Ana Sayfa Batı Trakya Şimdilerde Pilotların Kasklarında “Yeni Moda”

Şimdilerde Pilotların Kasklarında “Yeni Moda”

3
0

Yunanistan’da “yeni moda,” savaş uçaklarının gövdelerindeki yazılardan pilotların kasklarına sıçradı!

Yunanistan’da savaş uçaklarında zaman zaman Türkiye karşıtı yazılar görmüştük. Ancak bu defasında da fotoğraf ve figürlerin kullanıldığı görülüyor. Bu davranışlar Yunanistan’da özellikle silahlı kuvvetlerin hemen hemen her kademesinde var. Nedeni sorulduğunda ise ortaya çıkan cevap, “askerlerin, personelin moral ve motivasyonu yüksek tutulsun.”

Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne bağlı bazı Hava Üslerinde görev yapan savaş pilotlarının kasklarında değişik figürler kullanıldığı biliniyor. Bunlar daha ziyade Ortodoksların dini inançlarında yer alan dini ağırlıklı Azizlerin figürlerinden oluşuyor.

Ancak son döneme bazı üslerde yeni yeni ortaya çıkmaya başladı ve kullanılan figürler dikkat çekiyor. Pilotlar görev yaptıkları üslerde konuşlanan savaş uçakların kanatları üzerine koydukları kaskların fotoğraflarını sosyal medyada paylaştıkları görülüyor.

Kaskların üzerindeki bu figürlerden birisi de oldukça dikkat çekici ve İstanbul’daki Ayasofya Camii’nin fotoğrafı yer alıyor. Tabii ki kaskın üzerine özenle yapılmış fotoğrafın altındaki yazı da ayrıca bir başka anlam ifade ediyor ve manidar.

“Grekçe” olarak da bilinen “Antik Yunanca” olarak yazan yazıda, Έσσεται Ήμαρ – Essete İmar.

Türkçe olarak anlamına baktığımızda ise şu ifade ortaya çıkıyor:

Yazı, “Apollon’un geri döneceği ve sonsuza dek kalacağı bir gün gelecek.” Olarak yorumlanabilmektedir.

Mizah yapalım ve moralimiz yükselsin!

Yunan basını hemen hemen her gün mizah ve gönderme dolu haberler yapıyor. Yunanistan’da halkın ekonomik krizle boğuştuğu, elektrik faturasının tavan yaptığı, ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı ve neticede Yunanistan’ı terk edip kaçan giden gençlerin giderek çoğaldığı ve Batı Trakya’nın da boşaldığı bir dönemde birazıcık mizah yapalım dedik. Hepsi bu kadar.

Tabii ki bu haberi yapmamızın nedeni, biraz da mizahi içerik olsun istedik. Aksi halde 24 saat boyunca ülkemiz Yunanistan’ın sınırlarını koruyan tüm güvenlik güçlerine karşı asla hakaret olarak algılanması değildir. Gülelim ve aynı zamanda iki komşu ülke olarak düşünelim! İstedik!

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz