Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU: “ÇİFTÇİLİK AMACIYLA DEVLET ARAZİSİ KİRALAMAK İSTEYENLERE YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ”

SİBEL MUSTAFAOĞLU: “ÇİFTÇİLİK AMACIYLA DEVLET ARAZİSİ KİRALAMAK İSTEYENLERE YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ”

14
0

Tarım Bakanlığı’nın 20 Eylül 2011 tarihli açıklamış olduğu yönetmelikten sonra, devlet arazilerinin kiralanması süreci 1 Kasım tarihinde başlatılmıştır.

Tarım sektöründe büyümek isteyen azınlık çiftçilerini bu yönetmelikten istifade etmeye çağıran Gümülcine Belediyesi’nde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, “Çıkarılan yönetmelik Rodop ilini de kapsıyor. Muhakkak müracaat yapılmalı ve mevcut arazilerden çiftçilerimiz de yararlanmalı” açıklamasında bulundu.

Konuya büyük önem verdiğini belirten Mustafaoğlu şu şekilde konuştu:

“Yayınlanan yönetmelikte arazilerin her hasat döneminde dönüm başına 5 Euro ödenmek üzere kiralanacağı ifade ediliyor. Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada öncelik işsizlere, 35 yaş altı yeni çiftçilere, yurtdışı ve yurtiçindeki ziraat fakültelerinden mezun olmuş 35 yaş altı kişilere ve mesleği çiftçi olanlara verilecek.

Kiralanacak olan arazi ile kişinin önceden işlemiş olduğu arazilerinin toplamı 100 dönümü geçmeyecek. Müracaatlar Opekepe’nin www.opekepe.gr isimli sitesi üzerinden yapılacak ve daha sonra eyalet başkanlığında değerlendirmeye alınacak.

Burada bir başka önemli konu da, açıklanan yönetmelikte Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı tarafından daha önce belirlenmiş olan yerel ürünler sepetinde yer alan ürünlere öncelik tanınacağının belirtilmiş olmasıdır. Bu ürünlerden yetiştireceğini belirten kişiye artı puan verileceği de ifade edilmektedir.

Doğu Makedonya Trakya eyaletinin yerel ürünler sepetinde bölgemizin tütünü, kirazı, balı, hayvancılık alanında ise keçi ve balık yer almaktadır.

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak bu tür girişimcilik imkânlarından yararlanmanız gerektiğini düşünüyoruz. Bizler, bu programa müracaat etmek isteyenlere yol göstermeye ve yardımcı olmaya hazırız. Bölgemiz tarım ve hayvancılık alanlarında Avrupa’nın örnek bölgelerinden biri olabilecek özelliklere sahiptir ve yatırımları bu alanlarda yaparsak çiftçilerimize ciddi anlamda gelir sağlanabilir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz