Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU MECLİS TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLEN KONULARI DEĞERLENDİRDİ

SİBEL MUSTAFAOĞLU MECLİS TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLEN KONULARI DEĞERLENDİRDİ

21
0

18 Ekim 2011 tarihinde toplanan Gümülcine Belediye meclisi toplantısı sonrası ¨Eşitliğe İlk Adım¨ Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu yayınladığı basın açıklamasıyla meclis toplantısında görüşülen konuları değerlendirdi.

                               

Basın Açıklaması

19 Ekim 2011

 

18 Ekim 2011 tarihinde toplanan Gümülcine Belediye meclisi toplantısı sonrası ¨Eşitliğe İlk Adım¨ Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu yayınladığı basın açıklamasıyla meclis toplantısında görüşülen konuları değerlendirdi.

 

Gündem dışı görüşülen ve Fakiridis tarafından meclise sunulan konular arasında ülkemizde çöplerin askeriye tarafından toplanması konusu yer alıyordu. Fakiridis’in yanlış bulduğu bu yöntemi, askeri birliklerini grev-bozucu olarak nitelendirmesiyle uzun bir süre tartışmaya neden oldu.

Konuyla ilgili Sibel Mustafaoğlu, devletin yanlış politikaları sonucu greve giden temizlik işçileri şikayetlerini ve çaresizliklerini bu şekilde gösterirken askeriyenin bu işe el koyması zor zaman çözümü olarak nitelendirilebilir. Varmış olduğumuz noktada halkın sağlığı en önemlisidir, mevcut çöp sorununu çözmek için çeşitli yollara başvurulur. Yapılmadığı takdirde yakın zamanda salgın hastalıklar baş gösterir ve durum çok vahim olabilir açıklamasında bulundu.

 

Uyuşturucu bağımlılarının tedavi merkezi olarak bilinen (Kethea) kapanmakla karşı karşıya olan bir kurum olarak belediye meclisine göndermiş olduğu yazıyla bu karara karşı başlatmış olduğu mücadelede belediye meclisinden destek istemiştir. Okunan yazı sonrasında tüm listeler desteklerini dile getirirken Sibel Mustafaoğlu da konuyla ilgili söz alarak fikir beyan etti.

Sibel Mustafaoğlu, “öncelikle uyuşturucuyla mücadele merkezlerinin kapanmalarının ya da önlem alma merkezleriyle birleştirilmelerinin büyük bir hata olduğunu düşünmekteyim. Bunlar çok farklı iki kurum, biri sağlıklı bireylere hizmet eden diğeri ise bağımlı bireylere. Bu iki faktörü biraraya getirmek trajik bir yanlıştır. Ayrıca ekonomik çıkmaz dönemlerinde madde bağımlılığında artış riski yüksek olduğundan böyle dönemlerde bu kurumlara ihtiyaç artacaktır. Dört yıl Bağımlılığa karşı önlem alma merkezinin yönetim kurulu başkanlığını yapmış biri olarak şunu bir kez daha tekrarlamak isterim, yerel yönetimler üzerlerine düşeni yapsalardı ve bu kurumları imkanları doğrultusunda desteklemiş olsalardı bu kurumlar şu anda kapanmakla karşı karşıya olmazdı. Ancak bu ülkede sosyal kurumlara gereken ilgi hiç bir zaman gösterilmedi” şeklinde konuştu.

 

Eğitim bakanlığı tarafından 2011 yılının ikinci yarıyıl katkısının okullara dağıtılması bir diğer gündem maddesini oluşturmuştur. Bu dağılıma göre devlet ilk okullarına toplam 90.528,34Euro , devlet orta ve liselerine toplam 86.980.00 Euro ve azınlık encümen heyetleri aracılığı ile azınlık okullarına toplam 35.747.21 Euro para verilecektir. Dağılımın okul ve öğrenci sayısına göre yapılacağı açıklanmıştır.

 

15-16-17-18-19-20. gündem maddeleri cep telefonu vericilerinin şehir merkezinden uzaklaştırılmalarıyla ilgili olmuştur. Bu konuya değinen Sibel Mustafaoğlu, Avrupa Birliğinin bu konuyla ilgili kesin kuralları vardır ve her çeşit vericinin yerleşim birimlerinden en az 300 metre uzaklıkta olması gerekmektedir. Ancak daha önceki belediye yönetimleri bu duruma hep göz yummuş ve sonuç itibarıyla ünlü şirketlerin cep telefonu vericilerinin bazıları Gümülcine şehir merkezindeki binalara yerleştirilmiştir. Sağlığa çok büyük zarar veren bu cihazların uzaklaştırılması ve bu güne kadar kurallara uymayanların yüksek cezalara çarptırılması gerekmektedir. Umarım şimdiki yönetim sağlık konularına daha duyarlı davranır ve meclis toplantısında alınan kararı aynen uygular, bizler bunun takipçisi olacağız, şeklinde konuştu.

 

Daha önce de Gümülcine Belediye meclis toplantısında gündem maddesi olan Kalfa köyü deresinin düzenlenmesiyle ilgili teknik raporun onaylanması ayrıca toplantının konuları arasındaydı. 2.500.000 Euro değerindeki projenin onaylanıp, Eyalet başkanlığı tarafından ESPA programına dahil edildiği takdirde, Kalfa köyünde yollar, yaya yolları, altyapı,dere kenarlarının ışıklandırılması ayrıca derenin kalan bölümünün temizlenmesi ve Dereköy-Kozluköy yoluna kadar tekrar yolun düzeltilmesi yapılacaktır. Konuyla ilgili Sibel Mustafaoğlu, ¨Eşitliğe İlk Adım Listesi¨ olarak tabii ki büyük bir memnuniyetle böyle bir konuyu bir kez daha onaylamış bulunmaktayız. Gerçekleştiği takdirde Kalfa köyünün mevcut sel felaketi tehlikesinden kurtulup bambaşka bir görünüme bürüneceği muhakkaktır. Ancak yaşadığımız ekonomik kriz döneminde bunların gerçekleşeceğine inanmakta zorluk çekiyoruz. Umarım biz yanlış düşünüyor oluruz ve en kısa zamanda söylenenler gerçek olur açıklamasında bulundu.

Sibel Mustafaoğlu ayrıca belediye meclis toplantısında sadece sözü geçen ve ayrıntılı olarak görüşülmeyen bir diğer konuya değinerek, Tuzcuköy tarlalarının istimlak edilip Alankuyu mahallesinin oraya yerleştirilmesi konusu tekrar gündeme gelmektedir. Tuzcuköy halkının bu konuyla ilgili daha önce imza kampanyası düzenlediğini ve tepkilerini dile getirdiklerini anımsıyoruz. Bundan sonra gelişecek olan olayların takipçisi olacağız diye belirtti.

 

Sibel Mustafaoğlu,¨Eşitliğe İlk Adım Listesi¨ olarak seçildiğimiz günden beri yaptığımız açıklamalarda kısır muhalefet olmayacağımızı, doğruları destekleyip yanlışların karşısında olacağımızı belirtmekteyiz . Biz bunu bir ilke olarak görüyoruz ve bu doğrultuda bundan sonra da hareket edeceğimizi tüm kamuoyuna duyurmak isteriz diyerek sözlerine son verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz