Ana Sayfa Batı Trakya Haberler RUS DONANMASI 27 EKİM’DE DEDEAĞAÇ’A GELİYOR

RUS DONANMASI 27 EKİM’DE DEDEAĞAÇ’A GELİYOR

14
0

Birlik gazetesinin kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Rus Karadeniz Donanması’na ait Savaş Gemisi “Tsesar Kunikof”, 27 Ekim 2011 tarihinde Dedeağaç’a geliyor. 89 deniz piyadesi ve komutanların bulunduğu gemi Dedeağaç limanına bağlayacak.

 

Rusların geliş amacının 1878 yılında Dedeağaç’ta ölen Rus askerlerini anmak üzere önceden var olan ve restorasyonunun gerçekleşmesinden sonra yapılacak açılış törenine katılacağı belirtiliyor. Etnikis Aneksartisias (Ulusal Bağımsızlık) parkında bulunan anıtın 28 Ekim kutlamaları töreninden sonra yapılacağı ifade ediliyor. Elde edilen bilgilere göre, resim geçit törenine Rus Deniz Piyadelerininde katılması bekleniyor.

 

En önemlisi ise Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in eşi Svetlana Medvedev’in de Dedeağaç’a geleceği iddia ediliyor. Aynı tarihlerde Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in Atina’yı ziyaret edeceğide ifade ediliyor.

 

Dedeağaç’ta 3 gün kalması beklenen Rus denizçilerin Dedeağaç’ta bulunan 12. Mekanize Tugayına bağlı birliklerde bulunan askerlerden kurulu futbol takımıyla da bir dostluk maçı yapmaları bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz