Ana Sayfa Batı Trakya Haberler RUMELİ BALKAN FEDERASYONU YETKİLİLERİ BATI TRAKYA’YA GELİYOR

RUMELİ BALKAN FEDERASYONU YETKİLİLERİ BATI TRAKYA’YA GELİYOR

17
0

Türkiye merkezli Rumeli Balkan Federasyonu yetkililerinin 20-24 Temmuz tarihlerinde Batı Trakya’ya gelecekleri bildirildi.

Rumeli Balkan Federasyonu Yunanistan Temsilcisi Ferruh Özkan’ın da aralarında bulunduğu heyette, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Süheyl Çobanoğlu, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mesut Başkır, Rumeli Balkan Federasyon Başdanışmanı Özcan Pehlivanoğlu, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Rıfat Yakupoğlu, Rumeli Balkan Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Vatansever,  Rumeli Balkan Federasyonu Danışma Kurulu Üyesi Cengiz Güloğlu ve Rumeli Balkan Federasyon Basın Danışmanı Birol Yılmazlar yer alıyor. Heyetin Batı Trakya’ya eşleriyle birlikte gelmeleri bekleniyor.

 

20 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul’dan hareket edecek olan heyet Gümülcine üzerinden Selanik’e geçecek. T.C. Selanik Başkonsolosluğu ve Atatürk’ün evini ziyaret edecek olan ekip geceyi Selanik’te geçirecek. 22 Temmuz tarihinde Selanik’ten hareket edecek olan Rumeli Balkan Federasyonu yetkilileri Kavala’yı ziyaret ettikten sonra İskeçe’de temaslarda bulunacaklar. Heyetin İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı İskeçe PASOK milletvekili Çetin Mandacı’yı ziyaret etmeleri bekleniyor.

 

Merhum Mehmet Emin Aga ve Mehmet Hilmi’nin kabrini de ziyaret edecek olan federasyon yetkilileri geceyi Kavala’da geçirecekler.

Gezinin dördüncü günü olan 23 Temmuz tarihinde Gümülcine’ye gelecek olan Rumeli Balkan Federasyonu yetkilileri başta T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’ı olmak üzere Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman’ı, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’u, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Rodop PASOK milletvekili Ahmet Hacıosman’ı ve Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Başkanı Koray Hasan’ı ziyaret etmeleri bekleniyor.

 

Rumeli Balkan Federasyonu yetkilileriyle birlikte Batı Trakya’ya gelmesi beklenen Doç. Dr. Murat Hatipoğlu’nun da GTGB lokalinde “Lozan Anlaşmasını 88.yılı” başlıklı bir konferans vereceği bildirildi.

Bölgedeki yerel yöneticilerle de görüşmeler yapması beklenen federasyon heyeti 24 Temmuz tarihinde azınlık basınıyla kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyecek. Rumeli Balkan Federasyonu yetkilileri, Dr. Sadık Ahmet’i anma törenine katıldıktan sonra İstanbul’a hareket etmek üzere Batı Trakya’dan ayrılacaklar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz