Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU: “SADECE IRKÇI ÖRGÜT ÜYELERİNİN YAPABİLECEĞİ TARZDA AÇIKLAMA KABUL EDİLİR GİBİ...

SİBEL MUSTAFAOĞLU: “SADECE IRKÇI ÖRGÜT ÜYELERİNİN YAPABİLECEĞİ TARZDA AÇIKLAMA KABUL EDİLİR GİBİ DEĞİL”

18
0

23 Ocak Çarşamba günü Gümülcine Belediye Meclisi 46 gündem maddesini görüşmek üzere toplanmıştır.

Geçtiğimiz günlerde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Gümülcine Belediye Başkanına hitaben göndermiş olduğu yazıda Gümülcine Şehir tiyatroları 2013 programında Türkçe eser olmadığını belirtmiş en kısa zamanda bu durumun düzeltilmesini istemişti.

23 Ocak tarihinde yerel yunan basınında çıkan haberde Şehir tiyatroları Başkanı bayan, ırkçı örgüt açıklamalarını anımsatan ifadeler kullanarak, burasının Yunanistan olduğunu, hepimizin yunanca konuşup, yunanca düşündüğümüzü ve bu yüzden Şehir tiyatrolarında Türkçe eser oynatılamayacağını belirtmiş bulunmaktadır.

 23 Ocak toplantısında Gümülcine Belediye Başkanı konuyla ilgili cevap vererek “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu’na, Belediye yönetimini bu hatalı durumdan dolayı uyardığı için teşekkür etti ve en kısa zamanda konuyla ilgili işbirliği ve önerilerini beklediğini belirtti.  Ayrıca Şehir Tiyatroları Başkanının yaptığı açıklamanın talihsiz olduğunu ve siyasi tecrübesizlikten kaynaklandığını söyleyerek konuyu ört pas etmeye çalıştı. Ayrıca Sibel Mustafaoğlu’na konuyu siyasi kriz durumuna getirmeden çözme yolunda hareket ettiği için teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sibel Mustafaoğlu, “Yerel basında Gümülcine Şehir tiyatroları Başkanı bayanın açıklamalarını hayretle okudum. Toplumun yarısını yok sayan ve bölgede herkesin yunanca düşünüp, yunanca konuştuğunu ve şehrimize ait tiyatro salonunda Türkçe eser oynatılamayacağını savunan bir bayanın kültür gibi önemli bir görev alanına başkanlık etmesi beni üzmüş oldu. Sadece ırkçı örgüt üyelerinin yapabileceği tarzda açıklama kabul edilir gibi değil. Gümülcine Belediye Başkanı olayı ört bas etmek amaçlı izah etmeye çalıştı, düşüncelerinin ne denli gerçek olduklarını hep beraber takip edeceğiz. Bizler her zaman savunduğumuz gibi her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu tekrarlamak istiyoruz”, açıklamasında bulundu.

Gümülcine Belediye Meclis toplantısının bir diğer önemli gündem maddesi şiddet maduru kadınların sığınabileceği barınak için alınacak personelin onaylanması olmuştur. Toplam 20 kadını çocuklarıyla birlikte 36 ay süreyle barındırabilecek kurumun binası şehir merkezinde tespit edilmiş bulunmaktadır. AB programıyla kurulacak barınağın çalışma masrafları da üç yıl süreyle programdan alınacak 700.000 Euroluk bütçe tarafından karşılanacak. Oluşturulacak kuruma ASEP (devlet memuru belirleme yöntemiyle) belirli süre için sözleşmeyle personel alınacak. Personel alımı önümüzdeki dönemde basın aracılığı ile halka duyurulacak. Alınacak personel, 1 üniversite düzeyi sosyal hizmetler uzmanı, 2 üniversite mezunu psikolog, 1 üniversite ya da yüksek okul mezunu sosyal hizmetler sorumlusu, 1 mecburi eğitim mezunu yardımcı personel.

Konuyla ilgili söz alıp açıklama yapan “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, “Şiddete maruz kalan kadınları barındırabilecek bir kurumun bölgemizde hizmet vermesi çok önemli bir gelişme. Sorunun var olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak toplumun tümünde bu sorun aynı düzeyde mevcut. Bizler muhakkak azınlık mensubu uzmanların da kadroda bulunmaları gerektiğini belirtmek istiyoruz”, şeklinde konuştu.

Gümülcine Belediye Başkanı verdiği cevapta, memurların ASEP ‘le alınacağını ve azınlık mensuplarına ayırım yapılamayacağını ancak Türkçe bilme özelliğinin eklenebileceğini dile getirmiştir.

 Mustafaoğlu,“Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak sadece Türkçe bilmenin yeterli olmayacağını, misafir edilecek kadınların örf ve adetlerini, gelenek göreneklerini, dinimizin getirdiği özellikleri ve geleneksel aile yapısını muhakkak bilen kişiler, yani azınlık mensubu olması gerektiğini düşünüyoruz”, açıklamasında bulundu..  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz