Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Satıcıya Ucuz, Alıcıya Pahalı

Satıcıya Ucuz, Alıcıya Pahalı

6
0

Gümülcine kurban pazarında kurbanlıklar satıcıya ucuz, alıcıya ise pahalı geliyor.

Her kurban bayramında olduğu gibi bu kurban bayramında da Gümülcine kurban pazarında satıcı ile alıcı arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Küçük baş hayvanda kurbanlık fiyatları 130 ila 200 euro arasında değişirken, satıcı ile alıcı arasında sıkı pazarlık ve sonunda da helalleşme yaşanıyor.

Satış ve alımda bu durum yaşanırken, esas sorunu canlı hayvanların kulaklarında bulunan ve Tarım Bakanlığı’nda kayıtlı olduklarını ispat eden küpeler oluşturuyor. Çünkü hayvan besicilerine Avrupa Birliği tarafından hayvan başına verilen desteğin alınması ve hayvanın kesilmesiyle de kayıtlardan silinmesi için hayvanın izinli mezbahada kesilmesi uygulaması var. Dolayısıyla da kurbanlıklar mezbahada kesilmediğinden dolayı da hayvan besicisi belge alamıyor. Alamayınca da kesilen hayvan kayıtlı olduğu listeden silinmiyor. Bu da durumu epey karmaşık hale getirirken, hayvan besicisini de cezai uygulamayla karşı karşıya bırakıyor.

Seçim dönemlerinde ortalıkta dolaşan ve bol keseden vaatler savuran başta milletvekilleri ve sonra da bölgedeki Belediye başkanları maalesef var olan ve her kurban bayramında sorun teşkil eden bu duruma bir çare bulamadılar.

Bölgede bulunan her belediyede mezbahalar yok. Peki halk kurbanlıklarını nerede kesecek? Seçimler öncesinde atıp tutmak kolay da bu gibi günlerde neden ortalıktan kayboluyorsunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz