Ana Sayfa Batı Trakya Haberler RUS BAŞKONSOLOS GÜMÜLCİNE’Yİ ZİYARET ETTİ

RUS BAŞKONSOLOS GÜMÜLCİNE’Yİ ZİYARET ETTİ

28
0

Rusya’nın Selanik Başkonsolosu Alexey Popov Gümülcine’yi ziyaret etti. 11 Nisan Pazartesi günü Doğu Makedonya-Trakya Bölge genel Sekreteri Aris Yannakidis’i makamında ziyaret eden Başkonsolos Alexey Popov ve yardımcısı Muavin Konsolos Alexey Peirichyo, Turizm, Kültür ve Ekonomik işbirliği imkanlarının karşılıklı olarak değerlendirilmesi yönünde karşılıklı fikir alışverişinde bulundukları belirtildi.

“Kararlılık ve fantezi anahtardır” diyen konuk Rus Başkonsolos Alexey Popov, “Ekonomik koşulların kritik ve zor olduğu bir dönemde, geleneksel işbirliğine dayanarak Rusya ve Yunanistan’ın iyi ilişkiler içerisinde olacağını ümit ettiğini söyledi.

Genel Sekreter Aris Yannakidis bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “işbirliğimizin hızlı adımlarını bulmak üzere taahüt ettik” diyen Yannakidis, “Alexandroupolis (Dedeağaç) ile Agia Petroupoli’nin kardeş şehir olma çalışmaları ilerliyor. Gereken öncülüğü ve işbirliğini yapmaya hazırız” dedi.

 

GÜMÜLCİNE BELEDİYE BAŞKANI PETRİDİS’İ ZİYARET

Rusya’nın Selanik Başkonsolosu Alexey Popov, Genel Sekreter Yannakidis’in ardından Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yorgos Petridis’i ziyaret etti. Görüşme esnasında Petridis’in Rus Başkonsolosa bölgedeki kalkınma modelinden bahsettiği ve bölgenin ön plana çıkarılmasıyla Rus turistlerin ilgisini çekmek için karşılıklı işbirliğin yapılması konusunda görüş belirttiği kaydediliyor.

Görüşmede, olası işbirliği çerçevesinde kültür ve karşılıklı programların değiştirilmesini de ele aldıkları belirtiliyor. Ziyaretin karşılıklı hediyeler sunmasıyla son bulduğu belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz