Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU: “ÜLKE GENELİNDE HAKİM OLAN SİYASİ KARGAŞA BÖLGEMİZDE DE HİSSEDİLİR BOYUTLARA...

SİBEL MUSTAFAOĞLU: “ÜLKE GENELİNDE HAKİM OLAN SİYASİ KARGAŞA BÖLGEMİZDE DE HİSSEDİLİR BOYUTLARA ULAŞMIŞTIR”

15
0

8 Haziran 2012 tarihinde toplanan Gümülcine Belediye meclisinde görüşülen konularla ilgili “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Basın Açıklaması yayınladı.

Toplantı esnasında “Eve Yardım” programıyla ilgili yaşanan maddi sıkıntılar gündeme gelmiştir.

Konuyla ilgili “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu,” “Eve Yardım” Programı yıllardır sağlık sorunları nedeniyle eve ve yatağa bağımlı yaşayan kişilere hizmet veren ve ayrıca Avrupa Birliğinin büyük önem verdiği projelerden biridir. Ancak Haziran ayı sonlarında programda görevli çalışanların sözleşmelerinin bittiği ve bundan sonra devam edip etmeyeceği ve nasıl finanse edileceği belirlenmediği meclis toplantısında gündeme geldi”, açıklamasında bulundu.

“Eve Yardım” programı için ülke genelinde 70 milyon Euro devlet bütçesinde belirlendiği ancak paranın bütçeye yatıp yatmayacağının belirsiz olduğu Gümülcine Belediye meclisinde dile getirilmiştir. Belediyeler ağının da defalarca konuyla ilgili girişimlerde bulunduğu ancak sonuç alınmadığı bildirildi.

Sibel Mustafaoğlu, “Programın bütçesi Avrupa Birliği programlarından karşılandığı takdirde, çalışanların dönüşümlü olarak değiştirilmesi öngörülüyor, devlet bütçesinden karşılandığı takdirde ise ASEP‘le (devlet memuru belirleme sınavı) alınması öngörülüyor. ASEP‘le alınması için ise Yunan bürokrasisinde en az bir yıllık işlem süresi gerekli. Ayrıca, programın son bulma tarihine 20 gün kala hala akıbeti belirsiz olması yardıma muhtaç kişiler açısından üzücü bir durum. Sağlık sektörünün iflas ettiği bu şekilde bir kez daha ortaya serilmekte” açıklamasında bulundu.

Gümülcine Belediye meclisinde gündeme gelen bir diğer konu, temizlik işlerinde çalışan çok az sayıda işçinin mevcut olduğu ve bunların temizlik hizmetlerini gerektiği gibi yerine getiremediği olmuştur.

Konuyla ilgili Mustafaoğlu, “Daha önce de dile getirmiş olduğumuz gibi şu anda      60 000 kişinin yaşadığı şehri ve etraf köyleri 12 kişi temizliyor. Çocuk parklarını, parkları ve yol kenarlarını da 4 kişi temizliyor. Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi çapında 5 aylık sözleşmelerle alınan yaklaşık 900 kişi arasından muhakkak temizlik işlerine de elemen alınmış olması gerekmektedir. Böyle olmadığı takdirde yaz aylarında şehrimizde pislik tehlikeli boyutlara ulaşacaktır ve sağlık yönünde de olumsuz etkileri olacaktır” şeklinde konuştu.

Sibel Mustafaoğlu sözlerine,” Ülke genelinde hakim olan siyasi kargaşa bölgemizde de hissedilir boyutlara ulaşmıştır. Sağlık sektöründe var olan sıkıntılar halka zor anlar yaşatmakta. Tarım, ticaret ve turizm alanlarında ciddi gerilemeler mevcut. Gümülcine Belediyesi olarak sadece devlet kaynaklı gelire bağlı kaldığımız ve ciddi gelir kaynağı yaratmadığımız müddetçe halka gerektiği gibi hizmet etmemiz mümkün olmayacaktır. “Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak yaklaşık iki yıldır Gümülcine Belediye Başkanına hitaben birçok öneride bulunduk, maalesef bu yönde ciddi bir ilerleme kaydedilmediğini görmekteyiz. Hala geçmişteki korkulara bağlı olarak hareket ediliyor. Böyle devam edildiği takdirde çok yakın zamanda Gümülcine Belediyesi ciddi ekonomik çıkmazın içinde bulunacaktır” sözlerine yer verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz