Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU: “DOĞAL GAZ BORU HATTININ KÖYLERDEN MESAFESİ YETERİ KADAR UZAK MI...

SİBEL MUSTAFAOĞLU: “DOĞAL GAZ BORU HATTININ KÖYLERDEN MESAFESİ YETERİ KADAR UZAK MI YOKSA TEHLİKELİ BİR MESAFEDE Mİ?”

17
0

Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, 6 Eylül Carşamba günü toplanan Gümülcine Belediye meclis toplantısında sçz alarak Doğal Gaz boru hattıyla ilgili görüş belirtti. Mustafaoğlu, “bölgemizde yatırımlara ihtiyaç vardır. Kalkınma yatırımcılarla gerçekleşecektir. Ancak Gümülcineye bağlı köylerin yakınlarından geçmesi planlanan doğalgaz boru hattının bölgeye ne gibi yararları olacaktır araştırılmalı. Boru hattının geçtiği arazilerin değeri Selanik merkezli Genel Sekreterlik tarafından belirlenecek ve arazi sahiplerine bunun sadece %25 ödenecektir. Bu rakam arazi sahiplerini tatmin edebilecek mi şu anda belirsiz. Doğal gaz boru hattının köylerden mesafesi yeteri kadar uzak mı yoksa tehlikeli bir mesafede mi?” görüşünü dile getirdi.

 

SİBEL MUSTAFAOĞLU’NDAN BASIN AÇIKLAMASI

6 Eylül Carşamba günü toplanan Gümülcine Belediye meclis toplantısında öncelikle (KEDE) Belediyeler ağının Selanik’te yaptığı toplantı hakkında bilgilendirme yer almıştır.

 

Gümülcine Belediye Başkanı, Belediyenin ekonomik durumuyla ilgili bilgi verdikten sonra, devlet kaynaklı bütçeden yapılan %30luk kesintiden ve bununla ilgili Belediyeler ağının almış olduğu 12- 13 Eylül tarihlerinde belediyeleri kapatma kararından bahsetti. Gümülcine Belediye Başkanı bu karara karşı çıktığını açıkladı.

 

Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu konuyla ilgili söz alarak, Belediye Başkanının bu konuda doğru karar vermiş olduğunu belirtti.

 

Belediyeyi iki günlük kapatmanın hiç bir yaptırımı olmayacağını sadece halkın çile çekeceğini ve işlemlerin aksayacağını belirten Sibel Mustafaoğlu,  Atina’daki yöneticiler bundan etkilenmeyecek hatta umursamayacaklardır. Bizler çok yakın bir tarihte bu önemli konunun konuşulacağı özel bir toplantı düzenlenmesini ve bu toplantıya tüm ilgili yerel makamların ve kurumların davet edilip ortak bir karar doğrultusunda hareket edilmesini öneriyoruz, açıklamasında bulundu.

 

Sibel Mustafaoğlu’nun önerisini Belediye Başkanı kabul edip 12-13 Eylül tarihlerinde Gümülcine Belediyesinin ekonomisinin ve geleceğinin tartışılacağı bir toplantı yapılması kararlaştırıldı.

 

Gümülcine Belediye meclis toplantısının ilk gündem maddesi Yunanistan-Bulgaristan doğal gaz boru hattı hakkında bilgilendirme oldu.

Gümülcine sanayi bölgesinde başlayacak Seymen, Kafkasköy, Kirlik, Kalfa, Kozluköy,  Dereköy, Yanıkköy yakınlarından geçerek, Bulgaristan’ın Stara Zagora (Eski Pazar) şehrinde son bulacak olan doğal gaz boru hattı aracılığı ile Türkiye’den gelen doğal gaz, Bulgaristan ve tüm Balkan ülkelerine taşınacak.

 

Projeyi hazırlayan Yunan-Bulgar ve İtalyan ortaklığı bir şirket,  tanıtımda doğal gaz hattının 118 kilometre uzunluğunda olduğunu ve bunun 31,5 kilometresinin yunan topraklarında bulunduğunu belirtti.

 

Avrupa Birliği tarafından 45 milyon Euroyla desteklenecek olan proje 2014 yılı sonlarında en geç 2015 yılı başlarında tamamlanmış olacak.

 

Konuyla ilgili “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, bölgemizde yatırımlara ihtiyaç vardır. Kalkınma yatırımcılarla gerçekleşecektir. Ancak Gümülcineye bağlı köylerin yakınlarından geçmesi planlanan doğalgaz boru hattının bölgeye ne gibi yararları olacaktır araştırılmalı. Boru hattının geçtiği arazilerin değeri Selanik merkezli Genel Sekreterlik tarafından belirlenecek ve arazi sahiplerine bunun sadece %25 ödenecektir. Bu rakam arazi sahiplerini tatmin edebilecek mi şu anda belirsiz. Doğal gaz boru hattının köylerden mesafesi yeteri kadar uzak mı yoksa tehlikeli bir mesafede mi?

 

Bütün bunlar uzmanlar tarafından araştırılmalı diye belirtti, ayrıca şirket yöneticileri Gümülcine’nin uzun vadeli de olsa doğal gazdan yararlanıp yararlanamayacağı yönünde de çok net cevap vermediler ifadelerini sözlerine ekledi.

 

Sibel Mustafaoğlu, Yunanistan-Bulgaristan doğal gaz boru hattıyla ilgili Gümülcine Belediye meclisinden herhangi bir karar alınması istenmemiştir. Bizler bugün sadece konuyla ilgili bilgi almış bulunmaktayız. Ancak kararı veren merciler bölgemiz için yararlı olup olmayacağı ve uzun vadeli de olsa faydalı yönde kararlar vermeliler diyerek sözlerine son verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz