Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SEÇEK ŞENLİKLERİ 29-31 TEMMUZ TARİHLERİNDE YAPILACAK

SEÇEK ŞENLİKLERİ 29-31 TEMMUZ TARİHLERİNDE YAPILACAK

34
0

Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği, düzenlediği Seçek Yayla Şenlikleri’ni bu yıl 29 – 31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceğini açıkladı.

Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği yaptığı açıklamada, 29 Temmuz Cuma günü Seçek yaylasında okutulacak mevlit ve Cuma namazı ile başlayacak Seçek şenliklerinin 3 gün süreceğini ve etkinliklerin 31 Temmuz Pazar günü son bulacağını belirtti.

Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin açıklaması şu şekildedir:

“29 Temmuz Cuma akşamı konuk sanatçı Ayşe Dinçer (Ankaralı Ayşe) SEÇEK yaylasında halkla buluşacak. SEÇEK Yayla şenlikleri öncesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelmiş olan ÇAY GECESİ ise 16 Temmuz Cumartesi akşamı gerçekleşecektir.

 

2011 SEÇEK Yayla Şenlikleri’ne bu yıl Hüseyin DÜNYA talip oldu.

1958 Doğumlu olan Hüseyin Dünya Rodop İlinin, Mehrikos Nahiyesine bağlı Salıncak köyünde doğmuş, iki çocuk babası olup halen Salıncak köyünde ikamet etmektedir. Uzun yıllardan beri inşaat sektöründe çalışmaktadır.”

Derneğin açıklamasında ayrıca 2011 Seçek Yayla Şenlikleri ağası Hüseyin Dünya’nın da açıklamasına yer verildi.

Hüseyin Dünya; “Böylesine köklü bir geleneğe bu yıl ağalık yapmam benim için anlatılmaz bir duygudur. Batı Trakya Türk Azınlığının olmazsa olmaz kültürel değerlerinden biri olan SEÇEK Yayla şenlikleri bu güne kadar, atalarımızdan bizlere nasıl miras bırakıldıysa, burada bizlere de düşen gelecek nesillere dinimizi, dilimizi, gelenek ve göreneklerimizi, kültürel değerlerimizi en iyi şekilde anlatıp miras bırakmaktır. Değerler sahip çıkıldıkça var olur, ayakta kalır. Bizler de yaşamış olduğumuz yirmi birinci yüzyılda, bilgi ve teknoloji çağında,  dinimizi ve kültürel değerlerimizi serbestçe yaşatabilmeliyiz. Kültürel değerlerde sınırlar olmamalıdır. Ben diyorum ki bugüne kadar olduğu gibi, bu yıl da ve bundan sonra da gelin bu güzellikleri beraberce yaşayıp paylaşalım.  Kederler ve dertler paylaşıldıkça azalır, Sevinçler ve güzellikler paylaşıldıkça çoğalır. Tüm Batı Trakya halkını 29- 30- 31 Temmuz’da SEÇEK Yaylasına davet ediyorum.” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz