Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU: “AZINLIK İNSANINI MAĞDUR ETMEYEN, HAK HUKUKU MEDENİYETİ İNSANLARA SAĞLAYAN BİR...

SİBEL MUSTAFAOĞLU: “AZINLIK İNSANINI MAĞDUR ETMEYEN, HAK HUKUKU MEDENİYETİ İNSANLARA SAĞLAYAN BİR PLANIN YANINDAYIZ”

13
0

Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım Listesi” Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Gümülcine Belediyesi’nin şehir Planı ile ilgili olumlu veya olumsuz gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini ve Batı Trakya’da her iki toplumun ayırım gözetmeksizin birlikte yaşam modelinin her safhasında fikir beyan ederek hatta ve hatta katkı sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Gümülcine Belediyesi “Şehir Planı” hakkında son günlerde Belediye Başkan Yardımcıları tarafından çeşitli medya gruplarına yapılan açıklamaları yakından takip ettiklerini belirten Mustafaoğlu Birlik gazetesine şunları söyledi:

 

“Bizler “Eşitliğe İlk Adım Listesi” olarak Gümülcine Belediyesi’ne eşitlik ve daha iyi yaşanabilir bir Belediye arzu ettiğimiz için bu yola baş koyduk. Toplumlar arasında ayırım ve ırkçılık düşüncelerin esaretinde hareket etmediğimizi bir kez daha gazeteniz aracılığıyla her iki topluma beyan etmek istiyoruz.

 

Yaşanabilir, adil ve 21. yüzyıl anlayışı ve hizmetine dayanan bir şehir planına hayır demenin ötesinde, destek vereceğimizi her fırsatta söylemekten geri kalmadık, kalmamız zaten mümkün olamaz, çünkü toplıumlar arasında ülkelerine saygılı davranış ve arzulanan, beklentilerin içinde bir adaletin ve birlikte yaşamın ancak bu şekilde mümkün olacağına inandığımız için bu listeyi kurduk ve mücadelemizi verdik.

Dolayısıyla Azınlık veya çoğunluk ayırımına asla angaje olmadan, siyasi ağırlıklı kişisel ve toplumsal çıkarların semeresini toplamayı bekleyip gözetmeden, her iki kesimin magdur olmayacağı bir şehir planına destek vereceğimiz bizim ilkelerimizin en başında gelir. İnşallah teorik olarak açıklananların özellikle Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı açısından gerçek olmasını ümit ediyoruz. Eğer bu uygulama, açıklanan bu yenilik Azınlık ailesini tatmin edecekse sonuna kadar arkasındayız. Artık siyasi rüşvet ve vaatlere tahammülümüz yok. Azınlık çıkarları için arzuladığım ve savunduğum bir sloganım var, “durmak yok, yola devam” diyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz