Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAMSUN AFAD EKİBİNDEN KOZLUKEBİR BELEDİYESİ’NE ZİYARET

SAMSUN AFAD EKİBİNDEN KOZLUKEBİR BELEDİYESİ’NE ZİYARET

13
0

Türkiye’nin Samsun ilinden Başbakanlık’a ve Samsun Valiliği’ne bağlı Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibinden beş kişilik bir heyet Batı Trakya’yı ziyaret etti.

İlk olarak Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesi’ni ziyaret eden ekip, Sirkeli köyündeki belediye binasında Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Meclis Başkanı Mustafa Hacı İsmail Muhterem ve diğer meclis üyeleri tarafından kapıda karşılandı.

Daha sonra Belediye Başkanı Şerif, konuk heyeti başkanlık odasında kabul ederek bir süre karşılıklı görüş alış verişinde bulundular. Başkan Şerif, Kozlukebir belediyesinin coğrafi ve demografik yapısından bahsederek, bölge hakkında kısa bilgiler verdi. Ayrıca ülkede yaşanan ekonomik krize de değinen Şerif; Batı Trakya Türk Azınlığı’nın da bu krizden olumsuz yönde etkilendiğini dile getirerek, konuk heyetin kendilerini ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

AFAD ekibine Başkanlık eden İsmail Hantuk ziyaretleriyle ilgili olarak BİRLİK gazetesine özel bir demeç verdi. İsmail Hantuk kurum olarak Başbakanlık’a ve Samsun Valiliği’ne bağlı olduklarını belirterek; sel, deprem, heyelan, kayıp, göçük, büyük yangılar, trafik kazaları, kimyasal olaylar gibi bunlara karşı müdahelede bulunurak, kişilerin aranması ve kurtarılmasına yönelik bir ekip olduklarını ifade etti. Yunanistan’a gerçekleştirmekte oldukları ziyaretlerin dört gün olduğunu belirten Hantuk; geliş amaçlarının üç gün boyunca Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye’nin de aralarında yer aldığı düzenlenecek olan konferanslara katılmak ve son günü de dört saatlik bir deprem tatbikatı gerçekleştireceklerini kaydetti.

Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibinde şu isimler yer alıyor: İsmail Hantuk, Abdülhamit Bilgin, Ahmet Turunç, Abidin Korkmaz.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz