Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK’TE VAAZ HEYECANI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

SELANİK’TE VAAZ HEYECANI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

15
0

Selanik’te yaşayan Batı Trakya Türkleri’ne yönelik din bilgisi heyecenı tüm hızıyla devam ediyor. Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü tarafından belirli zamanlarda Selanik’te yaşayan soydaşlarımızın kendi imkanlarıyla kurdukları ve yaşatmaya büyük gayretler sarfettikleri “Doğu Makedonya – Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği” tarafından başlatılan dini  faliyetler tüm hızıyla devam ediyor.

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü bünyesinde faliyetlerini başarıyla aralıksız sürdüren Vaaz ve İrşad Heteti üyelerinden Vaize Halime Mehme Ali, Selanik’te yaşayan soydaşlarımızın yanında olarak kendilerine İslam Dini hakkında önemli bilgiler aktardı.

Bu çalışmalardan büyük mutluluk ve memnuniyet duyan “Doğu Makedonya – Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği” Başkanı Osman İsmailoğlu şu açıklamalarda bulundu.

1 Mart 2014 Cumartesi gecesi, Derneğimizde Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü tarafından davetimiz üzere gönderilmiş olan bayan Hocamız Halime Mehme Ali, bayanlarımıza yönelik önemli dini bilgileri içeren bir programda Vaaz vermiştir. Hocamız, İnsanoğlunun kim oldugunu, nasıl yaratıldığını, hayatta gayelerinin neler olduğunu, Dünyada ve Ahirette ebedi mutluluğa nasıl ulaştığı, konularıyla bayanlarımızı aydınlatmıştır.

Ayrıca, bayan hocamız İnsanların hayatta zamanında bir çok şeyin değerini bilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Fakir olmadan zenginliği, yaşlanmadan gençliği, hastalanmadan iyiliği ve ölmeden yaşamın değerini bilmemiz gerektiğini vurgulamıştır.

Son olarak, hocamız ALLAH’IN İslamiyet’ten başka bir dini kabul etmediğini, bizler ona kulluk etmek için dünyada var olduğumuzu, ALLAH’IN bir ve tek olduğunu, doğurmadığını ve doğmadını vurgulamıştır.

DUYURU……DİKKAT……. DİKKAT

Değerli kardeşlerim,

Derneğimizde bu kadar çok şey başardıktan sonra, örneğin Cuma Namazı’nın İmamla birlikte derneğimizde kılınması, Türkçe ve Arapça dillerinin öğretilmesi gibi, sizlere büyük bir mutlulukla duyuruyoruz ki:

Cumartesi günleri saat 19:30’da derneğimizde İmamımızla birlikte kutsal kitabımız Kuran Kerim’in meali okutulmaktadır.

Ayrıca bayanlar için ayda bir kez, Cumartesi günü Kuran Kerim ile ilgili olan sorularınızı cevaplamaya yardımcı olacak bir bayan hoca getirmeyi başardık.

Cumartesi günü saat 18:00’da hepiniz derneğimize davetlisiniz.

Yönetim Kurulu Üyesi

Asbaşkan

Ferit İsmailoğlu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz