Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İRFAN UZUN’DAN EVROS’TAKİ YANGIN FELAKETİ HAKKINDA AÇIKLAMA

İRFAN UZUN’DAN EVROS’TAKİ YANGIN FELAKETİ HAKKINDA AÇIKLAMA

16
0

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Uzun Evros ilinde meydana gelen ve yoğun çabalar sayesinde ancak söndürülebilen yangın felaketi sonrası  açıklamalarda bulundu.

24 Ağustos Çarşamba günü çıkan ve 28 Ağustos Pazar günü kontrol altına alınabilen yangın sonrası zarar tespit çalışmalarının ilgili birimler tarafından yapıldığını belirten İrfan Uzun, meydana gelen yangın felaketinin bölge halkını olduğu gibi kendisini de derinden üzdüğünü vurguladı.

 

Yanan orman arazisinin çevreye ve doğal yaşama vermiş olduğu hasarın büyüklüğüne dikkat çeken Eyalet Başkan Yardımcısı, “Yaşanan felaket bölgemiz açısından çok büyüktür. Yanan ağaçlar doğal dengeyi de bozdu. Doğada yaşamını sürdüren pek çok yabani hayvanlar, kuşlar ve böcekler de yangında yok oldular. Bu çevre felaketi aynı zamanda tarıma ve hayvancılığa da büyük zarar verdi. Bu yüzden hepimiz orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmalı yangına sebep olmamak için daha dikkatli davranmalıyız. Çünkü ormanlar doğal güzelliklerinin yanında aynı zamanda bizlerin oksijen kaynağı, dünyamızın akciğerleri hükmündedir. Unutulmamalıdır ki, ormanlar yok olursa, canlılar ve elbette insanlık da yok olacaktır.” açıklamasında bulundu.

 

Evros’taki yangın süresince bölgeyi olağanüstü hal ilan eden ve yangın söndürme faaliyetlerini bizzat başında bulunarak yöneten Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Aris Yannakidis ve ayrıca  yaptığı açıklamayla bölge halkını el ele vererek yangın felaketinin izlerini silmeye çağıran Gümülcine Belediyesi Meclis Sekreteri ve Eşitliğe İlk Adım Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu’nu da tebrik eden İrfan Uzun, “Eyalet Başkanımız Aris Yannakidis de bizzat üç gün boyunca bölgeye gitmiş, yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etmiştir. Ben kendisine, bölge halkına moral verdiği, onları yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Bunun yanında Gümülcine Belediyesi Meclis Sekreteri ve Eşitliğe İlk Adım Listesi’nin lideri Sibel Mustafaoğlu’nun da orman yangını sonrası yapmış olduğu çağrıyı destekliyor ve kendisini gösterdiği duyarlılıktan dolayı tebrik ediyorum. Orman yangınlarının önlenmesi, bir daha bölgemizde benzer bir felaketin yaşanmaması amacıyla sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları bilgilendirme etkinliklerinin devam etmesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yangında hasar gören bölge halkının yaralarının sarılması için bütün kurum ve kuruluşların da ortak hareket etmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz