Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK’Lİ HEYET, SAMSUN VALİSİ AKSOY’U ZİYARET ETTİ

SELANİK’Lİ HEYET, SAMSUN VALİSİ AKSOY’U ZİYARET ETTİ

19
0

THY Selanik Temsilciliği ve Lozan Mübadilleri Derneği’nin organizasyonuyla Yunanistan’ın Selanik kentinden Samsun’a gelen işadamları, turizmciler ve gazetecilerden oluşan grup, Vali Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

THY Selanik Temsilciliği ve Lozan MübadilleriDerneği’nin organizasyonuyla Yunanistan‘ın Selanik kentinden Samsun‘a gelen işadamları, turizmciler ve gazetecilerden oluşan grup, Vali Hüseyin Aksoy‘u makamında ziyaret etti.

Aksoy, ziyarette, Samsun‘un, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Samsun‘da turizmi daha iyi bir noktaya taşımak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aksoy, turizm alanında 2023 yılına kadar neler yapılması gerektiğini belirlediklerini aktardı.

Turizm planlamaları açısından, Yunanistan‘dan gelen heyetin çalışmalara katkı sağlayacağına inandıklarını anlatan Aksoy, şunları kaydetti:

Samsun‘da önemli turizm yatırımları yapılıyor. Şu anda 5 yıldızlı bir otelin temeli atıldı. Turizmi daha iyinoktaya taşımak için yerel idarelerin de işin içinde olacağı bir turizm altyapı birliği kurma çalışmalarımız son aşamaya geldi. Özellikle Samsun‘da ilan edilmiş turizm merkezlerini faaliyete geçirmek için turizm alt yapı birliği üzerinden yürüteceğimiz önemli çalışmalarımız olacak. Samsun‘da turizmin birçok boyutunu görmek mümkün. Ladik Akdağ‘da kayak merkezimiz var. Yine Havza ve Ladik‘te termal turizm kaynaklarımız var. Av turizmi açısından avlak sahalarımız var.”

Selanik Belediye Başkanı Yardımcısı Spiros Pengas ise Samsun‘da bulunmaktan oldukça mutlu olduklarını söyledi.

Misafirperverliklerinden dolayı Vali Aksoy’a teşekkür eden Pengas, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha üst seviyelere çıkmasını istediklerini, bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, Pengas’a, tablo hediye etti. Pengas ise Aksoy’a çeşitli hediyeler taktim etti.

SELANİK HEYETİNDEN SAMSUN MEDİCAL PARK’A ZİYARET

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy‘u makamında ziyaret heyet daha sonra, Medical Park Samsun Hastanesi’ni ziyaret etti. Genel Müdür Hikmet Çavuş, Medical Park Samsun Hastanesi ve Türkiye deki sağlık sistemi hakkında bilgi verdi.

Medical Park Samsun Hastanesi’ne gelen heyette Selanik Turizm Organizasyon Başkanı Nikolaos Sapountzis, Selanik Belediyesi Kültür ve Turizm’den sorumlu Başkan Yardımcısı Spiros Pengas, Selanik Seyahat Acenteleri Birliği Başkan yardımcısı Stefanos Hatzimanolis, Türk Hava Yolları Selanik Müdürü Utku Yazan, Batı Trakya’dan Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin ve Selanik’ten gelen diğer misafirler katıldı. Selanik’ten gelen heyete Samsun Mübadele Derneği Başkanı Salih Meriç ve Başkan Yardımcısı Ersin Kasap eşlik etti.

Genel Müdür Hikmet Çavuş misafirlere kurumu tanıtarak sağlık turizmi ve sağlık kenti Samsun hakkında bilgi verdi. Heyet, Medical Park Hastanesi’nin çok güçlü bir kurum olduğunu ve bu güçlü kurumu ziyaret edip, tanıştıkları için çok memnun olduklarını vurguladı. Medical Park‘ın referans bir hastane olduğunu belirten heyet, Yunanistan’da da hastane açmaları konusunda Genel Müdür Hikmet Çavuş’a teklifte bulundular. Genel Müdür Hikmet Çavuş’u Yunanistan’a davet ederek yaptıkları sunumu birde Yunanistan’da yapmalarını rica ettiler. Heyet, Medical Park Samsun Hastanesi’ne teşekkürlerini dile getirip, Selanik’e yönelik bilgilendirici kitaplar ve hediyelerini takdim ederek hastaneden ayrıldılar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz