleyi denedi top sağ köşeden dışarıya çıktı. Hemen 1dakika sonra Göynüklü takımı oyuncusu Engin 41.dk. yakaladığı güzel şutla meşin yuvarlağı az farkla dışarıya gönderdi. Maçın bu dakikalarında her iki takım pozisyon üzerine pozisyon yakalıyor ancak bir türlü golü bulamıyordu. 42.dk. Sabri sağ taraftan ortaladı, kalecinin tam önünde Yılmaz yere düşerken gelen top Yılmaz’ın poposuna çarptı, az daha gol olacaktı ancak kaleci Bençel buna izin vermedi. Maçın 45.dk. Engin çıktı ve ilk yarı kalecilik yapan Ramadan yeniden oyuna dahil oldu. Göynüklü 2. gölü 48.dk. Mülayim’in kafasından buldu ve durumu 2-1 yaptı. 50. dakikada Göynüklü takımından Ufuk çıktı ve yerine Eren girdi. Bu dakikadan sonra Başkonsolosluk takımı biraz oyundan düştü. Maçın 60.dk. Ramadan’ın güzel şutuyla Göynüklü durumu 3-1 yaptı.

 

Göynüklü Futbol Takımı:

Ramadan, Süleyman, İlaydın, Sebahattin, Nejdet, Levent, Semih, Raif, Engin, Cengiz, Eren. 

Goller ard arda gelmeye başladı. Hemen bu golün ardından 62.dk. Yılmaz güzel bir şutla durumu 3-2 yaptı. Tayfun Hasan’ın yerine girdi. 65.dk. Erdal’ın sert bir şutu elinden kaçırdı ve dönen topa Ufuk yakından vurdu durumu 4-2 yaptı. Hemen bu golün ardından Sabri 66.dk. attığı golle durumu 4-3 yaptı. Maçın son dakikasında Başkonsolosluk takımı sağ taraftan geliştirdiği atakla golü buldu. Ercan yaklaşık 40 metreden yakaladığı sert şutla kaleyi buldu ve kalecinin bu güzel vuruşa yapabileceği pek fazla bir şey yoktu ve top filelerle buluştu, durum 4-4 oldu. Bu skor aynı zamanda maçın sonucunu belirledi.

 

Maçı izlemeye gelenler arasında PASOK İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı da vardı. Maç sonrası her iki takımın oyuncuları Göynüklü’de bir mekanda oturdular ve beşiktaş maçını birlikte izlediler. Göynüklü halkının misafirperverliği görülmeye değerdi. Neticede yeşil sahadaki maç 4-4 berabere kalsada gerçek anlamda dostluk ve kardeşliğin yanısıra Göynüklü’deki kardeşlerimiz, soydaşlarımız gönülleri kazanmış oldu.

Birlik gazetesi olarak Göynüklü halkına göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz