Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK’TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU

SELANİK’TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU

18
0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Selanik’te de coşkuyla kutlandı. T.C.Selanik Başkonsolosluğu tarafından şehrin seçkin otellerinden The Met Hotel’de verilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna bu yıl ilginin yoğun olduğu görüldü.

Yaklaşık 750 kişinin katıldığı etkinliğe Makedonya-Trakya Bakanı Theodoros Karaoglou, Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris, Türkiye’den ünlü oyuncu Burak Hakkı ve yönetmen Erdal Murat Aktaş, Türk Hava Yolları Selanik Müdürü Utku Yazan, yerel makamlar, din adamları, iş çevreleri, Üniversite Rektörleri, askeri erkan, sanat ve kültür dünyası temsilcileri, Batı Trakyalı soydaş öğrenciler ile Gökçeadalı Rum vatandaşlar da hazır bulundu. Resepsiyona Batı Trakya’dan Selanik’te yaşayan soydaşların ilgisi de yoğundu.

Son iki yıl içinde Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, tüm görev bölgesinde yapılan davetlerle katılarak Türkiye’yi en iyi şekilde ve layıkıyla tanıtmanın semeresini bu resepsiyonda toplamış oldu. Selanik’teki en geniş katılımlı milli gün resepsiyonu haline gelen , Cumhuriyetin 90. kuruluş yıldönümü resepsiyonu katılan konukların büyük beğenisini topladığı açıkça görülmüştür.

Resepsiyonda iki ülkenin Milli Marşlarının çalınmasının ardından kürsüye gelen Başkonsolos Tuğrul Biltekin yaptığı konuşmasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemine değindi. Biltekin, Türkiye ile Yunanistan arasında ekonomik ve ticari konulara değinerek, Yunanistan’ın Türkiye’de en fazla yatırım yapan üçüncü ülke konumuna geldiği belirtti.

Bu başarının yakalanmasında sağlanan desteğe teşekkür eden Başkonsolos Biltekin, benzer bir başarınınTürk işadamlarının Yunanistan’daki ve beraberce üçüncü ülkelerdeki yatırımların da artırılarak yakalanması temennisinde bulundu. İki halkın gelişen ilişkileri sayesinde kültürel, sosyal ve diğer alanlarda yakınlaşmakta olmalarının mutluluk verici olduğu ifade eden Başkonsolos Biltekin resepsiyona katılan herkese teşekkür etti.

Theodoros Karaoglou: “Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun”

Selanik’te Makedonya-Trakya Bakanı Theodoros Karaoglou milli günü kutlamak amacıyla yapılan resepsiyona katıldı ve bir konuşma yaptı. Bakan Karaoglou’nun Türkiye’nin bir milli günü resepsiyonunda ilk kez konuşma yapması büyük dikkat çekti. Makedonya-Trakya Bakanı Theodoros Karaoglou konuşmasına Türkçe olarak, “Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” sözleriyle başlaması ise resepsiyona ayrı bir güzellik kattı.

Bakan Karaoğlou yaptığı konuşmasında, Selanik ve çevresinde geçtiğimiz bir yıl içinde gözlemlenen Türk turist akınına dikkat çekerek, iki ülkenin birbirlerinin tarihlerine saygı duyarak kültürel ve turistik işbirliğine daha çok ağırlık vermesi durumunda bu gibi güzel gelişmelerin kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, siyasi alandaki sorunların da bu pozitif ortamda daha kolay çözüme kavuşacağını belirtti.

Resepsiyona Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin’in daveti üzerine, Türkiye – Yunanistan projesi “Muhteşem Yolculuk” belgeseli ve “Atatürk Evi”nde gösterilmekte olan filmlerin yapımcı ve yönetmeni Erdal Murat Aktaş ile Yunanistan’da geniş bir hayran kitlesine sahip olan dizi ve sinema oyuncusu Burak Hakkı konuk olarak katılarak katılımcılar tarafından büyük ilgi gördüler.

Resepsiyon çerçevesinde ayrıca, Edirne Valiliği’nin sağladığı eserlerden oluşan “Edirne-Osmanlı İmparatorluğu’nun Eski Başkenti” konulu bir fotoğraf sergisi sergilendi.

Resepsiyonun yapıldığı salonda bir masada T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına ait tanıtım broşürleri dağıtılırken, büyük ekranlı televizyonda turizm reklam filmlerimiz oynatıldı. Ayrıca salonda iki ayrı dev boyutlu duvar panosuna yanyana Türk ve Yunan bayrakları yansıtıldı.

Türkiye ve Türk Hava Yolları’nın tanıtımı amaçlı tanıtım standı kuruldu. Yapılan çekilişte iki şanslı kişi Türk Hava Yollarıyla Selanik-New York ve Selanik-Pekin arasında gidiş-dönüş “businessclass” bilet kazandı. Çekilişleri Oyuncu Burak Hakkı ve Yönetmen Erdal Murat Aktaş yaparak şanslı kişiyi belirledi.

“29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI”NA KATILIM YOĞUNDU

Resepsiyona o kadar çok kişi katıldı ki bunların arasında Larisa’da (Yenişehir) konuşlu Güneydoğu Avrupa Tugayı Komutanlığı (SEEBRIG) Komutanı Tuğgeneral Hakan Eser ve SEEBRIG’deki Türk ve yabancı askeri temsilciler, Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris, Selanik’ten Sorumlu Orta Makedonya Bölge Başkan Yardımcısı Theofanis Papas, Spor İşlerinden Sorumlu ve Orta Makedonya Bölge Başkanlığı Meclis Üyesi Vasilis Anatolitis, Langada Metropoliti Ioannis, Fener Rum Patrikhanesi’ne bağlı Selanik’teki tek manastır olan Çavuş Manastırı’nı temsilen bir başrahip, Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Hizmet Bürosu Müdürü Athanasios Kotsionis, Makedonya Üniversitesi Rektörü Ioannis Hatzidimitriou, Romanya Başkonsolosu Salomon Paven Martin Ladislav, Arnavutluk Başkonsolosu Rıza Poda, Almanya Başkonsolosu Dr. Ingo Von Voss, A.B.D. Konsolosu Robert Sanders, Avusturya Fahri Konsolosu Evelin Papadopoulou, Kanada Fahri Konsolosu Pantelis Petmezas, Makedonya Trakya Müslümanları Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu, Gümülcine Seçilmiş Müftülügü dingörevlisi Hilmi Kuru, Karadeniz Kalkınma ve Ticaret Bankası BaşkanYardımcısı Mustafa Boran, Selanik Hava Limanı Müdürü Ahileas Topouzas, Selanik Yahudi Cemaati Başkanı ve Yunanistan Merkezi İsrail Komitesi Başkanı David Saltiel, Selanik Yahudi Cemaati Genel Kurulu Başkanı Solomon Parente, Selanik Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Haralampos Aidonopoulos, Eğitim ve Yaşam boyu Öğrenim İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Antonis Karoumpis, Selanik Belediye Başkanı Özel Danışmanı Leonidas Makris, Sohos Köyü Muhtarı Athanasios Letsios, Uluslararası Yunan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nikolaos Mousiopoulos ve çok sayıda akademisyen, Selanik Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Odası Başkanı Panagiotis Papadopoulos, Selanik’teki  NATO Karargahlarında görevli askeri erkan, ticaret odaları başkan ve üyeleri, çok sayıda kültürel kurum, dernek ve vakıf temsilcileri katıldı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz