Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU: “KÜÇÜK PARTİ ÇIKARLARIYLA HAREKET ETME DÖNEMİ ESKİLERDE KALMIŞTIR”

SİBEL MUSTAFAOĞLU: “KÜÇÜK PARTİ ÇIKARLARIYLA HAREKET ETME DÖNEMİ ESKİLERDE KALMIŞTIR”

14
0

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, 30 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen Gümülcine Belediye Meclis Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ekonomik krizin ülkenin ve bölgenin kaderini derinden etkileyeceğini vurgulayan Sibel Mustafaoğlu, “Bölgemizde huzurun ve sükunetin korunması amacıyla hep birlikte yeni çözümler üretmeli, bölge halkının refahı adına el ele vererek yeni bir kalkınma rotası çizmeliyiz” dedi.

Gümülcine Belediye Meclis toplantısında ana muhalefet listesinin Atina’da yaşanan olayların görüşülmesi ve konuyla ilgili kınama çıkarılması talebi gündeme getirildi.

Bahsi geçen konunun belediye meclisinde tartışılmasının yersiz olduğunu ve belediye meclisinde öncelikle yerel sorunların gündeme getirilmesini isteyen “Eşitliğe ilk Adım” Listesi, bu talebe karşı çıkarak ret oyu kullandı.

Ana muhalefet listesinin ısrarı üzerine gergin dakikaların yaşandığı belediye meclis toplantısıyla ilgili “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu’nun açıklamaları şu şekildedir:

“Atina’da yaşanan olayları elbette bizler de liste olarak şiddetle kınıyoruz. Ancak yerel sorunlarla ilgilenmesi gereken belediye meclis toplantısında bu tür konuları tartışmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Burası, yerel sorunların, problemlerin, halkımızın ihtiyaçlarının tartışılıp çözülmesi gereken bir meclistir. Halkımız bize bunun için oy vermiştir.

Ülkemizin içine düştüğü ekonomik kriz neticesinde toplumun fakirleştiği ortada. Bölgemizde bile herkesin dayanma gücünün tükendiğini, çaresizliği insanların yüzlerinde görüyoruz. Ancak barışçıl bir protestonun savaş ortamına dönüşmesi, her yerin yakılıp yıkılması, hiçbir suçu olmayan masum vatandaşların can ve mal güvenliğinin olmaması ve en önemlisi de polisin olaylar karşısında şiddet kullanması bazı çizgilerin aşılmış olduğunu göstermektedir.

Unutulmamalıdır ki, emniyet güçleri halkın güvenliğini sağlamak, toplumda sükûneti korumak amacıyla görev yapmaktadır. Ancak Atina’da yaşananlar bunun tam aksini göstermektedir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta da, bu olaylar turizmin en yoğun olduğu dönemde gerçekleşmesidir.

Ülkemizin tarım ve turizm ülkesi olduğunu ve kurtuluşumuzun sadece bu sektörlerde olabileceğini defalarca tekrarladık. Bu yıl yaşanan olaylar başta turizm sektörüne vurulmuş bir darbedir. Umarız Atina’da yaşanan talihsiz olaylar bir an önce biter ve kalkınma yönünde atılması gereken adımlar atılır.

Bölgemize gelince, Batı Trakya özellikle tarım sektörünün başrol oynadığı önemli bir bölgedir. Çoğunluğu azınlık mensubu tütüncülerden oluşan çiftçilerin bu yıl ne kadar çaresiz olduklarını yakından müşahade ediyoruz.

Esnafın kriz nedeniyle her geçen gün daha da zor durumda kaldığını ve Gümülcine esnafının büyük bir çoğunluğunun dükkânlarına kilit vurmaya hazırlandığını öğreniyoruz.

Dileğimiz, bölgemizde huzurun ve sükûnetin korunması ve hep birlikte çözümler üreterek kalkınma rotasına girmemizdir.

Yerel meclislerin asli görevi bölge halkına hizmet vermek, bölgenin sorunlarıyla ilgilenmektir. Gümülcine Belediyesi yeni Kallikratis planıyla birlikte çok daha büyük bir sorumluluğun altına girmiş durumda. “Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak bölge halkının refahına yönelik belediye yönetiminin veya muhalefetin yapacağı her adımda kendilerini desteklemeye hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Ancak bu işler sadece söz vermekle veya eleştirmekle olmuyor. Verilen sözlerin icraata dökülmesi, gerçekleşmesi gerekiyor

Unutulmamalıdır ki, paranın olduğu günlerde belediye hizmeti vermek en kolay olanıdır. Zor olan paranın olmadığı, sıkıntının yaşandığı dönemde belediyeyi idare edebilmek, ayakta durabilmek, topluma hizmet edebilmektir. Küçük parti çıkarlarıyla hareket etme dönemi eskilerde kalmıştır. Bizler “Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak, ekonomik krizin toplumu sarstığı bu zor dönemde de bölge insanımızın çıkarları doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz