Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK KİTAP FUARI’NA BU SENE TÜRKİYE’DEN 5 ÜNİVERSİTE KATILDI

SELANİK KİTAP FUARI’NA BU SENE TÜRKİYE’DEN 5 ÜNİVERSİTE KATILDI

25
0

Selanik’te 14.cüsü düzenlenen uluslar arası kitap fuarına bu sene ilk defa Türkiye’den 5 Üniversite ve rektörler katıldı.

Fuar açılışı öncesinde Rektörler tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Selanik Başkonsolosluğu önderliğinde düzenlenen basın toplantısına çok sayıda Yunanlı öğrenci katılırken, Selanik’te okuyan Batı Trakyalı öğrenciler de katıldı.

Trakya Üniversiteleri topluğu olarak, Edirne Trakya Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr.Erhan Tabakoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yücel Acer, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Şengörür ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, Türkiye ile Yunanistan arasında kurulmasını bekledikleri işbirliği köprüsü ile ilişkilerin daha fazla güçlenmesini sağlamak istediklerini ve yeni nesillere yeni iş imkanları sağlamak istediklerini dile getirdiler.

Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında Rektörler ayrıca salonda bulunan dinleyicilere kendi Üniversitelerinin imkanlarını da anlattılar. Sağlanan kolaylıklardan bahseden Rektörler her geçen yıl uluslararası öğrenci sayısının arttığını, bunun da Türkiye’nin eğitime verdiği önemin bir parçası olduğuna değindiler.

Daha sonra Selanik Başkonsolosu ve Rektörler kitap fuarı alanını da gezdiler ve stantların önlerinde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet ve Yönetim Kurulu spor faaliyetleri sorumlusu İrfan Hüseyin Rektörlerin basın toplantısına katıldı ve devamında Rektörlerle  Batı Trakya’lı öğrenciler ve problemleri hakkında hasbi hal ettiler.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz